誰願支持碼頭工人?

• 捐款最多<br />我願意以身體答謝給你一天

• 只看存款單<br />截至後晚十二點前

• 請支持碼頭工人

• wh replied at 2013-04-05 11:51 pm
    <br>---------------------------------------------------------------
    <br>請支持碼頭工人
    <br>===============================================================
    <br>
    <br>而家行雷大雨添

• highest bid win.......
    <br>邊有男人肯玩呀?

• 唔好攪到我地既行動好嗎? 
    <br>工友都有上she的! 
    <br>如果你用正常行為支我地無限感激! 
    <br>但你用咁既方法就不用了..
    <br>十萬個多謝

• 工友 replied at 2013-04-06 12:16 am
    <br>---------------------------------------------------------------
    <br>唔好攪到我地既行動好嗎? 
    <br>工友都有上she的! 
    <br>如果你用正常行為支我地無限感激! 
    <br>但你用咁既方法就不用了..
    <br>十萬個多謝
    <br>===============================================================
    <br>
    <br>oh..sorry
    <br>你是該碼頭公司員工?

• 不如你係到號召各位去碼頭現場支持下班工友仲實際.
    <br>錢係有用, 但即使幾十萬都唔會夠班工友分.
    <br>anyway有咁既心都係好事.

• 要談判成功就要有兩手準備,我相信部份工友係會有多種技能,可先暫轉業或兼職,另其他工友就向勞工處找合適兼職.
    <br>這樣碼頭公司眼見熟練工愈來愈少,他日就算加人工想請返舊工友都唔容易,自然會發茅.
    <br>工友係唔可以比公司睇死冇左佢份工就全家餓死.祗要肯搵第份工做住先,就有本錢可同碼頭公司鬥耐性.碼頭公司係唔可以冇工人,但你就唔一定冇碼頭公司就唔得.一頭半月,工友走晒,就輪到碼頭公司叫救命啦.

• 樓主你咁有心已經好好, 捐多少少錢, 買下野俾佢地得啦
    <br>再唔係去深水步明哥度買飯送過去啦.

• man replied at 2013-04-06 1:02 am
    <br>樓主你咁有心已經好好, 捐多少少錢, 買下野俾佢地得啦
    <br>嗯,我本身捐左一千

• 真係好耐未見到有咁正氣既THREAD係SEX 版到.
    <br>
    <br>我都替D工人慘, 橫風橫雨, 希望大家多D支持佢地.

• 單靠一個行業生活係好危險嘅,你嘅生存就由佢操縱.

• ThomasGravesen replied at 2013-04-06 1:20 am
    <br>真係好耐未見到有咁正氣既THREAD係SEX 版到.
    <br>
    <br>我都替D工人慘, 橫風橫雨, 希望大家多D支持佢地.
    <br>
    <br>難得你明白就最好啦
    <br>我唔覺得呢度既人品完全係差,當中亦有遇過好多好人

• 哈哈我係咸濕D, 但幾年7.1 , 上年反國教我都有去
    <br>
    <br>689 上左台都唔知去左幾多次政總了

• man replied at 2013-04-06 2:17 am
    <br>哈哈我係咸濕D, 但幾年7.1 , 上年反國教我都有去
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>你到過現場聲援?

• fairgal replied at 2013-04-06 1:19 am
    <br>man replied at 2013-04-06 1:02 am
    <br>樓主你咁有心已經好好, 捐多少少錢, 買下野俾佢地得啦
    <br>嗯,我本身捐左一千
    <br>又出錢又出力…like

• man
    <br>2:17am apr 06, 2013
    <br>
    <br>哈哈我係咸濕D, 但幾年7.1 , 上年反國教我都有去
    <br>
    <br>=========================================
    <br>
    <br>我都有去,現今政府極度偏"左",香港已不再香la,請看大陸高官,說什麼打倒美英等民主自由國家,但就將全家移民到美加澳法德...等自由民主外國,攞綠咭做公民,就有幾十萬人,為什麼總不見他們移民去北韓,古巴,羅馬尼亞....等共產國家?因為他們比誰都清楚,共產黨都是係殘民自肥嘅惡魔.
    <br>

• fairgal replied at 2013-04-06 2:32 am
    <br>man replied at 2013-04-06 2:17 am
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>你到過現場聲援?
    <br>
    <br>未去過碼頭, 但錢已捐啦.

• wh replied at 2013-04-06 9:07 am
    <br>man
    <br>
    <br>
    <br>=========================================
    <br>
    <br>我都有去,現今政府極度偏"左",香港已不再香la,請看大陸高官,說什麼打倒美英等民主自由國家,但就將全家移民到美加澳法德...等自由民主外國,攞綠咭做公民,就有幾十萬人,為什麼總不見他們移民去北韓,古巴,羅馬尼亞....等共產國家?因為他們比誰都清楚,共產黨都是係殘民自肥嘅惡魔.
    <br>
    <br>早晨, 師兄?
    <br>上面班官, 得個講字....

• <br> man
    <br>9:11am apr 06, 2013
    <br>
    <br>wh replied at 2013-04-06 9:07 am
    <br>man
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>早晨, 師兄?
    <br>========================================
    <br>
    <br>因為一入官門日日發up瘋,就不愁炒魷,定時出糧,福利最好,祗有不停加薪,加假期,做事唔洗負責,永不揹鑊,錯嘅永遠係市民........

• D 官,年年加薪,又多福利
    <br>有一年凍薪,佢地都嘈到仆街
    <br>

• chinkalok
    <br>9:53am apr 06, 2013
    <br>
    <br>D 官,年年加薪,又多福利
    <br>===================================
    <br>佢地前面畫皮似人,後面係鬼.

• wh replied at 2013-04-06 9:24 am
    <br>
    <br> man
    <br>9:11am apr 06, 2013
    <br>
    <br>wh replied at 2013-04-06 9:07 am
    <br>man
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>早晨, 師兄?
    <br>========================================
    <br>
    <br>因為一入官門日日發up瘋,就不愁炒魷,定時出糧,福利最好,祗有不停加薪,加假期,做事唔洗負責,永不揹鑊,錯嘅永遠係市民........
    <br>唔一定要入政府先發達。好似李慧琼子,入左民建聯後,由黄埔搬到何文田山,攪到我都心思思。

• ===============================================================
    <br>唔一定要入政府先發達。好似李慧琼子,入左民建聯後,由黄埔搬到何文田山,攪到我都心思思。
    <br>================================================
    <br>魔鬼話,祗要你出賣良心,人格...我就會令你發達.
    <br>
    <br>ps香港公務員嘅人工,福利係全世界最高嘅(生活指數),但責任就有目共睹.
    <br>
    <br>奧巴馬,財長...薪俸比香港少得多.

• ===============================================================
    <br>================================================
    <br>魔鬼話,祗要你出賣良心,人格...我就會令你發達.
    <br>=========================================================
    <br>佢不單祗出賣佢自己,而係全香港人包括子孫後代,人權,公民權利,新聞,言論自由....完全由共產黨操縱,祗可聽他說的,要你世世代代做他的奴隸.不然就像李旺楊的下場...之所以有眾多大陸官員及知識份子....要移民民主國家攞綠咭...

• 咁都得......

• 妹妹...又係你...

• chinkalok replied at 2013-04-06 9:53 am
    <br>D 官,年年加薪,又多福利
    <br>
    <br>佢地冇嘈凍薪,但冇得加薪就嘈到仆街

Log in to reply