攀窗走避女友 戥穿石墮樓危殆

• 飲到醉醺醺再去篤波 忽聞搵到嚟
    攀窗走避女友 戥穿石墮樓危殆

2011年01月10日 

一名從澳洲留學返港的青年前晚為新婚舊同學當「戥穿石」,在婚宴上飲得醉醺醺,至昨日凌晨與多名「兄弟」意猶未盡,面紅紅到新蒲崗一間桌球室繼續消遣,其間得知女友正前往桌球室找他,因不想與女友見面,竟然逃進廁所攀窗而逃,豈料醉眼昏花,踏水渠腳步不穩,失足從三樓直墮後巷,當場頭爆重傷,送院搶救後情況危殆。

據稱,婚宴前晚於紅磡海逸豪園一間酒樓舉行,阿寶盡了「戥穿石」的責任,不停為新郎「頂酒」,飲得臉紅耳赤。至晚上 11時許,他曾致電回家表示,飲宴後有餘興節目,將通宵不回家。

據悉,散席之後,阿寶與多名「兄弟」帶着醉意送走新郎和新娘,之後一同到竹園邨其中一人家中繼續飲酒遣興。至昨日凌晨 2時,各人意猶未盡,有人建議去「篤波」,一行 10人於是分乘兩輛的士到新蒲崗越秀廣場 3樓一間桌球室篤波。

消息稱,阿寶的女友一直致電找他都找不上,各人抵達桌球室篤波一段時間後,其中一名同行「兄弟」接到阿寶女友電話查問阿寶在哪裏,友人不知阿寶與女友間發生甚麼問題,於是告知他們所在,阿寶女友表示立即前往。
    其後,友人告知阿寶,指其女友將到桌球室找他,阿寶聞言表示:「我唔想見佢。」阿寶疑擔心離開時會與女友碰面,於是決定「走捷徑」,走入廁所攀窗而逃。據稱,阿寶在 3樓廁所內踏上洗手盆,再推窗攀出,企圖沿水渠爬落地下,卻疑醉眼昏花,踏在水渠時失足,直墮後巷地下。

• 真係唔明,點解條女咁叉煩,都三更半夜,人地又同朋友一齊,有乜嘢唔可以留返第二日至傾,係都要call爆機又要去捉人,可唔可以俾返D空間人地.

今次真係做咗催命符.

• 呢D女有咗都唔洗恨 replied at 2011-01-10 5:37 am

-----------------------------------------------------------------

真係唔明,點解條女咁叉煩,都三更半夜,人地又同朋友一齊,有乜嘢唔可以留返第二日至傾,係都要call爆機又要去捉人,可唔可以俾返D空間人地.

今次真係做咗催命符.

=================================================================

痴能線~~ 你要死唔比你死咩!! 咁唔想見做乜Q野人地男朋友呀.唔死都無用啦.

• on9仔 我只可以話能死.

不過可惜只係危殆 真係可惜

• 醉酒累事,點會攀窗逃走....?
    其他朋有又會唔勸止?

• +ggg replied at 2011-01-10 6:12 am

-----------------------------------------------------------------

醉酒累事,點會攀窗逃走....?

其他朋有又會唔勸止?

=================================================================

錯啦~唔係醉酒累事,係on9 累事

就算幾唔想見女友 都唔會on9到攀窗走掛

帶個口罩鬼認得你咩, 只可以比個服字佢.

• 口罩? 臨急點呀?
    著住西裝皮鞋爬水渠?唉!

早排都有個男人又係飲兩杯,返屋企唔記得帶鎖匙,又係爬水渠跌死....好似話屋企人去旅行........

• 一個女仔....兩點幾出門去人?
    會唔會嚇下佢咋.....? 跟本冇去到?

• +ggg replied at 2011-01-10 6:25 am

一個女仔....兩點幾出門去人?

會唔會嚇下佢咋.....? 跟本冇去到?

你有無試過緊張1個人 就算2點出去

其實都係正常行為 只係攀窗走 就真係理解唔到

• +ggg replied at 2011-01-10 6:22 am

口罩? 臨急點呀?

早排都有個男人又係飲兩杯,返屋企唔記得帶鎖匙,又係爬水渠跌死....好似話屋企人去旅行........

我都記得依單新聞 不過可能真係飲醉左啦 智力都降低埋.

• Fate & Destiny?

• 凸(-_-)凸 replied at 2011-01-10 6:40 am

+ggg replied at 2011-01-10 6:22 am

口罩? 臨急點呀?

我都記得依單新聞 不過可能真係飲醉左啦 智力都降低埋.

錯.條女唔係緊張條仔,佢只係緊張自己啫. 正豬西.

個男仔係醉酒累事,其實佢行樓梯或索性暫避男厠,叫佢朋友引開女友時閃都一樣得啫.再唔係叫朋友同佢女友講佢已經閃咗,等佢女友走都一樣得.

• Metaphysician replied at 2011-01-10 6:47 am

Fate & Destiny?

收皮啦peter叔. 你既命運就係做一隻縮頭龜

• 我反而再興趣知:

有咩女人會令一個男人驚到要爬水渠走?!?!

• 梗係吊左人又無用袋又有愛姿

• 唔明

使唔使咁驚,要爬窗走?

條女會食人咩?

• 我剩係想知條傻仔 死唔死得去遮

Log in to reply