進入老餅身心之變化

• 幾時進入老餅...40歲後...50歲後 還時60歲後?

身體關節開始痛未? 
    視力減弱未?
    性能力有冇大減?
    脾氣有冇改變?....等等

~歡迎大家討論,介紹吓邊到有好醫生,交流吓保健之道~

• 開始鐘意細過自己既男人

• hi kitkat, 我都有同感,後生時鍾意成熟男人,家陣年紀大喇,開始留意比自己年輕既男仔.

• 除左品味改變,性格有冇少少改變呢?

• 我唔想見人.唔想出街.只係想留係屋企睇電視同餵魚.

• 係喎...真係唔太鍾意出街...鍾意留係屋企執下屋..做下其他野..

• 有.....比以前顛左好多

• 我仲唔想見人.除左家人同識左10年以上既朋友.

• 我都係呀,越來越宅,假期都好少出街.

• 成日怕被人呃添!!!!

• 同齡男人仲去老蘭星期六晚溝口靚妹.

我好似個阿婆咁.

• 梗係啦,一把年紀被人呃,好瘀架嘛!!

重有好忍得,就算工作唔開心都要忍,怕年紀大無人請.

• 我唔想好似阿婆咁.

• 重有朝早係地鐵想話睇報紙,又要搵副老花鏡出嚟帶,有位坐就無問題,無呢都好麻煩!

• q10 replied at 2011-08-27 9:59 pm

---------------------------------------------------------------

同齡男人仲去老蘭星期六晚溝口靚妹.

我好似個阿婆咁.

===============================================================

仲要成日好早就訓....人地去蒲, 我就返屋企...

• 我好彩.係地鐵有人讓座比我.

老人家既著數.

• 交流吓保健之道

飲牛蒡 之後狂瀉減肥

• 成日周身骨痛揾人按摩.

• 邊敢去老蘭浦呀,果道D o靚妹短褲吊條背心,自己夠膽著咩? 俾你唔肥 個body都唔夠人firm啦,所以留係屋企好D.

• 碧琪 replied at 2011-08-27 10:12 pm

------------------------------------------------------------

飲牛蒡 之後狂瀉減肥

================

都要做運動 個body先至結實,呢樣野易講難做...唉!

• 我都好多年無著背心.最熱幾日都著中袖.

• 我都一樣,背心遠離我,見到D bye-bye肉真係嚇死人^^

真係人到中年,就算餐餐食唔飽,都會賤肉橫生~~

• kim replied at 2011-08-27 10:19 pm

---------------------------------------------------------------

碧琪 replied at 2011-08-27 10:12 pm

------------------------------------------------------------

飲牛蒡 之後狂瀉減肥

===============================================================

真係好難 尤其日日工作都好忙

放工時

已經好似比人轟炸完一樣 =.=

• 碧琪 replied at 2011-08-27 10:30 pm

kim replied at 2011-08-27 10:19 pm

碧琪 replied at 2011-08-27 10:12 pm

飲牛蒡 之後狂瀉減肥

放工時

============================================================

我都係,係公司無停手,放左工,"灘"係梳化睇電視唔想郁.

工作忙通常會瘦,我就剛相反.

• 前幾日夢見自己大肚,扎醒見到肚腩突出一驚.

啋,就來收經仲會大肚?

• 我40+, 日日著背心返工, weekend仲著緊短褲黑C, 係街好多男人望

我仲未有老花白髮皺紋, 但有眼袋, 我遲d要去眼袋

• 廿幾歲時唔知自己會變左獨居老人.

覺得佢地變態. 依家報應係自己身上.好慘.

• White replied at 2011-08-27 10:36 pm

我40+, 日日著背心返工, weekend仲著緊短褲黑C, 係街好多男人望

奇景. 我都會望.

• 我而家每朝起身手指同膝頭關節都有少少痛,不過一陣就無事,

重有洗頭彎腰太耐都會痛,成個阿毛咁....唉!

• kim replied at 2011-08-27 10:35 pm

碧琪 replied at 2011-08-27 10:30 pm

kim replied at 2011-08-27 10:19 pm

飲牛蒡 之後狂瀉減肥

放工時

============================================================

我都係,係公司無停手,放左工,"灘"係梳化睇電視唔想郁.

工作忙通常會瘦,我就剛相反.

我都係呵 有時無野做兼老闆唔返

試過同同事行公司到四點幾

依家佢叫你都唔敢去

等如食飯時間短左 唔肥都難

• WA 名都無埋 ^^

• q10 10:40pm aug 27, 2011

White replied at 2011-08-27 10:36 pm

我40+, 日日著背心返工, weekend仲著緊短褲黑C, 係街好多男人望

奇景. 我都會望.

================================================================

我係she見過超過40男人女人, 都無人信我40幾....嘿

• kim replied at 2011-08-27 10:41 pm

我而家每朝起身手指同膝頭關節都有少少痛,不過一陣就無事,

春天膝頭又腫又痛.中醫話係濕重.

30出頭已經成個阿毛.成世流流長點捱?

• q10 replied at 2011-08-27 10:45 pm

kim replied at 2011-08-27 10:41 pm

多食有鈣既野,重有針灸治療關節幾有效架.

今晚SHE吞左我幾個post啦!

• kim replied at 2011-08-27 10:49 pm

q10 replied at 2011-08-27 10:45 pm

kim replied at 2011-08-27 10:41 pm

多食有鈣既野,重有針灸治療關節幾有效架.

今晚SHE吞左我幾個post啦!

食哂我d post. she老人痴呆.

• 你有冇試過潮熱失眠? 我成日都有.

呢幾年來經愈來愈小.今年得2個月有.每次2-3日.

可能天都知我係咁先.提早收經.

• 講完身體變化, 講吓脾氣...會更加火爆定係越來越化,對咩都無咁上心呢?

• 食得訓得無病無痛就還神.

• q10 replied at 2011-08-27 10:53 pm

你有冇試過潮熱失眠? 我成日都有.

我剛收左,有潮熱但無失眠,可能工作太忙同早起身,

你所講係收經先兆,有D人失眠,我就周身關節痛.

• kim replied at 2011-08-27 11:01 pm

q10 replied at 2011-08-27 10:53 pm

你有冇試過潮熱失眠? 我成日都有.

我剛收左,有潮熱但無失眠,可能工作太忙同早起身,

你所講係收經先兆,有D人失眠,我就周身關節痛.

kim你幾大? 我32. 會唔會太早?

如果收左經,係咪會老左十年咁 即係個樣似40-50幾.

不過啱啱開始潮熱會連拖都唔想拍.又唔會中意人.

好似對男人無哂興趣.

• ...我發現自己衣著愈來愈年輕, 可能係心理上一種補償...

不斷努力減肥... 因為中年=發胖, 可能係反射式抗拒...

脾氣收斂很多, 成日覺得無謂同別人嘈, 動氣傷身..

以前不喜歡的, 而家又不甚抗拒, 包括如果有比我年青的男仔追求、食物種類的追求(如不喜歡煎炸重味東西, 無啦啦成日食素菜)

以前喜歡的, 而家抗拒, 好似你們所講的成熟男人(我真係接受唔到大我十年,我已經三十幾嫌自己老, 大我十年??? 吓?

• Bee replied at 2011-08-27 11:33 pm

...我發現自己衣著愈來愈年輕, 可能係心理上一種補償...

不斷努力減肥... 因為中年=發胖, 可能係反射式抗拒...

脾氣收斂很多, 成日覺得無謂同別人嘈, 動氣傷身..

以前不喜歡的, 而家又不甚抗拒, 包括如果有比我年青的男仔追求、食物種類的追求(如不喜歡煎炸重味東西, 無啦啦成日食素菜)

以前喜歡的, 而家抗拒, 好似你們所講的成熟男人(我真係接受唔到大我十年,我已經三十幾嫌自己老, 大我十年??? 吓?

雖然我內心無變但其他人唔會再當我正常人.

男人當我怪物女人當我敗犬.

個個有頭家唔會理到你. 無乜人傾計.

• 而家先明原來你地女人咁慘:(

• 揾日一齊出去溝仔

• 啋. 更年期都來了.

對仔無興趣.反而係後悔後生時落左蕪生.

• 我經都收左,經過晒你地驚既野!不過身體還是很好,因為有食住 supplements。而家班朋友都比我年輕很多,因為我覺得佢地會令我思想年輕化,追得上潮流。

• kitkat replied at 2011-08-27 9:36 pm

開始鐘意細過自己既男人

omg

• kim replied at 2011-08-27 9:40 pm

hi kitkat, 我都有同感,後生時鍾意成熟男人,家陣年紀大喇,開始留意比自己年輕既男仔.

===============================================================perversion?

• q10 replied at 2011-08-27 9:44 pm

我唔想見人.唔想出街.只係想留係屋企睇電視同餵魚.

===============================================================physical limitation, natural and acceptable

• kim replied at 2011-08-27 10:00 pm

梗係啦,一把年紀被人呃,好瘀架嘛!!

重有好忍得,就算工作唔開心都要忍,怕年紀大無人請.

===============================================================well.........

Log in to reply