你地陰天會唔會用防曬架?

• 我淨係好天個陣先會用架..其實陰天洗唔洗用架??

• 只要有陽光我就會用架喇, 雖然陰天但都會有少少陽光架嘛, 一樣有紫外線

• 唉...咁唔怪得我d斑愈黎愈犀利啦><

睇黎要勤力d用返防曬同美白喇...

不過其實去斑係咪要去美容院先有用架?因為我有用開美白精華, 但都淡唔到斑既

• 肥肥 replied at 2012-04-24 10:15 pm

---------------------------------------------------------------

唉...咁唔怪得我d斑愈黎愈犀利啦><

不過其實去斑係咪要去美容院先有用架?因為我有用開美白精華, 但都淡唔到斑既

===============================================================

唔一定要去美容院呀, 你可以試下我用緊果隻美白, 叫Spa ph+ phyto-c特強美白精華, 我用左2星期左右就已經開始見效

• 但我d皮膚都幾易敏感架..唔係隻隻牌子都用得..我驚一陣又敏感

• christine replied at 2012-04-24 10:28 pm

---------------------------------------------------------------

肥肥 replied at 2012-04-24 10:15 pm

===============================================================

唔一定要去美容院呀, 你可以試下我用緊果隻美白, 叫Spa ph+ phyto-c特強美白精華, 我用左2星期左右就已經開始見效

我都有呢支喎~係今個月GLAMABOX收到~用左排D皮膚無咁黃

諗住再買:D

• 肥肥 replied at 2012-04-24 10:40 pm

但我d皮膚都幾易敏感架..唔係隻隻牌子都用得..我驚一陣又敏感

呢隻係醫學美容牌子黎架, 可以舒緩皮膚敏感.

我都易敏感架, 但用左後d皮膚好似健康左, 呢排都冇再面紅紅咁

• 寶貝 replied at 2012-04-24 10:41 pm

christine replied at 2012-04-24 10:28 pm

肥肥 replied at 2012-04-24 10:15 pm

我都有呢支喎~係今個月GLAMABOX收到~用左排D皮膚無咁黃

諗住再買:D

我都係glamabox收到, 第一次用呢隻牌子, 原來咁好用, 唔怪得咁多人讚

• 咁我自己search下邊到有得買先~

同埋呢..你地講緊果個glamabox係咩黎架?

• 肥肥 replied at 2012-04-24 11:33 pm

咁我自己search下邊到有得買先~

係一個入面有4,5樣美容產品sample既盒囉, 幾好架, 可以試完d產品覺得好用先買, 唔使晒錢買黎試

• 哦..咁d份量都應該好少下喎,都試唔出d咩架啦

• 其實佢個d sample份量幾多下架喎,唔同出面買野送個d sample仔

而且有時又會有貨裝size,我覺得都幾抵玩:D

• 陰天都有紫外線,我會用架

• 肥肥 replied at 2012-04-24 11:33 pm

咁我自己search下邊到有得買先~

上官網應該有講邊到有賣wo

• 其實真係要有習慣一出衙就用架, even你返工, 都會有詼外線from 電腦果d嘛! 真係要做足d好d =]

• 我直頭係一出街就會用,唔可以唔用~~紫外線好毒啊!!!!

• 要用, 就算唔出街, 燈光都有紫外線架!!

• 我會用室內既防曬lor~

Log in to reply