有冇咩化妝網頁可以學下化妝?

• 有冇咩化妝網頁可以學下化妝?

• 我都想學下呀....

咁咪可以自己同自己化妝囉(如果結婚)

仲可以幫人化埋.......

不過我好少化妝,唔知係唔係好難既呢?

唉~~最近D朋友個都話結婚拉化妝....我都登佢地煩呀

• 推推推

• 推推推

• 推推推

• 推推推

• 推推推

• mondaynight replied at 2011-03-22 1:11 pm

-----------------------------------------------------------------

我都想學下呀....

=================================================================

幫新娘化妝果D係咪會Pro d ga ??

就咁學一排應該唔得ga...

• 之前有個叫COCO WONG 既化妝師, 她有微博你可以去用她個名搵下!

出去學化妝講緊COURSE 都幾萬銀,睇下你學的目的係乜啦,工聯會都有開班, 但唔係咁專業,本人意見而已!

• micip replied at 2011-04-03 1:38 am

-----------------------------------------------------------------

mondaynight replied at 2011-03-22 1:11 pm

我都想學下呀....

=================================================================

幫新娘化妝果D係咪會Pro d ga ??

就咁學一排應該唔得ga...

到時邊可能顧到咁多野呀 ... 不過如果識d 化妝既, 或者到時結婚會容易d 搵到, 因為個 mua 好定壞好快就知 ...

• mua 點解呀??

咁起碼都要有經驗啦..

我FB D FAN既妝有D係好亂黎GA...

• 點亂嚟先,仲以為衰極有個譜...咁做衰咗真係好易俾人唱通街...

• 我就最怕D超厚粉囉,

有D人真係以為畫粗D眼線就=新娘化妝架

• 我啱啱CONFIRM用呢間化妝http://www.joyceweddingmakeup.com/

唔知佢地有無化妝學架呢?

• mondaynight replied at 2011-04-25 2:50 am

我啱啱CONFIRM用呢間化妝http://www.joyceweddingmakeup.com/

• JNat replied at 2011-04-25 4:51 pm

mondaynight replied at 2011-04-25 2:50 am

我啱啱CONFIRM用呢間化妝http://www.joyceweddingmakeup.com/

我有係magazine 睇過佢d 化妝, 都幾令~~~

• 其實如果各位姊妹想學化粧,要化得好ge話基本功一定要學好!

最近有個化粧班由大師級化粧師教架,但係個學費相比起一些同等級數的大師級化粧師抵好多!!可低至$1800/6堂!!個化粧師叫陳明朗,佢真係好有料架!啱啱先攞左個「最佳化粧造型設計」獎咋!

呢6堂的內容唔會只係得個"聽"字,每個人都可以落手化架!講真吖,睇人地教化粧,佢化得靚,自己掌握唔到,一樣會雞手鴨腳化得唔好!親身去學下就唔同講法!

好野唔係時時都有,呢個咁ge價錢咁ge質素真係可遇不可求

你地有興趣就要去睇下,名額真係有限...

http://www.facebook.com/event.php?eid=200629966632318

有問題可以問...

• 我平時得閒上去YOUTUBE度搵下, 有好多人係POST 出嚟教人,

我都係咁樣學下野乍.. 冇錢出去學呀~

• 有冇人想一齊去學呀?280 試堂,個化妝師係跟 Gary 學嫁!

Log in to reply