分手令我明白的道理

• 佢係大陸做野
    一齊時都知道遠距離戀愛辛苦
    但佢PLAN好過2-3年就返香港
    然後結婚
    今日佢同我講
    佢已經習慣大陸生活,人事脈絡都打通晒
    唔會返黎香港喇
    為我好要同我分手...
    傾多兩句先知,佢有第二個
    果個女仔屋企同家世可以幫到佢生意好多
    即使唔太鐘意佢都同左佢一齊
    佢愛我都唔可以拖住我
    因為佢比到佢的,我比唔到佢...

我終於明白
    唔止係男仔要有條件
    女仔都要有出身有家底
    冇就要加油發奮

• 佢既借口嚟嫁啫

• 或者喇...

但總算死得明白透徹

• 我都覺得係籍口,唔通佢話識左個又靚又後生,與其俾你話佢見異思遷,倒不如佢扮到自己好似好備迫甘,forget him la:)

• 搵果個好既仲好喇

• 又一個揀大陸女仔既香港人

• 都係既...

距離一旦遠,真係冇得講...

大陸女仔又多又靚又後生又咩都得

我倆果段感情...點抵得住

原來同我身邊啲女性朋友所講既一樣

一係搵個有錢既

一係搵個愛自己既

結果我選左個我愛但唔要我既...

真抵死...

• 我同佢妹妹係好朋友

岩岩同佢妹妹傾完

原來個女仔係大陸做官架...

年紀仲大過我

唔係後生靚女果種

男人始終會選麵包而唔係愛情

• 又一個唐英年+唐太case

• understood replied at 2012-03-09 9:23 pm

---------------------------------------------------------------

我同佢妹妹係好朋友

岩岩同佢妹妹傾完

年紀仲大過我

唔係後生靚女果種

===============================================================

都唔係一定既

一定有D要愛既男人既

• 請問唐英年+唐太=??

• HAHA

你講得好岩,又一個唐太!

• 版主同ex男友拍拖幾耐

被拋棄痛苦嗎

• 要愛既男人...好難搵

• 一齊2年

佢好錫我,即使係大陸忙,但3-4個月就會返黎陪我幾日

每晚都會打電話比我,一直都好好

直到2個月前為止...

而家我冷靜左,但依然好痛...

• understood replied at 2012-03-09 10:53 pm

---------------------------------------------------------------

一齊2年

佢好錫我,即使係大陸忙,但3-4個月就會返黎陪我幾日

每晚都會打電話比我,一直都好好

直到2個月前為止...

而家我冷靜左,但依然好痛...

===============================================================

被拋棄,當然好痛...

如果有男仔追你,你咪試下約會,重新開始囉...

• 分手令我明白的道理

==================

被拋棄邊有什麼道理架,

找原因是自欺欺人...

• 唔知點解,呢一刻個腦都係同佢一齊美好既事

如果可以憎佢就好喇...

• understood replied at 2012-03-09 10:59 pm

唔知點解,呢一刻個腦都係同佢一齊美好既事

如果可以憎佢就好喇...

係未想復合呢...

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

咪發白日夢啦...

而家有冇男仔追你?

• 佢都講得咁清楚,人又離我咁遠

我仲可以點?

追係有,但我同佢唔同

個心跟本放唔落

• understood replied at 2012-03-09 11:10 pm

佢都講得咁清楚,人又離我咁遠

我仲可以點?

追係有,但我同佢唔同

個心跟本放唔落

好心你有機會就搵過第二個..

蘇州過後冇艇搭就吾好後悔

• zxy replied at 2012-03-09 9:18 pm

又一個揀大陸女仔既香港人

ai...no method....$$ money is king! haha

• understood replied at 2012-03-09 9:19 pm

都係既...

距離一旦遠,真係冇得講...

大陸女仔又多又靚又後生又咩都得

我倆果段感情...點抵得住

原來同我身邊啲女性朋友所講既一樣

一係搵個有錢既

一係搵個愛自己既

結果我選左個我愛但唔要我既...

真抵死...

大陸女仔又多又靚<<<< i dont think so....they are fake face!!not a natural face

• understood replied at 2012-03-09 9:23 pm

我同佢妹妹係好朋友

岩岩同佢妹妹傾完

年紀仲大過我

唔係後生靚女果種

depends

• nicholas819 replied at 2012-03-09 9:47 pm

understood replied at 2012-03-09 9:23 pm

我同佢妹妹係好朋友

岩岩同佢妹妹傾完

年紀仲大過我

唔係後生靚女果種

都唔係一定既

一定有D要愛既男人既

一定有D要愛既男人既<<<<< because they has moeny already

• 路人 replied at 2012-03-09 10:24 pm

請問唐英年+唐太=??

movie

• 咁講喇事情發生左

都明白好傷心嘅!我有個朋友都係咁,沉咗好幾年,搞到好似食左白粉咁,我都好心痛,幫左佢好多次,但估到佢咁堅叻過你好多,簡直好高手,一直孖著一至三個男人來把自己催殘!又咁講佢條仔同佢未出事前以好,佢亦係未分手前2-3年巳有其他男人....

怎說呢!愛情不是人生全部!

Log in to reply