2揀1, 你會點揀?

• 有兩個男仔同時追緊我, 我講2個,
    係因為這2個我都有心想進一步發展

男仔a, 係網上認識的,
    傾得比較投契同開心,
    大隻靚仔, 有良好的事業基礎, 想有小朋友,
    不過有時欠交帶, 同會突然臨時甩底,
    有時我會懷疑佢其實係唔係約左第2個女仔,
    加上他對女人的外表有要求,
    所以我會覺得冇咩安全感,
    亦冇信心自己夠靚或可以永遠keep到佢鐘意我

男仔b, 經朋友介紹認識,
    唔靚仔亦冇咁大隻, 職業係老師,
    做人比較有交帶同有計劃, 仲有時好細心, 好識照顧人,
    不過可能因為職業關係, 常常都問我有冇打算進修這樣那樣,
    其實我對事情冇咩特別要求, 穩定就夠,
    我現在份工都唔錯, 我只係想做個好老婆好媽媽就夠,
    但佢就對小朋友的興趣唔係咁大,仲未必想要

(相反男仔a就鐘意小朋友, 覺得一定要有,
    同埋對自己同老婆的事業都冇咩進升打算,
    我地份工都算唔錯)

我本身係一個接近30歲的好女仔,
    有學識, 煮野食同所有家務都好叻,
    冇任何不良嗜好, 都幾靚女, 只係柔弱少少...
    我唔想太遲先結婚生仔, 亦好怕揀錯人.....
    大家有冇咩意見可以俾我

• 搞3P, 兩個一齊上

• a - bf

b - hubby

• 唔太想生bb都係hubby的好人選嗎?

Eight8 replied at 2011-10-03 4:39 pm

---------------------------------------------------------------

a - bf

b - hubby

===============================================================

• a. SP (sex partner)

b. SS (sex slave)

• 雖然你講得啱,講到終身幸福,真係要考慮到對方好多方面既~

但我認為首要既係溝通得到,如果大家溝通唔到,理念唔同,步伐會好難同步

• 梗係B啦,

想死就揀A,

想玩就揀我啦

• Did you know "a" from she.com? I met someone with exact description as what u wrote. What's his name?

• 點解呀? a真係信唔過? 唔係我自己疑心大??

攪攪震無幫襯 replied at 2011-10-03 4:50 pm

---------------------------------------------------------------

梗係B啦,

想死就揀A,

想玩就揀我啦

===============================================================

• xx replied at 2011-10-03 4:58 pm

Did you know "a" from she.com? I met someone with exact description as what u wrote. What's his name?

no, in some other forums

• 上網識既,食左你,拍拍屁股走左人,你吹佢唔脹,

朋友介紹識既,食左你,想拍屁股走人都驚俾朋友唱架,

不過教師......悶,孤寒........

• Good as i just found out "A" is cheating me. He said he loves me and is serious to me. But he is at the same time looking for other women for gf, for, or for anything else. He said he is busy so we dun meet frequently but he is free to meet other women. So be careful. If I were you, I will choose "B" for hubby.

• 攪攪震無幫襯 replied at 2011-10-03 5:05 pm

上網識既,食左你,拍拍屁股走左人,你吹佢唔脹,

朋友介紹識既,食左你,想拍屁股走人都驚俾朋友唱架,

不過教師......悶,孤寒........

教師最令人怕怕是成日都叫人讀書

我唔讀,好似會俾佢覺得唔上進

• 小妹妹, 睇你想要咩啦.

睇你都只要求平穩方面多d, 只2個人選的話.b會岩你多d, 但你又寫a先, 可能你心裡都係中意a多少少, 更係啦.你都係中意又靚仔又大隻又要小朋友, 咁刺激既野,係女都中意啦. 當然唔排除係大滾友,騙子,要仔唔要娘啦.

我係你就2個都要晒, 正.

不過選我最好.點解? 因為我係好男仔囉.(講呢句先係she之友麻)

• 好女仔

我識果D教書,個個孤寒度,餐餐食飯AA制,唔搵你笨,亦都唔俾你搵佢笨

• xx replied at 2011-10-03 5:08 pm

Good as i just found out "A" is cheating me. He said he loves me and is serious to me. But he is at the same time looking for other women for gf, for, or for anything else. He said he is busy so we dun meet frequently but he is free to meet other women. So be careful. If I were you, I will choose "B" for hubby.

我最中意係aa,最關心係bb,最疼錫係cc,最愛係dd,最愛惜係ee.....幾時先到xx......

• 咁a又真係闊佬過b,

不過其實我唔覺得aa制有咩問題,

我覺得男仔要留返個錢娶老婆,

唔係女朋友, 都唔好意思拿人地娶老婆d錢去吃喝玩樂

• 攪攪震無幫襯 replied at 2011-10-03 5:17 pm

好女仔

我識果D教書,個個孤寒度,餐餐食飯AA制,唔搵你笨,亦都唔俾你搵佢笨

好呀.做人公平,起馬唔係差先呀.

• 好女仔 replied at 2011-10-03 5:22 pm

咁a又真係闊佬過b,

不過其實我唔覺得aa制有咩問題,

我覺得男仔要留返個錢娶老婆,

唔係女朋友, 都唔好意思拿人地娶老婆d錢去吃喝玩樂

a梗係闊佬過b啦,唔係點介女.

你又好似明白事理咁喎. 真係好女仔啦.

• 如果你係諗長遠...要結婚生仔...似乎 A 會合適一點...但你一定要看清楚他是否認真對你...如你真的和他開始...永遠都係二人世界...沒有認識到他的朋友和家人...那你要小心了...

BTW...哈...我對你也有興趣喎 !

• 攪攪震無幫襯 replied at 2011-10-03 5:17 pm

好女仔

攪攪震, 咁有冇女教師介紹下?

• 阿妹, in the first place , 佢地有話同你結婚咩? 你現時冇必要make choice, 希望你知到由"追" 到結婚生仔(mr right) 要時間, you dont have much time to make the wrong call and redo it, as you are close to 30" , 唔好放所有蛋... cheers

• eddie_Turtle replied at 2011-10-03 5:28 pm

果然係she之友

• 好男仔 replied at 2011-10-03 5:36 pm

eddie_Turtle replied at 2011-10-03 5:28 pm

果然係she之友

she之友即係點?

• 壞男人 replied at 2011-10-03 5:34 pm

阿妹, in the first place , 佢地有話同你結婚咩? 你現時冇必要make choice, 希望你知到由"追" 到結婚生仔(mr right) 要時間, you dont have much time to make the wrong call and redo it, as you are close to 30" , 唔好放所有蛋... cheers

你的意思係我唔需要揀一個?

咁咪一腳踏兩船?

好似唔係咁好....

• 我本身係一個接近30歲的好女仔,

大家有冇咩意見可以俾我

你地唔覺得佢都唔錯咁咩 ?

認識朋友唔會有咩問題吧 ?

• 支持B

• B

• 好女仔 replied at 2011-10-03 5:46 pm

咁咪一腳踏兩船?

好似唔係咁好....

唔係一腳踏兩船,你可以再睇定d, 睇下邊個適合你先再選擇. 可能2個都唔好架,咪搵第3個囉. 你係度一陣,都咁多人對你有興趣(梗包括我啦),你都唔使2選1,你咁心急做咩呢?

• eddie_Turtle replied at 2011-10-03 5:51 pm

我本身係一個接近30歲的好女仔,

大家有冇咩意見可以俾我

你地唔覺得佢都唔錯咁咩 ?

認識朋友唔會有咩問題吧 ?

以上既形容睇.唔係唔錯,係好好啦, 仲做朋友? 緊係要黎做老婆啦.

• 好女仔 replied at 2011-10-03 5:46 pm

壞男人 replied at 2011-10-03 5:34 pm

阿妹, in the first place , 佢地有話同你結婚咩? 你現時冇必要make choice, 希望你知到由"追" 到結婚生仔(mr right) 要時間, you dont have much time to make the wrong call and redo it, as you are close to 30" , 唔好放所有蛋... cheers

咁咪一腳踏兩船?

好似唔係咁好....

点為之一腳踏兩船? hand in there and 等佢地追追追... 路x知馬力, 只想同你上床, 三兩個回合得唔到手就cool down ga la. 喂你去睇果movie, 古仔 n 吳彥早, exactly made for you, hahaha, you know what? you will pick A finally, althought you know is 死路一條, 女人都死在壞男人手裡, right ? haha

• 參加多D正常社交活動, 睇下有無Mr. C!

• 男仔A靠唔住. 可能我唸多左, 佢想有小朋友係想有藉口中出.

如果要選男仔A, 要起碼有1年以上觀察期, 識晒佢所有親友先.

• 就算你唔選B都一定唔會好選A

一個男人追你時已經無交帶, 仲要臨時甩底, 一齊左只會更過份

因為我遇過這種人, 佢未必係玩你, 可能性格係咁, 不過記住性格係無得改架

• 豬同意壞男人意見~~既然兩者對你有意~不妨觀察多D時間^^

• 首先好明顯你係想搵老公

咁你對揀老公又有咩條件先?

• 好明顯你鍾意A多d

呢一點都明白,因為A應該係外在條件較好,又識氹女仔果種

如果佢揀得你(認真而長遠的),無需要擔心你條件唔夠好,呢d野都係各花入各眼

但只怕佢對你唔係認真而長遠

反而我會認為你應該小心觀察佢係咪真心、認真而長遠

另外,又要思考下欠交帶、無安全感呢樣野,對你黎講係咪好重要

就算佢對你認真,但一齊之後佢成日無交帶而你又好care呢樣野,咁結果一樣會唔開心

至於B,我反而會要你再思考下,你真係鍾意佢,定係因為自己年紀唔細而佢又追你兼佢條件都OK先至考慮佢(即係唔算鍾意佢)

• 如果怕佢唔認真,就結婚前都唔好上床

緊記

• 多謝各位寶貴的意見

其實我都覺得B係好一點,

但害怕冇得生BB, 同埋冇小朋友婚姻都唔會長久??

仲有我驚自己唔上進, 唔會不斷進修, 會配唔起佢,

扮靚係我自己本身的興趣, 就算對方唔要求我都會做,

比較上容易D附合對方要求

• 好女仔 replied at 2011-10-03 11:31 pm

多謝各位寶貴的意見

好多女士離左婚都有小朋友的.

• 我覺得你應該是鍾意男仔A多點。

• 我覺得男仔B安全可靠點。

• newsgroup replied at 2011-10-03 11:37 pm

好女仔 replied at 2011-10-03 11:31 pm

多謝各位寶貴的意見

好多女士離左婚都有小朋友的.

好好的提醒, 謝謝你

• 大家都講得好好,

所以我都聽大家講,

俾多些時間觀察耐d,

唔好咁心急,

或者真係有更合適的男仔c未出現

• 如果喺我,兩個都唔揀,容易離婚收場

• 你地太認真啦!

好女仔根本就唔好!話自已“幾靚女”,哈哈,有人會咁講自已咩??

• 話唔定人家真喺靚女,但喺我覺得真正中意一個人,喺唔會睇到咁多缺點嘅

• sela replied at 2011-10-04 2:49 pm

話唔定人家真喺靚女,但喺我覺得真正中意一個人,喺唔會睇到咁多缺點嘅

你說得對,

事實上我真係唔識中意一個人,

有咁多人追我, 我只係睇中2個,

仲要2個都睇到咁多缺點,

但可以點?

我就係好多野都要諗得好清楚先決定到....

我都唔想自己係咁, 但又覺得做女仔應該要潔身自愛,

其實可以諗少d, 好似其他女仔咁易開始一段戀情可能好快就開開心心了

• 咁就要你自己先知啦

• sela replied at 2011-10-04 3:02 pm

咁就要你自己先知啦

咁你呢?

你又會唔會因為中意一個人而睇唔到對方的缺點?

Log in to reply