分手令我明白的道理

• <p>佢係大陸做野<br />一齊時都知道遠距離戀愛辛苦<br />但佢PLAN好過2-3年就返香港<br />然後結婚<br />今日佢同我講<br />佢已經習慣大陸生活,人事脈絡都打通晒<br />唔會返黎香港喇<br />為我好要同我分手...<br />傾多兩句先知,佢有第二個<br />果個女仔屋企同家世可以幫到佢生意好多<br />即使唔太鐘意佢都同左佢一齊<br />佢愛我都唔可以拖住我<br />因為佢比到佢的,我比唔到佢...<br /><br />我終於明白<br />唔止係男仔要有條件<br />女仔都要有出身有家底<br />冇就要加油發奮</p>

• 佢既借口嚟嫁啫

• 或者喇...
    <br>但總算死得明白透徹
    <br>

• 我都覺得係籍口,唔通佢話識左個又靚又後生,與其俾你話佢見異思遷,倒不如佢扮到自己好似好備迫甘,forget him la:)

• 搵果個好既仲好喇

• 又一個揀大陸女仔既香港人

• 都係既...
    <br>距離一旦遠,真係冇得講...
    <br>大陸女仔又多又靚又後生又咩都得
    <br>我倆果段感情...點抵得住
    <br>
    <br>原來同我身邊啲女性朋友所講既一樣
    <br>一係搵個有錢既
    <br>一係搵個愛自己既
    <br>結果我選左個我愛但唔要我既...
    <br>真抵死...

• 我同佢妹妹係好朋友
    <br>岩岩同佢妹妹傾完
    <br>原來個女仔係大陸做官架...
    <br>年紀仲大過我
    <br>唔係後生靚女果種
    <br>男人始終會選麵包而唔係愛情

• 又一個唐英年+唐太case

• understood replied at 2012-03-09 9:23 pm
    <br>---------------------------------------------------------------
    <br>我同佢妹妹係好朋友
    <br>年紀仲大過我
    <br>===============================================================
    <br>都唔係一定既
    <br>一定有D要愛既男人既

• 請問唐英年+唐太=??

• HAHA
    <br>你講得好岩,又一個唐太!
    <br>
    <br>

• 版主同ex男友拍拖幾耐
    <br>被拋棄痛苦嗎

• 要愛既男人...好難搵

• 一齊2年
    <br>佢好錫我,即使係大陸忙,但3-4個月就會返黎陪我幾日
    <br>每晚都會打電話比我,一直都好好
    <br>直到2個月前為止...
    <br>而家我冷靜左,但依然好痛...

• understood replied at 2012-03-09 10:53 pm
    <br>---------------------------------------------------------------
    <br>一齊2年
    <br>佢好錫我,即使係大陸忙,但3-4個月就會返黎陪我幾日
    <br>每晚都會打電話比我,一直都好好
    <br>直到2個月前為止...
    <br>而家我冷靜左,但依然好痛...
    <br>===============================================================
    <br>
    <br>被拋棄,當然好痛...
    <br>
    <br>如果有男仔追你,你咪試下約會,重新開始囉...

• 分手令我明白的道理
    <br>==================
    <br>
    <br>被拋棄邊有什麼道理架,
    <br>找原因是自欺欺人...
    <br>

• 唔知點解,呢一刻個腦都係同佢一齊美好既事
    <br>如果可以憎佢就好喇...

• understood replied at 2012-03-09 10:59 pm
    <br>唔知點解,呢一刻個腦都係同佢一齊美好既事
    <br>如果可以憎佢就好喇...
    <br>
    <br>係未想復合呢...
    <br>.
    <br>.
    <br>.
    <br>.
    <br>.
    <br>.
    <br>.
    <br>.
    <br>.
    <br>.
    <br>.
    <br>.
    <br>.
    <br>.
    <br>.
    <br>.
    <br>.
    <br>.
    <br>.
    <br>.
    <br>.
    <br>咪發白日夢啦...
    <br>
    <br>而家有冇男仔追你?

• 佢都講得咁清楚,人又離我咁遠
    <br>我仲可以點?
    <br>追係有,但我同佢唔同
    <br>個心跟本放唔落

• understood replied at 2012-03-09 11:10 pm
    <br>佢都講得咁清楚,人又離我咁遠
    <br>我仲可以點?
    <br>追係有,但我同佢唔同
    <br>個心跟本放唔落
    <br>
    <br>好心你有機會就搵過第二個..
    <br>
    <br>蘇州過後冇艇搭就吾好後悔

• zxy replied at 2012-03-09 9:18 pm
    <br>又一個揀大陸女仔既香港人
    <br>ai...no method....$$ money is king! haha

• understood replied at 2012-03-09 9:19 pm
    <br>都係既...
    <br>距離一旦遠,真係冇得講...
    <br>大陸女仔又多又靚又後生又咩都得
    <br>我倆果段感情...點抵得住
    <br>
    <br>原來同我身邊啲女性朋友所講既一樣
    <br>一係搵個有錢既
    <br>一係搵個愛自己既
    <br>結果我選左個我愛但唔要我既...
    <br>真抵死...
    <br>大陸女仔又多又靚<<<< i dont think so....they are fake face!!not a natural face

• understood replied at 2012-03-09 9:23 pm
    <br>年紀仲大過我
    <br>depends

• nicholas819 replied at 2012-03-09 9:47 pm
    <br>understood replied at 2012-03-09 9:23 pm
    <br>年紀仲大過我
    <br>都唔係一定既
    <br>一定有D要愛既男人既
    <br>一定有D要愛既男人既<<<<< because they has moeny already

• 路人 replied at 2012-03-09 10:24 pm
    <br>請問唐英年+唐太=??
    <br>movie

• 咁講喇事情發生左
    <br>都明白好傷心嘅!我有個朋友都係咁,沉咗好幾年,搞到好似食左白粉咁,我都好心痛,幫左佢好多次,但估到佢咁堅叻過你好多,簡直好高手,一直孖著一至三個男人來把自己催殘!又咁講佢條仔同佢未出事前以好,佢亦係未分手前2-3年巳有其他男人....
    <br>怎說呢!愛情不是人生全部!

Log in to reply