有左先結婚真係好多野煩~

• 有左bb先結婚係咪好普遍?
    如果陀住bb搞婚禮有咩要注意?
    結婚同b仔野都唔太熟….

• 結婚既野可以交俾男人或者你信得過既姊妹or朋友~

反而bb仔野就係自己跟緊d~因為要決定好多野~仲要買定奶粉同bb用品~

• 唔好咩都攬哂上身~呢個時候就係靠下朋友嫁啦~

• 如果唔想太操勞可以搵wedding planner wor!講哂俾佢聽你想點搞就得!自己安心養胎la!奶粉果d唔好買熱搶果幾種ar!我之前買開smileygrowth ga!係新西蘭既奶粉,唔洗搶!最重要係佢既奶源係新西蘭,連製造都係果邊,封埋罐先運過黎ga!比起其他會去另外既地方加工好好多!你都可以諗下買呢隻ga!

• fannylai replied at 2013-04-26 7:55 pm

---------------------------------------------------------------

結婚既野可以交俾男人或者你信得過既姊妹or朋友~

反而bb仔野就係自己跟緊d~因為要決定好多野~仲要買定奶粉同bb用品~

===============================================================

呢d時候一定有搵人幫手ga!邊可能自己搞掂哂lei!

• 小朋友野交比屋企人囉

我地邊知買咩好,以免買錯最好問佢地

• 聽見都覺得辛苦!

• happyfish replied at 2013-04-27 1:01 pm

---------------------------------------------------------------

如果唔想太操勞可以搵wedding planner wor!講哂俾佢聽你想點搞就得!自己安心養胎la!奶粉果d唔好買熱搶果幾種ar!我之前買開smileygrowth ga!係新西蘭既奶粉,唔洗搶!最重要係佢既奶源係新西蘭,連製造都係果邊,封埋罐先運過黎ga!比起其他會去另外既地方加工好好多!你都可以諗下買呢隻ga!

===============================================================

詩妙健都幾多人揀架!

我都鍾意佢係新西蘭原裝入口!而且佢果間newzealand focus係之前新西蘭貿發局成立!

有政府睇住安全過其他好多!

你可以上去登記拎sample試下先!佢會直接寄比你架!

http://www.smileygrowth.com/

• 咁快要揀定奶粉???

• bb重要啲….得既就搵人幫你搞婚禮…婚禮既野煩到你嗌救命…

再唔係生完先至搞囉….

• penpenny replied at 2013-04-29 7:59 pm

咁快要揀定奶粉???

而家揀麵差唔多時候...

• fannylai replied at 2013-04-26 7:55 pm

結婚既野可以交俾男人或者你信得過既姊妹or朋友~

都唔可以完全交哂比人搞...

• happyfish replied at 2013-04-27 1:01 pm

如果唔想太操勞可以搵wedding planner wor!講哂俾佢聽你想點搞就得!自己安心養胎la!奶粉果d唔好買熱搶果幾種ar!我之前買開smileygrowth ga!係新西蘭既奶粉,唔洗搶!最重要係佢既奶源係新西蘭,連製造都係果邊,封埋罐先運過黎ga!比起其他會去另外既地方加工好好多!你都可以諗下買呢隻ga!

會搵wedding planner...唔搵真係搞唔掂...

咁新西蘭出既奶粉係咪好d....?

• goosi replied at 2013-04-27 1:24 pm

小朋友野交比屋企人囉

我地邊知買咩好,以免買錯最好問佢地

屋企人都冇經驗...媽咪話咁多年前唔記得啦...

• kennis_y replied at 2013-04-29 7:48 pm

happyfish replied at 2013-04-27 1:01 pm

詩妙健都幾多人揀架!

我都鍾意佢係新西蘭原裝入口!而且佢果間newzealand focus係之前新西蘭貿發局成立!

有政府睇住安全過其他好多!

你可以上去登記拎sample試下先!佢會直接寄比你架!

http://www.smileygrowth.com/

我揀都係想安全d就得...之前成日聽唔知咩牌子既奶粉出事...都幾擔心...

• penpenny replied at 2013-04-29 7:59 pm

咁快要揀定奶粉???

都唔快啦...我咩都唔識...有排搞...

• 好多女仔而家都有左先結婚,呢個情況幾普遍

• 奶粉都係拎sample試下邊隻岩

• 上網睇人介紹邊隻lo我唔覺賣最多廣告戈d係最好wo

• tracy_leung replied at 2013-05-02 7:11 pm

我揀都係想安全d就得...之前成日聽唔知咩牌子既奶粉出事...都幾擔心...

詩妙健完全新西蘭入口,一定唔洗擔心

• bettyyim replied at 2013-05-04 6:48 pm

奶粉都係拎sample試下邊隻岩

http://www.smileygrowth.com/tc/FreeSample.php

上去揀番邊個階段就有試用!

• bbacherry replied at 2013-05-06 1:06 pm

上網睇人介紹邊隻lo我唔覺賣最多廣告戈d係最好wo

要睇成份,生產地,奶源!唔好只係信廣告!

• katychan45 replied at 2013-05-06 4:35 pm

bbacherry replied at 2013-05-06 1:06 pm

上網睇人介紹邊隻lo我唔覺賣最多廣告戈d係最好wo

要睇成份,生產地,奶源!唔好只係信廣告!

緊係啦,成份都係睇邊PART多D,大致上既成份唔會有太大改變!

Log in to reply