點解講分手既一定要俾人話係賤男!!

• 好後悔
    30歲之前又好多好好女友,
    可能係我唔識珍惜佢地, 一個一個咁走
    好啦30+, 想搵定, 識到個女仔又靚又叻又後生, 以為執到, 點知俾人嫌棄, 
    好啦, 35喇, 搵到個同樣大既女友,
    點知一齊左3個月佢就想結婚...

我係好想有自己既屋企
    不過..... 我都未sure佢係唔係可以同我行到最後既人就要我做決定...
    好啦, 咁我都唔想miss左個chance, 就求左婚....
    點知愈近婚期, 我愈覺得......... 佢完全俾唔到以前女友d feel我...

究竟錯o係邊度
    我都想穩穩定定...... 但又唔係想同佢...........唉...... 點好  

• 而家講分手, 就一定做左賤人...

唔分..... 我都唔知點算.......

• 唉.....你真係........我都唔識點講你囉,,,

• 如果對方係明白事理嘅

你同佢解釋你嘅諗法佢一定會體諒你

女人去到35歲多多少少都有一班已婚朋友

一定會明白男人唔係唔想要家庭,問題只係嗰個係咪Ms. Right

如果佢唔體諒你嘅想法...咁都真係冇辦法

我覺得唔結婚唔代表一定要分手

• 女人去到35歲其實真係好成熟

你同佢解釋清楚,我覺得佢會明白

• 對佢黎講, 唔結婚就分

佢覺得唔結=唔要佢....

• 傻女 replied at 2011-03-17 6:30 pm

-----------------------------------------------------------------

女人去到35歲其實真係好成熟

=================================================================

如果佢都係咁諗

我都唔駛上黎呻

最慘係佢同我d 老死既關係好複雜,

呢次真係大0樂....

• 傻女 replied at 2011-03-17 6:30 pm

-----------------------------------------------------------------

=================================================================

你明嘛,,佢唯一希望係呢個男人,,,因為佢在下次又要放時間落去,,所以,,同佢講,,,都係玩完~

• ericywm replied at 2011-03-17 6:32 pm

傻女 replied at 2011-03-17 6:30 pm

如果佢都係咁諗

我都唔駛上黎呻

最慘係佢同我d 老死既關係好複雜,

呢次真係大0樂....

哈哈~你o肯左佢囉跟住搵sl 囉,,,呵呵呵~~~

• 咪盞俾人話係賤男

• 勉強無幸福

講清楚, 分就分la

ps 小分是過來人, 遇到d case 差不多(age亦和您差不多), 但我一年都confirm吳到, 現唯有single, +oil

• 123 replied at 2011-03-17 6:43 pm

勉強無幸福

講清楚, 分就分la

ps 小分是過來人, 遇到d case 差不多(age亦和您差不多), 但我一年都confirm吳到, 現唯有single, +oil

你係男定女??

我諗男人都好d

女人35... 好難搞, 我都唔想害左人,,,,

近日諗好多野...

點解唔對以前d 女友好d...

mrs. right已錯過了

以為我就下佢, 下一個mrs. right都可以育成...原來唔work

以前d女女, 個個醒目女, 邊會迫婚, 邊會叫你買鑽戒做情人節禮物

喂我唔係唔想買野俾你呀

不過你唔好下下request左先啦

你講左出口, 本身想買都變左唔多願買... :(

• im male

• 因為我真係真係ready 結婚, 無謂"dump 人時間", ah>>>>>>>>>>>>>

• 哈哈

123兄 我諗我係唔係要去滾死隊一下 XD 可能有個娜姐咁的等緊我 XD

• sorry wrong msg

因為我真係真係未未未未未未未未ready 結婚, 無謂"dump 人時間", ah>>>>>>>>>>>>>

• 123 replied at 2011-03-17 6:55 pm

因為我真係真係ready 結婚, 無謂"dump 人時間", ah>>>>>>>>>>>>>

SAME HERE

不過遇唔到個岩既人都冇符

• 點知一齊左3個月佢就想結婚...

我係好想有自己既屋企

不過..... 我都未sure佢係唔係可以同我行到最後既人就要我做決定...

好啦, 咁我都唔想miss左個chance, 就求左婚....究竟錯o係邊度

<<< 一句講晒,佢對你黎講,只是一個無拖拍時的一個伴侶,你跟本唔愛佢!

• female replied at 2011-03-17 6:57 pm

我係好想有自己既屋企

不過..... 我都未sure佢係唔係可以同我行到最後既人就要我做決定...

好啦, 咁我都唔想miss左個chance, 就求左婚....究竟錯o係邊度

<<< 一句講晒,佢對你黎講,只是一個無拖拍時的一個伴侶,你跟本唔愛佢!

我知佢會係一個好老婆

唔通真係唔愛,,,, ?

• 仲有.....

長痛不如短痛

而家做衰人好過將來結左婚有細路時至話唔岩分手.

• ericywm replied at 2011-03-17 6:50 pm

近日諗好多野...

點解唔對以前d 女友好d...

mrs. right已錯過了

以為我就下佢, 下一個mrs. right都可以育成...原來唔work

以前d女女, 個個醒目女, 邊會迫婚, 邊會叫你買鑽戒做情人節禮物

喂我唔係唔想買野俾你呀

不過你唔好下下request左先啦

你講左出口, 本身想買都變左唔多願買... :(

嘩,,,佢咁夠膽叫你買鑽戒呀,,好野,,勁,,,,等我仲諗住可憐下果個女士添~~

• ericywm replied at 2011-03-17 7:03 pm

female replied at 2011-03-17 6:57 pm

我係好想有自己既屋企

我知佢會係一個好老婆

正常真正愛對方的一對情侣,頭半年至一年係甜蜜期...

但睇你既文字....唔多覺lol

• 我冇諗過自己30幾歲人先好似個O靚仔咁諗, 咩係愛....

SO shxt.....

• 其實我以前細個嗰陣都以為男人唔同自己結婚就係唔愛自己

不過而家因為身邊有好多朋友結咗婚,佢哋會同老公傾偈

所以同呢啲姊妹傾得多

先知道男人其實都好想要自己家庭

但心靈又太脆弱

所以一定要非常肯定呢個女人可以同佢共渡下半生先有信心可以結婚

我都係近年先明白呢個道理

• female replied at 2011-03-17 7:07 pm

我係好想有自己既屋企

我知佢會係一個好老婆

因為佢地都大啦,,,所以急於希望有個家,,,點知換來係大家唔好受~~

• 傻女 replied at 2011-03-17 7:13 pm

其實我以前細個嗰陣都以為男人唔同自己結婚就係唔愛自己

不過而家因為身邊有好多朋友結咗婚,佢哋會同老公傾偈

所以同呢啲姊妹傾得多

先知道男人其實都好想要自己家庭

但心靈又太脆弱

所以一定要非常肯定呢個女人可以同佢共渡下半生先有信心可以結婚

我都係近年先明白呢個道理

係呀,,佢地要計得好清楚,,, 我意思唔係話計錢,,係衡量呢個女是否適合,當呢個女人被肯定,,,咁就會同你一齊!~~

• pan replied at 2011-03-17 7:25 pm

female replied at 2011-03-17 7:07 pm

因為佢地都大啦,,,所以急於希望有個家,,,點知換來係大家唔好受~~

30+係大,但如果只為建立一個家,去同一個唔肯定的人去建立,雖然不是百分百,但多數的結局都係'最後分開'!

我是女人都讚成早D解決好過!

• female replied at 2011-03-17 7:35 pm

pan replied at 2011-03-17 7:25 pm

female replied at 2011-03-17 7:07 pm

30+係大,但如果只為建立一個家,去同一個唔肯定的人去建立,雖然不是百分百,但多數的結局都係'最後分開'!

我是女人都讚成早D解決好過!

講就容易,,我諗相信佢地做會好難,,,講乜其實好簡單,,正所謂講講就無敵,做就,,,,,哈哈哈啦~~,,,

• Pan: 我估你結咗婚...

• 你以前係點唔comment

但 我 認 為 你 向 佢 求 婚 係 錯

你根本同佢就未去到想結婚既地步

你向佢求婚可能只係因為佢催婚、你怕唔求婚會失去佢

而並唔係你想、你認為係合適時機

我會認為,你應該同佢講清楚你既感受

包括你都想同佢組織家庭但覺得依家未係時候

其實我會覺得,你地一齊只係三個月,佢會唔會急左少少?

• 我諗樓主下個月要結婚

可能要返轉頭真係好難~~

大概應該連結婚相都影咗、酒席又訂好晒...甚至乎親戚朋友都通知晒~~

而家縮沙都唔知點交代

與其係咁,我估樓主會選擇照結婚

去到呢個地步,佢忍辱負重免受千夫所指

呢個係最佳方法 (對樓主嚟講)

心態上可以當自己係盲婚啞嫁~~

• 但忍得一時,可唔可以忍到一世?

如果版主同佢講左,佢接受,可以再拍拖,遲d再諗結婚

如果佢唔接受,分手,佢仲有機會識過第二個,好過過左三幾年大家唔夾要分開

• 唔知樓主呢啲算唔算係忍

我諗佢個心係覺得好唔穩陣,相見好但唔知同住o唔ok

而家只可以博一博

好就白頭到老,唔好就離婚收場

但就算以為自己望清望楚咁又點吖...一樣有人係離婚收場....

結果都係博一博....

• 傻女 replied at 2011-03-17 9:47 pm

Pan: 我估你結咗婚...

好奇一問,,,何以見得我結左婚? 好奇問下~

• pan replied at 2011-03-18 6:22 pm

傻女 replied at 2011-03-17 9:47 pm

Pan: 我估你結咗婚...

好奇一問,,,何以見得我結左婚? 好奇問下~

唔知呀...估下咋...覺得你好似幾知男人心態...感覺好似有個男人一齊同住咁~~

• 板主我可以同你傾嗎 ? 我係女仔

• 唔知呀...估下咋...覺得你好似幾知男人心態...感覺好似有個男人一齊同住咁~~

果然係傻女~haha

• 結左婚耐都係會悶,都係會出去玩

結左先啦

生仔就唔好啦,生仔一定害左個女人, 因為你份人無咩承擔

• 35咋,仲大把選擇

• 都35歲人, 連咁簡單的結婚問題都處理唔到, 你都無得救

• Coz pal you're dealing with HK bitches

• 傻女 replied at 2011-03-18 5:57 pm

但就算以為自己望清望楚咁又點吖...一樣有人係離婚收場....

結果都係博一博....

人會變,將來既野依家係唔會知

但至少依家諗清楚,將來唔會怨咁多

依家咁樣草草了事,將來有事一定後悔

• 何必將一個錯誤廷續落去呢.

• 冷靜男 replied at 2011-03-19 11:00 pm

傻女 replied at 2011-03-18 5:57 pm

結果都係博一博....

人會變,將來既野依家係唔會知

但至少依家諗清楚,將來唔會怨咁多

依家咁樣草草了事,將來有事一定後悔

佢而家都係要隨緣o架喇~~

• 咩e樹都有個傻女~_~

卡唔出><

Log in to reply