有無發覺 d 講女問完你做乜工之後, 你問番佢做乜, 佢地好多都會話係...

1. 文職
    2. Office
    3. small potato
    4. 打雜

真係好 pk, 自己咁在意男人做乜工, 但自己就唔答人

• 你自己有無真正答人先

• Kikikiki......I work in a construction site....so what?......I am proud of having a job.....no matter its a good one or not.....

• 當然有

起碼講左行業同做 d 乜

但對方就"答"埋 d 垃圾去敷衍我

而且唔係個別女仔先係咁, 起碼有超過六成人

• 男 replied at 2011-06-24 4:32 pm

-----------------------------------------------------------------

當然有

=================================================================

係咁答架啦~ 你想知識耐d咪知做咩野~ 女人既心意係要細心去了解同體會 ,如果覺得你係值得交往既自然慢慢熟絡,咩野都會傾架啦 ,呢個都係大眾女仔自我保護既心態,明未!!

• 女,

Good hints for our she guys.

Give u a LIKE!

:-)

• 網上係咁㗎啦,不過好多時d女仔答嘅野都冇乜誠意,當然都有咁嘅男仔啦~~

• timekiller replied at 2011-06-24 6:29 pm

-----------------------------------------------------------------

女,

Good hints for our she guys.

Give u a LIKE!

:-)

=================================================================

thx :P 純粹個人睇法

• 講左比人知我都唔多問人

人地講唔講都權,對方有無事先同你講會仔細講你知先…

實無啦

• I_am_fly replied at 2011-06-24 6:57 pm

講左比人知我都唔多問人

實無啦

唔係個個好似你咁睇得開架嘛~`

• 女 replied at 2011-06-24 6:23 pm

男 replied at 2011-06-24 4:32 pm

當然有

係咁答架啦~ 你想知識耐d咪知做咩野~ 女人既心意係要細心去了解同體會 ,如果覺得你係值得交往既自然慢慢熟絡,咩野都會傾架啦 ,呢個都係大眾女仔自我保護既心態,明未!!

掉番轉都有男仔咁樣保護自己~

慢慢熟左佢就會自自然然會透露架啦。

急唔黎架喎~~

岩岩傾實會咁架

• notavailable replied at 2011-06-24 6:59 pm

I_am_fly replied at 2011-06-24 6:57 pm

講左比人知我都唔多問人

實無啦

睇唔開…就鬧埋我囉,反正鬧開人。

現代人男女都覺得太多野係老馮一樣…你講左野人聽,人就要講番比人知。你比左張大頭相人,人比番張細小小的相你都唔高興咁,唔好講唔比番你了。

一個有關工作的問題可以試出對方係唔係小家、無耐性、脾氣差、計較、有無風度…實在超值。人就成日講無好男仔無好女仔選擇,但無考慮自己值唔值得人去選擇,自討沒趣與人無由啦!

• 不過好多時吾係話冇耐性對住新識嘅女仔,而係問十句先可能答一句,好冷淡...有d什至話反個男仔煩添,都吾知d女仔諗咩...

• kelvinman replied at 2011-06-24 9:11 pm

不過好多時吾係話冇耐性對住新識嘅女仔,而係問十句先可能答一句,好冷淡...有d什至話反個男仔煩添,都吾知d女仔諗咩...

係有人反應好慢又唔多會表達,都有人係太多人add佢講到講都講唔哂。特別係個女仔影張三點或icon比人睇個d更唔休無人同佢講野。所以都有d男仔會用同樣方法表現下自己美好身材,如果咁都有用的話,個男仔都覆唔到咁多人喎,至於個男仔想覆邊個多d當然係佢自己話事啦!其他女仔都會諗…唔知男仔個心諗咩,問十句先知覆一句^^

• kelvinman replied at 2011-06-24 9:11 pm

不過好多時吾係話冇耐性對住新識嘅女仔,而係問十句先可能答一句,好冷淡...有d什至話反個男仔煩添,都吾知d女仔諗咩...

會唔會可能對方忙緊呢~^^

有時太急進會嚇走女仔架

佢唔答,同第二個人傾囉~

take it easy~

• devilgal replied at 2011-06-24 9:29 pm

kelvinman replied at 2011-06-24 9:11 pm

有時太急進會嚇走女仔架

好喜歡你既回應方式! :)

最怕d人,一開口就問幾歲?身高體重?做邊行?住邊?連珠炮發咁,一輪咀好似查家宅咁,定問卷調查?!?! 真係唔想答~ 令人生厭~ :( 咁樣點同人溝通~~

• I_am_fly replied at 2011-06-24 9:11 pm

notavailable replied at 2011-06-24 6:59 pm

I_am_fly replied at 2011-06-24 6:57 pm

講左比人知我都唔多問人

實無啦

睇唔開…就鬧埋我囉,反正鬧開人。

現代人男女都覺得太多野係老馮一樣…你講左野人聽,人就要講番比人知。你比左張大頭相人,人比番張細小小的相你都唔高興咁,唔好講唔比番你了。

一個有關工作的問題可以試出對方係唔係小家、無耐性、脾氣差、計較、有無風度…實在超值。人就成日講無好男仔無好女仔選擇,但無考慮自己值唔值得人去選擇,自討沒趣與人無由啦!

絕對{like}你講法. 岩傾的,自然會講多d, 況且又無得去求證人地係做咩工的. 駛咩咁著緊呢.

有時遇到一d可以吹水但又未去到要交換相/約出來見的人,d人仲一廂情願到send張相來交換相. 婉拒他,他又send完相仲要來話你, 講得白d,他又要講到要點先keep得耐d的friendship!!

大佬,朋友都有好多種,相處的方式就更多. 對方願意同你行多一步的固然好啦, 人家唔情願的監人懶後的都無用. 咪盞人地覺得對你有所保留係無錯的.

• I_am_fly replied at 2011-06-24 9:23 pm

kelvinman replied at 2011-06-24 9:11 pm

係有人反應好慢又唔多會表達,都有人係太多人add佢講到講都講唔哂。特別係個女仔影張三點或icon比人睇個d更唔休無人同佢講野。所以都有d男仔會用同樣方法表現下自己美好身材,如果咁都有用的話,個男仔都覆唔到咁多人喎,至於個男仔想覆邊個多d當然係佢自己話事啦!其他女仔都會諗…唔知男仔個心諗咩,問十句先知覆一句^^

你幾串喎 不過又串得好絕

條傻仔又瘦好骨慘慘都唔知比人睇咩

• that's life

• 90% of the gals are like that......bitches!

• 5分鐘內識新香港friend http://hkhongkong.com

• 男生 replied at 2011-06-25 12:31 am

90% of the gals are like that......bitches!

fetch the remaining 10% then

• 女 replied at 2011-06-24 10:16 pm

devilgal replied at 2011-06-24 9:29 pm

有時太急進會嚇走女仔架

好喜歡你既回應方式! :)

最怕d人,一開口就問幾歲?身高體重?做邊行?住邊?連珠炮發咁,一輪咀好似查家宅咁,定問卷調查?!?! 真係唔想答~ 令人生厭~ :( 咁樣點同人溝通~~

溝通都係一種藝術...=]

• 有幾多件港女唔似垃圾???

• I only ask men which industry do he do and I always tell people I am a small potato in my company as it is true and I also need to do so many things which don't relate to my position.

• //係咁答架啦~ 你想知識耐d咪知做咩野~ 女人既心意係要細心去了解同體會 ,如果覺得你係值得交往既自然慢慢熟絡,咩野都會傾架啦 ,呢個都係大眾女仔自我保護既心態,明未!!

如果問十句都唔答一句,應該可以點樣交流?耍識幾耐,先至可以慢慢熟絡?先至可以知道一個正常朋友知道的事?

Log in to reply