回憶太累

• 今晚看了ex gf的blog, 原來已經是三年前的事. 重溫她的blog, 看見了自己. 覺得很累, 負擔一天一天的增加...

• 過去的都已經是過去了!

看了不會有任何正面的幫助~反而是負擔一天天增加,那就別去看了!

人生很苦短~

從過往看見自己~學習!

然後放下~向前走吧!

加油呢!

• 回憶裡的文字,你還是有本事時才看啦...

比我,在未可以sure自己睇了可以笑一笑感到自己可以放下時我唔會睇..

不是美好的回憶,知道就算...不回時時回味

• 睇左會令自已不開心,就別看了!

很多時,曾深愛過對方,但到了離別後,很難做回朋友,也只好是最熟識的“默路人“~

別再回味了! 只會令自已不快樂!

• 回憶太累 >

所以不看,連相片都不想睇

• 不斷搬石頭砸自己的腳...飲鳩止渴

• 或者...您想想..

得閒時仲可以做其他嘢..

當您覺得一天廿四小時也不夠用時,

您自然不會掛著回望過去..

good luck^^

• 已經忙得不可開交, 但回憶可以像電閃雷轟, 防不勝防, 又可以像午夜的小偷. 俏俏潛入.

• 有回憶先好玩 =)

放鬆啲啦香港人 ..

• 時間有限, 感情有限, 生命也有限, 在珍惜之前, 請先放棄不重要的 ...

• 做好防盜,

• 我都有經常有睇ex-gf嘅blog同facebook.

只是想知道佢的近况, 我已學會放鬆, 吾會再有失眠

• 小妹 replied at 2010-12-14 10:17 pm

-----------------------------------------------------------------

時間有限, 感情有限, 生命也有限, 在珍惜之前, 請先放棄不重要的 ...

=================================================================

最弊身家也有限,好多野都被迫放棄.

• 最好不要重溫

散左就唔好睇人既野

• 我好明白,因為我都係經常懷緬既人,可能因為八掛啦同想知道佢近況,我相信痛到最痛就唔會再痛

• 睇唔睇blog都唔重要,回憶已經深種腦海,烙印係DNA之中.

• 失左憶冇回憶

最惨連以前其他的回憶都唔記得@@

• 回憶中沒有太多值得回憶

• 我有架~不過╴個個啦!有d少少記起都憎!

• 某君 replied at 2010-12-17 12:01 am

-----------------------------------------------------------------

睇唔睇blog都唔重要,回憶已經深種腦海,烙印係DNA之中.

=================================================================

都過去左 la

• 望遠鏡 replied at 2010-12-17 12:10 am

我有架~不過╴個個啦!有d少少記起都憎!

我回憶中太多錯配,不值得回憶

• 呵!唔俾人諗起好嘅!

• 我都想聽人地有咩好回憶

• 他使我暗戀他,他剛列,他太浪子死於非命

他教導我伕我走難行的,教我看暸望遠處,他太難能可貴的自私智慧人

他無條件的愛,心深觸動我,但我只是影子

他透徹我內心,使我驚訝,害怕他

他...忘記因他太傷我,記不起他

• 為何離別了 卻願再相隨

為何能共對 又平淡似水

問如何下去 為何猜不對

何謂愛 其實最愛只有誰

留住愛 亦留住罪

誰人是我一生中最愛

答案可是絶對 ?

• 在世間尋覓愛侶

尋獲了但求共聚

然而共處半生都過去

我偏偏又後悔

別了他原為了你

留住了愛亦留住了罪

誰料伴你的心今已碎

卻有他在夢裡

• 那我提議你去FB睇返自己母校個page,見返啲舊同學,回憶下讀書時既日子. 你要揾返你自己,你的過去將來並無必要同你個ex掛勾,佢只係你長完羽毛出來遇到既其中一個人一件事而已.

記住係要揾返自己.

• . replied at 2010-12-17 10:08 am

那我提議你去FB睇返自己母校個page,見返啲舊同學,回憶下讀書時既日子. 你要揾返你自己,你的過去將來並無必要同你個ex掛勾,佢只係你長完羽毛出來遇到既其中一個人一件事而已.

記住係要揾返自己.

講得幾岩, 記憶是令人回味, 但過去的真正價值只在令自己更認識自己, 今日的生活才是真正的意義..

• Skyler replied at 2010-12-17 10:29 am

. replied at 2010-12-17 10:08 am

那我提議你去FB睇返自己母校個page,見返啲舊同學,回憶下讀書時既日子. 你要揾返你自己,你的過去將來並無必要同你個ex掛勾,佢只係你長完羽毛出來遇到既其中一個人一件事而已.

記住係要揾返自己.

講得幾岩, 記憶是令人回味, 但過去的真正價值只在令自己更認識自己, 今日的生活才是真正的意義..

過去的事真的令自己更認識自己,如何面對將來

• 回憶有時都好開心,一d傻事,一d事情,何以拎痛苦出來面對?

• 各位...

看了你們的replies, 實在令人發噱!

哈~~

真係唔好意思!

Log in to reply