陌生人, 是否你們喜歡的都只是愛情的臉孔?

• 現代的人是否喜歡的都只是愛情的臉孔? 而不是想真正找個人永遠在一起...

• 什麼是愛情的面孔...?

• 蔡健雅的無底洞,我覺得歌詞寫得很好,從2006年起的人原來已經有這樣的心態。

• rabbitxxx replied at 2012-05-27 6:44 pm

---------------------------------------------------------------

什麼是愛情的面孔...?

===============================================================

如果你唔明首歌所講"愛情的面孔"那麼你要先懂得如何學會去思考了...

• 假期都可以令人很悶悶不樂...

• 無底洞

作詞:小寒

作曲:黃韻仁

編曲:黃韻仁/蔡健雅

有時寂寞太沉重 身邊彷彿只是觀眾 妳的感受沒有人懂

難得誰自告奮勇 體貼讓人格外感動 愛上他前後用不到一分鐘

*嘿~ 回想戀情的內容 有誰想過有始有終

不過是一時脆弱讓人放縱

#穿梭一段 又另一段 感情中 愛為何總填不滿又掏不空

很快就風起雲湧 人類的心是個無底洞

轉載來自 ※Mojim.com 魔鏡歌詞網

●嘗試親吻 嘗試擁抱 或溝通 沒有好感再嘗試也沒有用

大多數人都相同 喜歡的只是愛情的臉孔

沒有誰背後慫恿 不該愛又愛的衝動 是你害怕孤單而拚命補充

Repeat * # ●

很快就風起雲湧 人類的心是個無底洞

Repeat ●

• raramisu replied at 2012-07-01 6:09 pm

---------------------------------------------------------------

假期都可以令人很悶悶不樂...

===============================================================

係太多野煩定係有好多人問候變到唔清醒,逐漸個人悶起上黎唔係人咁品?

• Deers replied at 2012-07-01 6:47 pm

raramisu replied at 2012-07-01 6:09 pm

假期都可以令人很悶悶不樂...

係太多野煩定係有好多人問候變到唔清醒,逐漸個人悶起上黎唔係人咁品?

有好多人問候變到唔清醒,逐漸個人悶起上黎唔係人咁品?

唔明!你講自己?

點解悶會搞到變到唔清醒,逐漸個人悶起上黎唔係人咁品?

• 我問緊你係咪問點解會問返我轉頭架??

既然悶可以搵朋友再唔係去行街都係一種享受

• 霍金思唯係難明D架~haha

• 又係你講咩...有好多人問候變到唔清醒,逐漸個人悶起上黎唔係人咁品

我現在好清醒,只係悶上來吹吹水,而且我好少發脾氣同駡人,又何來逐漸個人悶起上黎唔係人咁品呢? 你應該認錯人入錯THREAD

• 大弟 replied at 2012-07-01 7:27 pm

霍金思唯係難明D架~haha

唔怪得之啦!好日悶都唔上來,今日上到來就有咁奇怪的回應。。。

希望跟住回應我的人都有一定理解能力啦~唉!

• 依個只係我對你既猜測,大家上黎都係想吹下水你幫我時我就你....

冇咩好值唔值得郁啲就請人走

Log in to reply