人越大朋友越少.....

• 我自己就仲單身, 本身朋友唔太多加上朋友都結晒婚生晒小朋友, 有時出嚟只會講佢地啲小朋友既事, 開始話不投機. fb裡面淨係見人post小朋友d相, 我唔係妒忌,我都登佢地開心, 但係好悶...想搵d朋友出嚟食飯傾吓偈, 但個個都要陪老公湊仔...女人既友誼真係好脆弱...

• 其實都好正常既,人大左成家立室有個家庭要照顧.咁當然係家庭會放在第一位.再抽時間出黎唔係唔得,但好難可以遷就到咁多人.網絡世界已經成為維繫感情既一種工具了.我身邊既朋友同學仲未結婚既都所剩無幾啊~所以要多d去參加出面既function,擴闊自己生活圈子.

• 擴闊自己生活圈子都唔係話咁易, 當你做細公司無乜幾個同事, 本身既朋友都唔多, 真係唔知從何入手?? 咁你有無參加d咩function去識朋友 ??

• 我自己年紀都唔細了,都好想揾番個伴拍拖/結婚及組織家庭,奈何工作及週邊朋友都冇咩機會擴闊自己生活圈子,所以之前自己一個人膽粗粗去參加speed dating,當中試過有兩次match到異性,但都係約會過幾次之後對方話做朋友適合d.但係總算係一個可以多接觸異性既機會黎~

• 參加speed dating?你仲有無無參加呀??其實我有諗過架, 但自己又怕...

• Weirdd replied at 2013-11-14 1:48 pm

---------------------------------------------------------------

參加speed dating?你仲有無無參加呀??其實我有諗過架, 但自己又怕...

===============================================================

前幾個月有玩過,不過近呢一,兩個月比較忙,所以冇去啦.第一次我都係約埋朋友一齊去,因為都有d驚.但最近幾次已經是一個人參加.當去參加一個event咁,放鬆唔好比太大壓力自己,咁會覺得舒服d既~~我都參加過幾次尚未成功啦,所以唔駛介意人地點睇既.

• dragon99dragon replied at 2013-11-14 2:25 pm

---------------------------------------------------------------

Weirdd replied at 2013-11-14 1:48 pm

參加speed dating?你仲有無無參加呀??其實我有諗過架, 但自己又怕...

===============================================================

前幾個月有玩過,不過近呢一,兩個月比較忙,所以冇去啦.第一次我都係約埋朋友一齊去,因為都有d驚.但最近幾次已經是一個人參加.當去參加一個event咁,放鬆唔好比太大壓力自己,咁會覺得舒服d既~~我都參加過幾次尚未成功啦,所以唔駛介意人地點睇既.

==============================================================咁你參加邊間介唔介意講?收費又貴唔貴?就咁出嚟食飯形式定有活動比你參加?

• Weirdd replied at 2013-11-15 3:06 pm

dragon99dragon replied at 2013-11-14 2:25 pm

Weirdd replied at 2013-11-14 1:48 pm

前幾個月有玩過,不過近呢一,兩個月比較忙,所以冇去啦.第一次我都係約埋朋友一齊去,因為都有d驚.但最近幾次已經是一個人參加.當去參加一個event咁,放鬆唔好比太大壓力自己,咁會覺得舒服d既我都參加過幾次尚未成功啦,所以唔駛介意人地點睇既.

==============================================================咁你參加邊間介唔介意講?收費又貴唔貴?就咁出嚟食飯形式定有活動比你參加?

其實我去過幾次,每次都參加唔同公司.可以compare質素.如果你唔介意可以send email比我, 我thru email話你知啦,因為我唔係諗住幫人賣廣告既
    haha

email : [email protected]

• 我同你差不多啊!身邊朋友好多都好忙結晒婚!真係好少出黎,差不多原全沒出來..不如我們做個朋友好嗎?? 我怎樣ADD你..但我唔知點樣留信息俾你呀..好似唔得??

• lovebabyxd replied at 2013-11-15 6:24 pm

我同你差不多啊!身邊朋友好多都好忙結晒婚!真係好少出黎,差不多原全沒出來..不如我們做個朋友好嗎?? 我怎樣ADD你..但我唔知點樣留信息俾你呀..好似唔得??

==============================================================梗好~~你可以email 我[email protected]

• ad again

so boring

• 人越大朋友越來越少..想找個朋友食飯都少...有無人和我做朋友啊

EMAIL: [email protected]

Log in to reply