同女友拍左拖八年,我三十五佢三十二....近E兩年成日話要結婚,但我跟本唔想......E年為E個topic大吵左四五次.....E+冷戰緊......有D想同佢分手....但又好似好無情無義....又有D唔捨得....最弊係最近識左個廿七嵗女仔,互有好感,想送舊迎新又好似好對佢唔住...點好?

• 根本你就心思思條新女, 先想飛舊菜,唔想結婚你就咪鬼拖人啦, 賤人!

因住搞到發生命案呀你, 有報應架, 無人性.

• 如果你根本未玩夠, 不如唔好拖住你gf 啦. 女人32真係唔細

• 2個人情投意合, 叫你結婚好難為你嗎??

• 唔好阻你 gf 時間, 早分早著.

• 你玩盡曬你gf的青春先想飛�

正人渣

• 你浪費左人地咁耐青春, 你冇諗住同人一生一世就唔好阻人啦! 仲要"想送舊近新"添, 呢句說話好殘格呀!

就算你同左個27歲一齊, 日子耐左,你都係同樣對待佢架啦!

你正人渣, 唔配有女朋友囉!

• 飛個32,溝個27?咪玩啦!過多兩年咪又煩多次!

一不做,二不休,要溝就唔好溝27,溝個17.

• 感情無分對與錯, 你要分手就趁快, 唔好拖住個女仔, 講乜有情有義, 咁本就係想一拖二, 又唔想負責任

只係想話你知, 你有無易地而處去諗過, 萬一想結婚既係你, 而你女友又拖拖拉拉, 咁住再識左個質素好過你既新bf, 咁你又覺得女方應唔應該同你分手呢?

• 你浪費左人地咁耐青春, 你冇諗住同人一生一世就唔好阻人啦! 仲要"想送舊近新"添, 呢句說話好殘格呀!

係呀係呀! 呢句說話真係唔好, 還掂CNY黎緊, 改做"爆竹一聲除舊菜"會更加應景.

• 我一早同佢講左我唔結婚,since the day we met

近幾年已經係生活伴侶,唔係情侶-------結婚----你叫我將E五年平淡如水的日子無限重複咁過!?

• 唉... 之前睇唔到你最尾o個句...衰人你就一定係架啦...

其實一直都係騎牛搵馬.... 咁又何苦要扮深情呢? 既然你都溝緊第二個... 你唔同而家o個個分手... 即係想一腳踏兩船...?

你要想玩, 又唔要俾人話你冇良心... 會唔會貪心�� d 呢? 揀定一個你真係鐘意架啦... 唔係既話你第時同你個gf 結婚咪又係會不甘, 跟住叫離婚....

• 我唔係多愁善感既男人!

個個都話我拖佢----點解冇諗過佢係揾唔倒

個好過我既先留低!

連我阿媽都覺得我欠左人咁! 八年,我知佢同

兩個男人(有個仲係我個friend)有過曖昧關

係,投石問路....我唔揭穿,佢最後番黎,點解?

因為大家都知放棄手中擁有的不容易,大家都

冇胆搏啫!其實大家都係為自己!

反而我係第一次想走,我唔好滾,it just a

waste of time, i wont waste my time.

E個世界...其實邊有咁多一往情深......

我有同佢講過,i wont get married with her,

if someone wants to marry her, she can

just go ahead, i will let her go.

• 好奇問下, 點解唔想同依家個gf 結婚?

• 我一早同佢講左我唔結婚,since the day we met

近幾年已經係生活伴侶,唔係情侶-------結婚----你叫我將E五年平淡如水的日子無限重複咁過!?

by 人到中年灑淚時 - 01/31/07 16:54

咁你都講得出口既? 我祝你同新相識既女仔三五七年之後又再係咁, 不停咁循環, 直到永遠.....

• 咁講到明佢都埋黎既,又唔怪得你.

• 首先, 唔好叫自己中年人, 中年, 真係要重新定義喇 ....

如果佢要搵個一個, 都重搵到既 .... 我有朋友36歲divorce, 38歲再婚都係咁喇 .... 都唔係一d好香艷既女人黎

就算搵唔番, 單身都好好呀

快d甩喇 .... 對大家都好

• 咁你都講得出口既? 我祝你同新相識既女仔三五七年之後又再係咁, 不停咁循環, 直到永遠.....

by S H I T - 01/31/07 16:57

佢咁講有咩唔對?

• 你都幾識推�u責任架喎... 你話人地呢 5 年悶親你.... 咁你又點解唔係呢5年去令你地既生活有趣 d ?

同人拖�鼲搨@... (搞過咁多次野...) 先話唔岩... 唉. 唔該你... 要走就快... 唔好阻住哂...

• 睇你語氣你都係想同27果個一齊架啦..鬧你都曬氣..唉..不過你記住同佢講你唔會結婚喎; 都係貪新鮮..

• i wont get married with her,

if someone wants to marry her, she can

just go ahead, i will let her go.

by 人到中年灑淚時 - 01/31/07 16:55

八年前又唔講?

• 既然你一早已表態就更加唔好拖.

• 係呀係呀! 呢句說話真係唔好, 還掂CNY黎緊, 改做"爆竹一聲除舊菜"會更加應景.

by 無毒不丈夫 - 01/31/07 16:54

爆竹一聲除舊菜 ~~~~~~ 笑死我

• 希望版主你無情無義, 放你女友一條生路

• 啱!係我自私!但我中於同佢攤左牌.....佢發曬爛渣,又喊又剩,仲搵我阿媽哭訴......好煩

JUST ONE WORD CAN CONCLUDE MY FEELING RIGHT NOW-----------------shxt!

• 無伴侶唔得既人既悲歌 ....

• 八年前又唔講?

by F C U K - 01/31/07 17:00

係呀係呀, 多舊魚.

話人悶親你, 你有無諗過你自己悶親人呀!!! 反省下啦! 借口多多.

• ok, 如果你明知佢同你都係玩玩下,,,佢又去溝其他仔... 咁你做乜唔一早同佢分手? 志在有個伴同你拍散拖?既然你都知啦... 你而家重係度浪費時間?

早走早著啦, 對大家都好... risk 就一定有, 但既然你而家呢個gf 由始至終都唔係一個會考慮既人,咁唔該你無謂貪方便啦...

• 既然你方向咁清晰, 不如你好担白咁同你女友講清楚, 真係唔會同佢結婚, 既然大家方向唔同, 不如各行其是. 比你女友自己選擇啦.

• 我都認同點解板主有咁既心態唔揀個17歲, 仲要揀個27歲. 又想害多個人?

• 應該年年要一個 20歲既

鞋只可以新一次

• 人到中年灑淚時,

你同左gf 攤牌就唔好開個topic 問人啦! 扮情深, 趁地林啦你.

仲話gf 煩, 你有無諗過佢既感受呀? 八年啦亞生, 你浪費左人地八年青春呀! 我祝你同27歲都有咁既一日, 而且希望27歲同你攤牌, 等你又哭又同人亞媽講, 27歲話你好煩, 你就會體會到果種感受喇! 你呢d人唔見棺材唔流眼淚.

• 唉, 終於有個了結...

之但係,你而家記得要立定心志... 如果,你真係唔接受到同佢過下半世既話, (一定要諗得好清楚).... 你一定一定要徹底同佢分開... 一定唔可以心軟...

唔係你就只會重蹈覆轍, 又繼續你呢8年來既錯誤!!!!!

• �I!係我自私!但我中於同佢攤左牌.....佢發曬爛渣,又喊又剩,仲搵我阿媽哭訴......好煩

by 人到中年灑淚時

好煩?! 你講野好不負責任喎, 拍左8年拖, 你宜家為左新歡飛左人, 唔通人地仲要同你講句"你唔要我呀?咁好啦, 祝你幸福"咩...咁先唔煩呀?.....你都ON9架

你第時玩厭左新歡, 唔要佢果陣又係咁講!!

• 總之早些分手解決....免得浪費佢青春

• 唉... 雖然板主係應該同佢 gf 攤牌.... 但係我真係覺得個女仔係慘啦...

即使呢 8 年佢有幾多心咁去溝仔, 點樣去搵後路... 但係畢竟女人青春真有限... 佢同得一個男仔一齊就實會諗佢有機會同到佢結婚...重要拖到大家都過哂貪玩既年紀...諗住實會嫁得到, 只係遲 d 早 d

唉, 點知.. 原來個男人日日夜夜都不滿自己... 愛又得唔到, 名份亦無...sigh

• 話人悶親你?倒番轉你唔悶番人?

話人搵第二個?你果時又唔同人分?

24歲果時你唔好溝人呀笨!你唔會老o既!

正渣滓,甩頭髮不舉啦你賤人!

• 你阿媽未仲煩, 每隔幾年就有女仔去你屋企搵佢哭訴, 攪住佢老人家. 新抱荼又未有得飲, �敹N都無舊抱下.

by 無毒不丈夫 - 01/31/07 16:52

BINGO

• JUST ONE WORD CAN CONCLUDE MY FEELING RIGHT NOW-----------------shxt!

by 人到中年灑淚時 - 01/31/07 17:03

唔該唔好用呢個字, 呢個字係用黎送比 d s h i t 人既 --- 你呀

• 總之早些分手解決....免得浪費佢青春

by 人到中年灑淚時 - 01/31/07 17:15

廢話!!!! 八年前就唔好一齊啦, 貪新鮮, 睇你同27歲好得幾多個月!

• 個女仔有冇去溝仔都冇人知, 可能係個 s h i t 人老作屈人都唔奇

by 無毒不丈夫 - 01/31/07 16:52

BINGO

by Cheap Yau - 01/31/07 17:16

17點會鍾意個阿伯呀!

• 我唔係想幫版主... 之但係如果個男人都唔想同個女仔一齊... 迫佢都冇用架........

其實我真係分唔清... 男人想同你一齊時... 乜都得... 要走時... 又可以好多理由... 真係好難分邊句係理由邊 d 係借口...

• 唔係喎, 大家有無睇清楚版主講話佢gf前幾年同過兩個男人有暖昩關係, 我相問係咩關係? 床上關係定偷情關係? 如果係有過性關係的話, 唔洗講, 我係男人都唔同佢結婚, 但如果只係媚來眼去的話, 咁好可能版主個gf係始終都係選擇返版主, 無紅杏出牆到! 版主要分清楚, 如果佢對唔住你在先, 你唔結婚係啱既, 如果唔係咁你就比較賤喇, 起碼佢表明立場對你忠心不二, 但你到佢三十二時就飛佢唔係好啱噃! 如果你唔要佢的話應該三十前決定, 三十二真係value少之有少呀!

咁梗係同你阿媽嘈等你阿媽煩你啦! 你又係賤d既用"送舊迎新"呢個字眼, 梗係比人一種賤男感覺啦! 始終七年以上係一個危機! 我自已都過唔到七年之癢, 唔敢話人!

• 你無謂扮野喇, 心知肚明啦!

• 放長雙眼睇下佢有幾多個8年, 溝到幾多個後生女囉~

• 廢話!!!! 八年前就唔好一齊啦, 貪新鮮, 睇你同27歲好得幾多個月!

by 借口 - 01/31/07 17:19

佢個樣都唔差..我估宜家係香港都重有market....佢都好易找到老公

• 17點會鍾意個阿伯呀!

by 你唔算係人渣,因為你仲衰過人渣! - 01/31/07 17:22

佢有不死身, 以為自己係唔會老囉...... 又或者係內地女子米唔會介意同個阿伯囉

• 佢個樣都唔差..我估宜家係香港都重有market....佢都好易找到老公

by 人到中年灑淚時 - 01/31/07 17:25

你要記住呢句說話, 將來27 會同你咁樣講!

你好唔知個醜字係點寫!!!!

Log in to reply