作為一個SL,大家一齊係度分享下感受

• 最近同左個女仔係一齊,佢有BF,開頭我都打算走,但係佢唔想,佢想我係佢身邊,佢話佢都愛我,而我亦都真係愛佢,所以我決定留低,我地keep住有whatapps,傾電話咁,但係佢見我既時間好少好少,佢係另一個身邊既時候我會唔開心

唔知大家又係點既呢?分享下

• 做sl 一定係咁. 你是否感覺到她愛既感覺? 越難在一齊晚時候係最困擾~

• 我有陣時都唔知佢係咪真係愛我,對我忽冷忽熱

你所講既越難在一齊晚時候係最困擾~係指咩呢?

• 同先佢抽到少少時間見我,話者係話我專登係佢屋企附近活動,佢出到黎見我一陣,但係之後又要去見佢BF,雖然時間好短,但我都好開心好珍惜我們既每一分每一秒,只係要目送佢去見佢BF,內心重會有少少唔開心

• 她已經完全道明她怎樣對你了:她有男友,你不會擁有她,你只是攝時間的情人.

現時男好女好,自己不是太愛自己伴侶,又不想封自己後路,還有,是要證實自己的吸引力,莫於能有多少願者上釣的哎呀情人。

你要明白自己的position,不要車望自己可以坐正。你有這能耐,或可期望她有時間時施捨點給你攝一攝。無potential,無future,攝得一時得一時。SL secret lover?名稱吧了。不要把這稱號太浪漫化。

你若天真認為會孝感動天,終有一日你能打動她,ummm,除非你有過人能力。有錢有才有實力。

介時,是你倒

• 介時,是你倒

• 版主,看到你的留言覺得有點感觸。我都係個有了另一半的女人,因為感情間出現了問題所以上網揾人傾訴。起初只是想找個伴和打發時間,但後尾識了個很match的男人,另我不知不覺地愛上他了。。。愛到甚至負不想理自己的老公。呢D感受真係好痛苦但又唔可以同任何人講。我也知這樣下去對所有人都無好處,好彩最終都能忍痛抽離。

奉勸版主係早日回頭吧了!

• love is a very complicated matter

• 我都做過人地SL

我同佢一齊既時候大家都好開心...

佢同佢另一半一齊既時候,我唔會好似你咁唔開心...不過會好掛住佢...

有時對佢仲會比對自己0個個更好..

最後佢同我分手個時...我咸到豬頭咁...仲要咸幾日......

• 我同佢一齊既時候大家都好開心...

佢同佢另一半一齊既時候,我唔會好似你咁唔開心...不過會好掛住佢...

• 我分開左之後嘅今日都重掛住佢!

• usual

• 雖然好多朋友都同我講過應該要走,但當我聽到佢唔想我離開佢既時候,我真係唔忍心

• 咁佢有無理過你感受?

• devileye replied at 2011-11-21 4:51 pm

---------------------------------------------------------------

雖然好多朋友都同我講過應該要走,但當我聽到佢唔想我離開佢既時候,我真係唔忍心

===============================================================

usual, greediness ma

• 現時男好女好,自己不是太愛自己伴侶(縱使還愛),又想證實自己的吸引力,莫於能有多少願者上釣的哎呀情人。多一個兩個情人給自己多一點浪漫,多一點關心,何樂而不為?

你們要成全這類人也沒法子!之不過,上得山多終遇虎,不可能每次也有機會遇上愚蠢的人上釣。

• 可能我同SL都是已婚有家庭,

大家的想法都很一致

• 一d死蠢,一d自私,一d以為自己玩得起

有病

• 有一段文字,我看的時候,像被搥心窩一樣,挺到了心坎里去!和大家分享一下:

因為我不是你最喜歡的人,

所以你可以心血來潮的時候發短訊打電話噓寒問暖,

但我真的想你時,

你卻不會在我身邊。

所以高興時你會讓我覺得我是世界上最幸福的人,讓我認為那就是愛情;

不開心的時候,全世界都和你有聯繫,除了我,

因為我不是你最喜歡的人,所以我不能幫你分擔你的難過。

所以對於你來說,你來找我時,必須得出現,

但我在找你時,我卻永遠不能找到你。

所以我的去向,

我的生活只有在你想要過問時問問,

我卻視若珍寶,滿心歡喜,

到頭來都是自欺欺人。

所以就算我們在一起了,我也不能過問你以前的、現在的、未來的,種種的想法。

所以和我的聯繫,只出現在你想要的範圍。

所以就算在一起,還要當做曖昧來存在。

所以我們很多事情都不能公開。

所以我們隨時都可能分開,而不需要任何理由。

因為我不是你最喜歡的人,但你卻是我最愛的人。

所以,我們之間不完全的公平,也不完全的存在。

所有的一切,都只因為…..我不是你最喜歡的人!

• 因為我不是你最喜歡的人,曾經喜歡,或我無諗過喜歡你(即吊完算!!!)

都是膠up!

來來去去,只有喜歡或不喜歡,

一不一起,開不開心,公不公開,分不分開,無關係,因為和你已經無關係

• 既然大家都覺得呢個遊戲係錯誤既,點解又會有人玩落去呢?大家又抱持一個點既心態呢?

• patrick 很喜歡你編文章

因為我不是她最愛的人

• 尋晚等左成晚,但係都等我唔到我想聽個電話,心情低落

• CICI 你個問題我都有同佢講過,但係上唔上心就只有佢自己知

• CS_She 你講得啱既,我只係一個攝時間既人,離開佢我試過一次,但係唔成功,係我唔忍心,定係我仲係愛佢,有陣時連我自己都分唔清

• Lily 你同你個SL宜家仲KEEP住?

• devileye replied at 2011-11-22 10:46 am

---------------------------------------------------------------

Lily 你同你個SL宜家仲KEEP住?

===============================================================

係呀!我地一星期見一次

我地都很珍惜每次見面的機會

• 我今年33歲

傾下計, 178cm,no fat, decent gentleman

ADD 我 MSN:

[email protected]

• Lily 咁都算幾好呀

我同佢雖然同一間公司,但係見既機會少,就算見到係公司都做唔到D咩

• devileye replied at 2011-11-22 4:17 pm

Lily 咁都算幾好呀

我同佢雖然同一間公司,但係見既機會少,就算見到係公司都做唔到D咩

SL真係唔易做

• 我都做人地SL,做左都有6年,經常想放手,但又放唔到!

• kk replied at 2011-11-22 10:37 pm

devileye replied at 2011-11-22 4:17 pm

Lily 咁都算幾好呀

SL真係唔易做

nothing is easy

• 人地SL replied at 2011-11-23 12:14 am

我都做人地SL,做左都有6年,經常想放手,但又放唔到!

almost time u will succeed

• 尋晚同佢鬧左陣交,心情麻麻,我只係想佢專重我,多d為我設想

• devileye replied at 2011-11-23 10:56 am

尋晚同佢鬧左陣交,心情麻麻,我只係想佢專重我,多d為我設想

你叫佢為你設想.咁佢有咩反應比你?長痛不如短痛~ 講清楚好.

• 我都有SL, 知道佢同另一半一齊OR 去玩又唔開心, 但又控制唔到, 唔知為乜

• joey replied at 2011-11-23 11:05 am

devileye replied at 2011-11-23 10:56 am

尋晚同佢鬧左陣交,心情麻麻,我只係想佢專重我,多d為我設想

你叫佢為你設想.咁佢有咩反應比你?長痛不如短痛~ 講清楚好.

佢答d唔答d咁,又話唔想同我嘈,又話有為我諗過,但係我真係感覺唔到,最後傾到需要冷靜下至冇再傾落去,今日佢會唔會打俾我都仲未知

• wife replied at 2011-11-23 11:22 am

我都有SL, 知道佢同另一半一齊OR 去玩又唔開心, 但又控制唔到, 唔知為乜

為既就係因為我地都係傻既,傻在愛上一個錯誤的人

• 人地SL replied at 2011-11-23 12:14 am

人地SL,你地各自都有另一半?

• 佢答d唔答d咁,又話唔想同我嘈,又話有為我諗過,但係我真係感覺唔到,最後傾到需要冷靜下至冇再傾落去,今日佢會唔會打俾我都仲未知

既然你感覺唔到. 何必在苦苦等佢呢?

• joey replied at 2011-11-23 12:14 pm

佢答d唔答d咁,又話唔想同我嘈,又話有為我諗過,但係我真係感覺唔到,最後傾到需要冷靜下至冇再傾落去,今日佢會唔會打俾我都仲未知

既然你感覺唔到. 何必在苦苦等佢呢?

可能係我太傻,傻在愛上只懂愛自己的人

• 當二人看法不一樣, 就容易有ARGUEMENTS, 這時冷靜下比較好, 咬落去都無意思.

我同佢都成日ARGUE 呢,努力

• 我都同SL一齊大半年喇, 我地各自有男女朋友.

我唔能夠肯定講佢點諗, 其實我都唔知我同佢算SL定叫一拖二.

因為佢俾唔到我要既野我, 但我真係鍾意佢先同佢一齊, 所以我地有依家既關係.

其實每次佢陪女朋友我都會介意&唔開心, 不過我知我咁諗好錯, 應該話我知我同佢既關係本身就錯, 只係我縱容自己去任性. 我間唔間都會爭扎其實係咪應該放手...

• devileye replied at 2011-11-23 11:29 am

人地SL replied at 2011-11-23 12:14 am

人地SL,你地各自都有另一半?

講起一匹布敢長,我同佢TIMING 好錯,我地識既時候大家結左婚,過左一排佢離左婚,跟住我有左BABY,跟住而家我離左婚,佢就結婚,唉~~~真係都唔知為咩!!

• usual stories

• mis-matching?!

• man replied at 2011-11-23 11:20 pm

mis-matching?!

我同SL各自有家庭,一個月見面兩次,為的是性,我都想放手

• that's SP wor

• man replied at 2011-11-23 11:41 pm

that's SP wor

For the beginning, not like this

• 今日我地又和好左,我都係放唔到手,因為我太愛佢?連我自己都唔知,我剩係知道,宜家既我唔想失去佢!

係公司撞到佢,拉左佢入房攬下錫下,雖然時間好短暫,但已經足夠令我內心平靜落黎,令我明白此刻既我很愛佢

Log in to reply