半年了,仍未能忘記ex,仍常痛哭

• 可以點?

• 其實我都係...真心愛過,但其實係愛錯,仲係掛住放唔低..都係成日哭..!

• 我都同佢分開左幾個月喇...話唔掛住佢就係講大話既姐...

但係成日都諗住佢,對自己一D好處都冇

佢又唔會知我有幾傷心幾痛,就算佢知,咁又點丫...都唔會可憐你

做人...真係好矛盾...

• 頹廢過,癲過,哭過,傻過。。。。。係時候重新上路。

• girl replied at 2012-02-13 1:05 am

---------------------------------------------------------------

我都同佢分開左幾個月喇...話唔掛住佢就係講大話既姐...

佢又唔會知我有幾傷心幾痛,就算佢知,咁又點丫...都唔會可憐你

做人...真係好矛盾...

===============================================================

係呀...就算我掛住都無用...其實一路佢都係到呃更我,當日分手係好傷心,但之後先知佢係呃我,我仲傷心,愛我真係愛,唔係假唔係玩...好心痛,點解我會愛一個唔應該愛口既人...眼淚不停流...

• 我剛剛跟6年的女朋友分手,11天了,過往的開心日子點滴每分每秒的跑出來,痛到入心,行過或看到以往一起到過的地方如比刀插入心,半夜也睡不到,每天活在地獄裡..我只能寄託信仰(我是信觀音的),多找幾個朋友開解自己,跟自己說:錯愛,不值得為她傷心,要對自己好一點,開心又是一天,不開心又是一天,為何要選擇不開心呢...一起努力,加油, 讓時間沖淡一切...(以後付出感情真的要小心呀!)

• replied at 2012-02-13 10:20 am

---------------------------------------------------------------

我剛剛跟6年的女朋友分手,11天了,過往的開心日子點滴每分每秒的跑出來,痛到入心,行過或看到以往一起到過的地方如比刀插入心,半夜也睡不到,每天活在地獄裡..我只能寄託信仰(我是信觀音的),多找幾個朋友開解自己,跟自己說:錯愛,不值得為她傷心,要對自己好一點,開心又是一天,不開心又是一天,為何要選擇不開心呢...一起努力,加油, 讓時間沖淡一切...(以後付出感情真的要小心呀!)

===============================================================

但係已經好驚面對感情..!

• LoneLone12325 replied at 2012-02-13 12:26 pm

replied at 2012-02-13 10:20 am

我剛剛跟6年的女朋友分手,11天了,過往的開心日子點滴每分每秒的跑出來,痛到入心,行過或看到以往一起到過的地方如比刀插入心,半夜也睡不到,每天活在地獄裡..我只能寄託信仰(我是信觀音的),多找幾個朋友開解自己,跟自己說:錯愛,不值得為她傷心,要對自己好一點,開心又是一天,不開心又是一天,為何要選擇不開心呢...一起努力,加油, 讓時間沖淡一切...(以後付出感情真的要小心呀!)

但係已經好驚面對感情..!

我明白,但不要為一個不值得的人而損害自己的命運...

• 我也想問一吓, 我以前跟女朋友分手, 為何她真的可以兩個月後才再找我說復合??(嘩..兩個月對男人來說是很長時間了...)請問女性是如何思路的呢???

• replied at 2012-02-13 2:05 pm

我也想問一吓, 我以前跟女朋友分手, 為何她真的可以兩個月後才再找我說復合??(嘩..兩個月對男人來說是很長時間了...)請問女性是如何思路的呢???

其實佢可能搵唔倒一個,或者另一個唔係咁好,所以咪搵番你LAW...但要睇你想唔想復合姐

• 我都同佢分開左幾個月喇...話唔掛住佢就係講大話既姐...

做人...真係好矛盾.

agree

• pls add me msn chat: [email protected]

• 女性分手時不是比男人還來得絕的嗎???(我女朋友要求分手時在電話裡也哭得很痛苦,但最終還是絕情的一定要分手...這樣就半個月沒有給我電話了...不知她有否想我??會否一樣也在哭???)

但妳為何半年仍想他呢?????

• freeman1 replied at 2012-02-13 9:46 pm

我都同佢分開左幾個月喇...話唔掛住佢就係講大話既姐...

做人...真係好矛盾.

agree

我成日將變左心0既人比喻為Bio hazard 被咬後0既喪屍

佢地個樣無變, 不過個心唔同晒, 唔係以前認0既個個人架啦.

無論點努力都無解藥, 我地被傷0既人, 唯一可以做0既只有逃走

• replied at 2012-02-14 12:19 pm

女性分手時不是比男人還來得絕的嗎???(我女朋友要求分手時在電話裡也哭得很痛苦,但最終還是絕情的一定要分手...這樣就半個月沒有給我電話了...不知她有否想我??會否一樣也在哭???)

如果唔鐘意佢更本唔會記住佢,又掛又痛,佢都同你分左手,佢仲打電話比你

• 其實欺騙是最痛,

用謊話去騙對方感情,是最卑鄙。

甚麼關係也好,真誠是否應該最重要?

• cat replied at 2012-02-14 11:20 pm

其實欺騙是最痛,

係...欺騙真係最痛,仲要用大話呃人真感情,每日每分每秒同你講口既野都係假,但又要做一場戲令你覺得係真,都唔明點解會信佢,就係因為愛佢真係鐘意佢..到自己知道真相時已經太遲....傷得好深好深

• 男人對你真心定假意有時又真係好難分,講慣大話既就成日都講

• cat replied at 2012-02-14 11:20 pm

其實欺騙是最痛,

basically YES

• 叔叔咁早起身??

• May replied at 2012-02-15 2:24 am

男人對你真心定假意有時又真係好難分,講慣大話既就成日都講

that's called habit..........haha

• forget it

• 我同ex分手都5年了,我還是會想起他,還是會為他而落淚,不過日子還是要過,大家加油吧

• 愛了一個欺騙自己口既人,傷得好痛..傷得太深...依家好恨佢,但都會諗起當時真係愛佢而為佢流淚

• 好多時因為愛他所以相信他,不停去找借口去相信不合理的所謂事實。真的很累。有時連自己都瞞騙。

• cat replied at 2012-02-16 12:39 am

好多時因為愛他所以相信他,不停去找借口去相信不合理的所謂事實。真的很累。有時連自己都瞞騙。

就係愛佢,咩野都以為佢講真,真係好多可以拆穿都睇唔倒,所以愛得好深先會更加痛

• 我仲未知以後如何,頭先打比佢,係一個男人接......收到,冇野!

• PooPoo replied at 2012-02-14 2:43 pm

我成日將變左心0既人比喻為Bio hazard 被咬後0既喪屍

佢地個樣無變, 不過個心唔同晒, 唔係以前認0既個個人架啦.

無論點努力都無解藥, 我地被傷0既人, 唯一可以做0既只有逃走

好鐘意 "只有逃走".... 說得肯對

變了真的不可以再回一起!

• 我岩岩決定分手 replied at 2012-02-17 1:19 am

我仲未知以後如何,頭先打比佢,係一個男人接......收到,冇野!

其實很好,可以不用再想,

可以努力去忘記 ^^ 加油

• 謝謝,我會走好的

• 有些時候真的不明白

愛一個人 另一人都愛你 為何仲會大家猜疑?

愛得未夠真 未夠深

但很擔心她的一舉一動 害怕她出意外 但她不會向你報平安.....

• 我岩岩決定分手 replied at 2012-02-17 1:19 am

我仲未知以後如何,頭先打比佢,係一個男人接......收到,冇野!

點解仲要打比人呢..?..你仲要知 D 咩..?

• LoneLone12325 replied at 2012-02-19 1:08 am

我岩岩決定分手 replied at 2012-02-17 1:19 am

人仲是希望自己還有一個機會....今次給他一個心死,對他來說是件好事!

• mingo replied at 2012-02-19 2:10 pm

LoneLone12325 replied at 2012-02-19 1:08 am

我岩岩決定分手 replied at 2012-02-17 1:19 am

人仲是希望自己還有一個機會....今次給他一個心死,對他來說是件好事!

我從來唔會覺得分開會左會可以再係番埋一齊,當然會有,但真係好小,我都係咁,都放唔倒,唔應該掛又掛住,明知佢傷得我好深,係佢錯係佢問題,我都會唔明點解仲掛住佢

• 我都係同EX-SL分了半年啦, 我都仲好掛住佢.

我好想識個新的SL, 但都係未識到.

真係要有個新的去代替佢, 咁先會唔再傷心.

• MING replied at 2012-02-20 2:17 am

我都係同EX-SL分了半年啦, 我都仲好掛住佢.

我好想識個新的SL, 但都係未識到.

真係要有個新的去代替佢, 咁先會唔再傷心.

搵一個去忘記得二個..? 好難...! 真係好難...!

• 你咪白痴啦   搵第二個黎忘記第一個 !

害人害己呀!

• LoneLone12325 replied at 2012-02-19 11:55 pm

我從來唔會覺得分開會左會可以再係番埋一齊,當然會有,但真係好小,我都係咁,都放唔倒,唔應該掛又掛住,明知佢傷得我好深,係佢錯係佢問題,我都會唔明點解仲掛住佢

同意 分開了就不應再一起

記掛 只是時間問題 時間久了就能把他忘掉 給自己多點時間吧!

• mingo replied at 2012-02-20 11:31 pm

LoneLone12325 replied at 2012-02-19 11:55 pm

同意 分開了就不應再一起

記掛 只是時間問題 時間久了就能把他忘掉 給自己多點時間吧!

唉...我自己都唔知得唔得可以唔掛

• replied at 2012-02-14 12:19 pm

女性分手時不是比男人還來得絕的嗎???(我女朋友要求分手時在電話裡也哭得很痛苦,但最終還是絕情的一定要分手...這樣就半個月沒有給我電話了...不知她有否想我??會否一樣也在哭???)

如果唔鐘意佢更本唔會記住佢,又掛又痛,佢都同你分左手,佢仲打電話比你

=========================================================

她最後一個電話是要求分手,之後再沒有打電話給我了.三個星期了, 還很想念她...她這次真的很決絕...朋友說她是有新歡,忘舊愛才會這樣,真的嗎???

• replied at 2012-02-21 3:02 pm

replied at 2012-02-14 12:19 pm

=========================================================

她最後一個電話是要求分手,之後再沒有打電話給我了.三個星期了, 還很想念她...她這次真的很決絕...朋友說她是有新歡,忘舊愛才會這樣,真的嗎???

其實唔知係咪咁,不過我之前掛住一個人,之後識左一個鐘意口既新歡,事實真係會忘記前一個,因為已經投入了新一個感情

• LoneLone12325 replied at 2012-02-22 11:18 pm

replied at 2012-02-21 3:02 pm

replied at 2012-02-14 12:19 pm

其實唔知係咪咁,不過我之前掛住一個人,之後識左一個鐘意口既新歡,事實真係會忘記前一個,因為已經投入了新一個感情

如果係鐘意新感情果個,就唔會再想想舊果個,我係過來人,依家我就係唔可以忘記之前果個,真係好辛苦

• 分手一年後,在街上碰他與身邊的她‥(咁我對佢有感覺丫嗎‥我無時間陪你我成日係佢度瞓)‥那種痛,痛過紋身及比火燒一萬賠!

言而我以為自己落到谷低,起唔返身的時候,我就反彈起來了‥

兩星期前再一次相遇,他說:[你變佐好多﹖仲型佐好多﹖又瘦佐好多﹖‥]

姊妹們‥站起來吧!我得‥你都得!

你要鼓勵我比你!

你要人陪我陪你!

你要人呻我聽你!

• find a man a sex with him

• JingKissJing replied at 2012-02-24 12:21 pm

分手一年後,在街上碰他與身邊的她‥(咁我對佢有感覺丫嗎‥我無時間陪你我成日係佢度瞓)‥那種痛,痛過紋身及比火燒一萬賠!

言而我以為自己落到谷低,起唔返身的時候,我就反彈起來了‥

兩星期前再一次相遇,他說:[你變佐好多﹖仲型佐好多﹖又瘦佐好多﹖‥]

姊妹們‥站起來吧!我得‥你都得!

你要鼓勵我比你!

你要人陪我陪你!

你要人呻我聽你!

我每次出街都會扮到好好,一日佢見倒我佢都覺得我好過以前,不過佢以後見倒我都會好快閃

• 我都係剛分手了, 心情好差, 直情唔想生活, 每一刻都好掛住佢, 點算好???

• Jubeegg replied at 2012-02-25 5:58 pm

我都係剛分手了, 心情好差, 直情唔想生活, 每一刻都好掛住佢, 點算好???

我之前都同你一樣,唔知點算,咩都唔想做咩都唔想去唔想理,好辛苦,時間一日一日咁過,依家好小小,仲有掛住

• LoneLone12325 replied at 2012-02-25 11:56 pm

Jubeegg replied at 2012-02-25 5:58 pm

我都係剛分手了, 心情好差, 直情唔想生活, 每一刻都好掛住佢, 點算好???

我之前都同你一樣,唔知點算,咩都唔想做咩都唔想去唔想理,好辛苦,時間一日一日咁過,依家好小小,仲有掛住,我最參係愛錯人,愛左一個騙子....好憎佢,我對佢咁好佢一路都係呃更我...心好痛又可以點....===============================================================

Log in to reply