EX咁樣係咁咩意思?

• 大半個月前我當面提出分手, 因為我覺得佢唔理我感受唔愛我, EG係佢公司果區唔拖得手, 佢同女仔好CLOSE影相, 我話過我唔鐘意但佢堅持冇問題亦冇TUM我

分左手之後一日我後悔, SEND左SMS留佢但佢唔接受, 話做朋友, 之後佢都有o係我facebook到comment我冇reply佢, 直至1個星期前佢打俾我, 我地開始有講電話, 有時會講成2個鐘, 語氣好溫柔同會有D甜言蜜語, 好似以前拍緊拖咁

其實佢係咩意思呢? 做朋友會做到咁?

• 又唔駛付負責,溝你解悶你又受,何樂而不為?

• 佢大可以溝第個,唔需要浪費時間o係個ex身上架

• 佢應該係想同你復合既~大家都係男人,好易估到

男人就係咁嫁啦,可以同時溝幾個女仔,睇吓邊到會有反應.

你而家應該先問你自己,以往同ex拍拖既日子係開心多or唔開心多呢?

如果係開心多而你又想俾多次chance大家既,咪試吓再一齊返睇吓佢有冇心去改善?

• 我係想一齊返,拍拖既時候係開心既

但係佢亦都冇提出話復合...

• wonder gal 9:44pm dec 09, 2010

我係想一齊返,拍拖既時候係開心既

但係佢亦都冇提出話復合...

===========================================================

我諗佢都想試吓你反應既~唔會某然向你提出.但呢個都唔係重點,重點係佢有冇因為今次分手作出檢討,如果佢仍然係依然固我,好似以前咁,咁我睇唔到你地會有長久既發展~~

• 佢應該都係覺得我細路女塭藉口 從來唔覺得自己有問題 我只係想佢陪我多d 時間

• 佢都肯哄你~ 仲鐘意佢既比次機會佢啦

• 但係佢從來無開口,我唔敢提,我初初已經留過佢,我唔想連依家既"朋友"都冇埋

• Wonder gal 10:35pm dec 09, 2010

但係佢從來無開口,我唔敢提,我初初已經留過佢,我唔想連依家既"朋友"都冇埋

=============================================================

講真,你真係可以當佢係"朋友"嗎?如果你對佢仲有feel既話,係冇可能做到朋友嫁~~

但係我係想講如果佢再同你一齊但態度不變,個問題此終解決唔到嫁

• 我意思係驚連依家既"甜言蜜語"都無埋。 其實我唔期望同佢有將來,只係仲鐘意佢想佢係我身邊

• Wonder gal 11:35pm dec 09, 2010

我意思係驚連依家既"甜言蜜語"都無埋。 其實我唔期望同佢有將來,只係仲鐘意佢想佢係我身邊

=============================================================

睇黎你年紀應該唔係好大啊?我年青時都有你呢種諗法既~戀愛大過天

Anyway,如果你覺得呢種方式係開心既話,就朝住你既諗法去吧~~

但你要有拎得起,放得低既心態back-up

• 我廿零歲,但係我唔知點做好..佢呢兩曰又對我無咁好,佢話做嘢心情唔好又唔肯講。我唔知佢想點?係唔係仲有係返埋一齊既機會?

• Wonder gal 4:26pm dec 10, 2010

我廿零歲,但係我唔知點做好..佢呢兩曰又對我無咁好,佢話做嘢心情唔好又唔肯講。我唔知佢想點?係唔係仲有係返埋一齊既機會?

咁人有情緒係正常既.唔等於佢唔想同返你一齊.可能想等到心情好番先再揾你呢.

• 係你自己話分手先
    如果佢真係好有心同你一齊,照計你翻兜佢,佢應該會扑到應承
    但佢既答案竟然係唔接受
    除非佢有心玩野,吊高黎賣,否則好難相信佢有心想再同你一齊

無錯,佢大可以溝第二個,唔需要浪費時間去你身上
    但唔係條條女都受溝,而對你又唔使花好多唇舌就到手
    甚至可以做一對 "超友誼" 既朋友,又唔駛負責任
    佢更大可以名正言順同其他囡囡溝通溝通,因為你地只係朋友

有d男仔溝女呢,就只在於一時既快感,唔係打算長久既
    佢同你sweetsweet,佢又開心你又開心又唔使上身,仲分分鐘有得食,點解唔同你做朋友?

• 早幾日又講電話,講起以前,我暗示想一齊返,佢話我咁樣一時一樣令佢好驚,唔知下次幾時我又會再講分手,不如俾多d時間大家順其自然啦。我好痛心、後悔又唔知點算..

• 放棄佢啦

睇唔出佢有心同你一齊囉

或者佢已經有新目標,嫌你麻煩

• break up

• 我exbf都係同妳exbf一樣只想做朋友,一年前分手,分手幾個月後我搵返佢,佢話已經中意左第二個女人,仲話已經發生左關係。我半信半疑,但佢講得好實在,喺呢個其間我同佢一路修補關係,佢又係一直話大家可以做番朋友,但唔可以複合。

我哋繼續有性關係,而且開始好轉,但佢仍然話點解唔可以淨係做朋友?

我講得好清楚,如果大家唔可以一齊,亦唔可以繼續做朋友。

佢話已經有左第二個,唔會同返我一齊,但佢又仍然同我有性行為,佢仲話如果我接受佢一腳踏兩船,咁咪繼續囉。

虧佢講得出,佢以為自己識轉彎?女人要既(除左錢)最重要係一個愛自己同埋只屬於自己既男人。

點解要咁委屈?翻轉頭除左想有番以前被愛既感覺,另一個想法可能因為好勝!

仲想知道佢仲愛唔愛自己?

• 佢只係當你sp,你放手吧啦~~

candy replied at 2010-12-17 7:00 pm

-----------------------------------------------------------------

我exbf都係同妳exbf一樣只想做朋友,一年前分手,分手幾個月後我搵返佢,佢話已經中意左第二個女人,仲話已經發生左關係。我半信半疑,但佢講得好實在,喺呢個其間我同佢一路修補關係,佢又係一直話大家可以做番朋友,但唔可以複合。

我哋繼續有性關係,而且開始好轉,但佢仍然話點解唔可以淨係做朋友?

我講得好清楚,如果大家唔可以一齊,亦唔可以繼續做朋友。

佢話已經有左第二個,唔會同返我一齊,但佢又仍然同我有性行為,佢仲話如果我接受佢一腳踏兩船,咁咪繼續囉。

虧佢講得出,佢以為自己識轉彎?女人要既(除左錢)最重要係一個愛自己同埋只屬於自己既男人。

點解要咁委屈?翻轉頭除左想有番以前被愛既感覺,另一個想法可能因為好勝!

仲想知道佢仲愛唔愛自己?

=================================================================

• CC 8:20pm dec 17, 2010

佢只係當你sp,你放手吧啦~~

-----------------------------

我都係當佢sp!

不過佢優想我等佢得閒先至陪我,我要佢所有假期時間都陪我,除非佢有本事分身。

我要係主角,其他女人配角都不如。

我要玩殘佢!

haha~~~

• Candy

你同佢好似好大仇口咁,咁憎佢仲乜仲keep住做sp 呢?你又要比佢攪,放手吧啦,你又唔開心....

• CC 9:48pm dec 17, 2010 Candy

你同佢好似好大仇口咁,咁憎佢仲乜仲keep住做sp 呢?你又要比佢攪,放手吧啦,你又唔開心....

---------------------------------------------------------

我就係比佢激親,我知道佢仲係中意我,佢係都要講d嘢刺激我!

佢話聖誕假期陪果個大陸女人,如果佢果個大陸女人真係咁好咁正,佢就冇興趣搞我啦!

如果佢一d都唔鍾意我,我想唔放手都唔得啦!你話係咪呢?

• 攪你同佢女人正唔正係兩回事,你實在太唔明白男人,男人係貪心架!如果真係鍾意你,佢一定會甩左個條女返黎你身邊,咁聽你講你仲鍾意佢,所以未放得底....

candy replied at 2010-12-17 10:08 pm

-----------------------------------------------------------------

CC 9:48pm dec 17, 2010 Candy

---------------------------------------------------------

我就係比佢激親,我知道佢仲係中意我,佢係都要講d嘢刺激我!

佢話聖誕假期陪果個大陸女人,如果佢果個大陸女人真係咁好咁正,佢就冇興趣搞我啦!

如果佢一d都唔鍾意我,我想唔放手都唔得啦!你話係咪呢?

=================================================================

• Cathy_Chan 10:22pm dec 17, 2010

攪你同佢女人正唔正係兩回事,你實在太唔明白男人,男人係貪心架!如果真係鍾意你,佢一定會甩左個條女返黎你身邊,咁聽你講你仲鍾意佢,所以未放得底....

----------------------------------------------------------

其實都係佢自己話已經有左新女友,我冇証實係咪有呢個女人存在。

佢只係比過手機既普通合照我睇過,唔係親熱果隻。

我就係要睇下聖誕假期佢係咪同果個大陸女人過,如果果幾日搵佢唔到,就算數。

我比呢個最後限期佢,話知佢有冇呢個女人存在,定係會甩左個條女返黎我身邊。

好快就會有結果。

• Wonder gal replied at 2010-12-16 11:13 pm

早幾日又講電話,講起以前,我暗示想一齊返,佢話我咁樣一時一樣令佢好驚,唔知下次幾時我又會再講分手,不如俾多d時間大家順其自然啦。我好痛心、後悔又唔知點算..

我同你個situation一樣,我提出分手,一日後搵番佢,但佢選擇逃避,最初我同你一樣,好後悔當初y要咁衝動,又諗其實佢有時都對我幾好,好後悔,不過頹左兩個week,有朋友話佢無信心,咁懦弱,跟本無能力俾到你幸福,我ex都有話我一時一樣,我諗真d,佢講得可能岩,即使我今次挽救左,一齊之後,佢都係會固態復萌,跟住又會惡性循環,佢唔關心我 > 我忍唔到 > 唔開心 > 覺得好辛苦,唔想繼續 > 提出分手, 問題只會不斷發生,唔會解決得到, 其實我地後悔, 好可能只係未搵到一段新戀情, 所以唔習慣, 勇敢d喇sister, 我都努力, 唔好望返轉頭, 搵個真正care你感受的人!!!!!!!加油!!!!!!!

• 我唔知應點定位俾自己,佢早兩日去左外國參加一個比賽,都有send SMS 俾我報喜,如果已經唔鐘意,我唔知呢d叫做乜嘢?或者有咩目的?

Same, 其實你講得好岩,事實就係會惡性循環,但更真實既係呢個月以黎我都放唔開,好唔開心,好似佢係唯一一個可以令我開心既人。

• Wonder gal replied at 2010-12-20 12:41 am

我唔知應點定位俾自己,佢早兩日去左外國參加一個比賽,都有send SMS 俾我報喜,如果已經唔鐘意,我唔知呢d叫做乜嘢?或者有咩目的?

好朋友sharing

• candy replied at 2010-12-17 7:00 pm

因為唔使錢而大家又夾到(性)

咁著數,梗係keep住做朋友啦

• candy replied at 2010-12-17 9:40 pm

CC 8:20pm dec 17, 2010

佢只係當你sp,你放手吧啦~~

-----------------------------

我都係當佢sp!

不過佢優想我等佢得閒先至陪我,我要佢所有假期時間都陪我,除非佢有本事分身。

我要係主角,其他女人配角都不如。

我要玩殘佢!

haha~~~

你玩人人玩你

好多人都以為自己玩緊人,其實俾人玩緊都仲懵盛盛

Log in to reply