條路仲好漫長, 我已經好努力喇, 但點解行極都行唔完既? 天啊, 放過我吧!

• 據我所知......

• 版主, 條路行完仲大獲呀,

有得行就開心 D 行, 有人想行都唔得呀!

請加油!

• 因為你個名叫"希望", 路行完唔洗要希望啦..

努力行啦喂~~~

• 衰人A: 你好! 我知我有得行已經好好, 但人要進步嘛, 無得行就要自己搵條路, 我依D有得行, 試過既, 就要開始搵另一度地方落腳, 你知唔知丫, 條路好難行, 有血有淚, 而家仲行到周身傷痕, 同時..年紀又開始大, 唉!希望個天比條捷徑我啦..

• 希望 replied at 2010-11-12 5:04 pm

-----------------------------------------------------------------

衰人A: 你好! 我知我有得行已經好好, 但人要進步嘛, 無得行就要自己搵條路, 我依D有得行, 試過既, 就要開始搵另一度地方落腳, 你知唔知丫, 條路好難行, 有血有淚, 而家仲行到周身傷痕, 同時..年紀又開始大, 唉!希望個天比條捷徑我啦..

=================================================================

哩度有人去到邊第一句都係同人講佢來搵食,無第二句嘅, 我估你搵岩人佢會教你搵捷徑, good luck

• hihi~ 希望

選擇總比努力重要, 選擇對了再去努力先有成果~ 如果覺得而家所選擇0既路點努力都唔得0既時候, 就要再去尋找令一條路喇~ 比多一個選擇自己嘛!!!接受新事物 多嘗試新挑戰, 多迎接新發現~ 先有所改變架! 加油!! ^0^

• 有d人有路無腳行有無見過呀? 佢地咪仲痛苦!

• fly: 你好! 捷徑得黎我都係想搵正經既!!

rebi: 多謝你支持, 唸係咁唸啦, 所以希望個天幫我一把!

maddingding: 我知道! 不過人要進步嘛, 唯有失落時唸下果d人當安慰自己, 我唔係唔知足架, 不過咁大個人我只係行過一條路.

• maddingding replied at 2010-11-12 5:16 pm

-----------------------------------------------------------------

有d人有路無腳行有無見過呀? 佢地咪仲痛苦!

=================================================================

哎呀,你有所不知, 希望的問題係行到傷晒同無地方落腳..

人地係痛苦在有對腳先攪成咁, 你咁咪衰講無腳人的弟子啦

• 希望 replied at 2010-11-12 5:23 pm

fly: 你好! 捷徑得黎我都係想搵正經既!!

rebi: 多謝你支持, 唸係咁唸啦, 所以希望個天幫我一把!

maddingding: 我知道! 不過人要進步嘛, 唯有失落時唸下果d人當安慰自己, 我唔係唔知足架, 不過咁大個人我只係行過一條路.

小fly同你輕鬆下, 日後日子好過d架..^^

同埋正經路大打, 你要邊類正經先..

• 正經就是正經, 一對一囉!!

• 你問得我要邊類正經, 即是你思想已經"唔正經"..哈哈

• fly replied at 2010-11-12 5:27 pm

希望 replied at 2010-11-12 5:23 pm

邊個無跌過啫,我菠蘿蓋碎哂添啦~咪一樣要做人! 不過可能我up錯比喻,希望唔好介意^^

邊類正經先...你咪最正經囉~~~頒個正大光明獎俾你~haha

• 收工啦! 如果想傾今晚9點鐘再傾啦, 睇下到時見唔見到你..886

• maddingding replied at 2010-11-12 5:33 pm

fly replied at 2010-11-12 5:27 pm

希望 replied at 2010-11-12 5:23 pm

邊個無跌過啫,我菠蘿蓋碎哂添啦~咪一樣要做人! 不過可能我up錯比喻,希望唔好介意^^

邊類正經先...你咪最正經囉~~~頒個正大光明獎俾你~haha

聽知情人講你出街兩個7頭哥都用兩個菠蘿包暗住...你兩個菠蘿包碎哂咩? 知情人的消息唔係好知情咁...嬲嬲地tim

• 希望 replied at 2010-11-12 5:36 pm

收工啦! 如果想傾今晚9點鐘再傾啦, 睇下到時見唔見到你..886

你個你係只我嗎..

希望份工好準時, 我都希望係咁不過只係希望中, 唔介意我都想行下你條路...再見

• fly replied at 2010-11-12 5:41 pm

希望 replied at 2010-11-12 5:36 pm

收工啦! 如果想傾今晚9點鐘再傾啦, 睇下到時見唔見到你..886

你個你係只我嗎..

希望份工好準時, 我都希望係咁不過只係希望中, 唔介意我都想行下你條路...再見

咁我送你一程吖,仲送多對菠蘿包過你~~

• 希望 replied at 2010-11-12 5:31 pm

你問得我要邊類正經, 即是你思想已經"唔正經"..哈哈

其實香港好多人都有哩種錯誤觀念,

正經分類可以更有條理同增加效率

打個比喻希望你希望要的係...

1)正經的工作;

2)正經的婚前生活;

3)正經的嗜好;

4)正經的朋友...

5).....

• 走喇~走喇~我都收工喇~~

• maddingding replied at 2010-11-12 5:46 pm

fly replied at 2010-11-12 5:41 pm

希望 replied at 2010-11-12 5:36 pm

你個你係只我嗎..

咁我送你一程吖,仲送多對菠蘿包過你~~

對pad你用過嘅...仲有無價值先..

• 希望 replied at 2010-11-12 5:04 pm

衰人A: 你好! 我知我有得行已經好好, 但人要進步嘛, 無得行就要自己搵條路, 我依D有得行, 試過既, 就要開始搵另一度地方落腳, 你知唔知丫, 條路好難行, 有血有淚, 而家仲行到周身傷痕, 同時..年紀又開始大, 唉!希望個天比條捷徑我啦..

哩度有人去到邊第一句都係同人講佢來搵食,無第二句嘅, 我估你搵岩人佢會教你搵捷徑, good luck

-----------------------

我回第二句, 小人FLY, 你好黑人憎! 扮正人君子真小人! 講完 :P 拜拜

• 衰人A replied at 2010-11-12 5:49 pm

希望 replied at 2010-11-12 5:04 pm

-----------------------

我回第二句, 小人FLY, 你好黑人憎! 扮正人君子真小人! 講完 :P 拜拜

咩事, 我都係在she第一次比人鬧, 仲要話我扮正人君子真小人, 我真係相信she中太多人喜歡生事同引人發爛ja 之後再攻擊人..

同你講君子我從唔洗自認, 同時無正常人講過我係小人, 我裡裡外外有一樣野可以值得比人鬧可我都想知...

• FLY,

我有專用thread, 嘈我請到

http://community.she.com/messageboard/relationship/?action=view.topic&id=2280569&page=49

唔好阻版主.

版主唔好意, 我無咩意見幫到你, 總之加油呀!

• 大家免相和氣啦!!

• 冰個同冰個傷和氣啊:)

食完包返去至吹水~

• maddingding, hello, 你返來啦!

• 希希?

• ??, hi,,什麼"希希"??

• 希望,放心啦!在網什麼無聊事沒有呢!我來了這個很多人覺得亂的地方也可以認識到很多交心朋友,感覺很不錯,不會理會無聊的攻擊。

不如你說說什麼東西令你覺得人生路沉重吧!^^

• 都是"愛情", 讓我心煩!!

• 相處不來嗎?

• 就如標題, 行左好耐, 好攰!! 超無奈

• 看你是男生,走不了吧!

• 我是女生耶!!

• 不,也可能是女,等不到,haha

都係這兩樣,對嗎?

• 他說了他的理由,想遲些結婚?

• 我地拍左好多年喇! 大家都好滿足現狀, 無特別打算計劃結婚依樣野, 近排冷戰, 我地時常都係咁, 可能性格關係吧! 成日維持時好時壞既關係, 我好攰, 有時唸下點解成日會咁呢? 可能我地一開就錯..性格不合, 我係中女, 唔結婚/無買樓/無打算將來都無問題, 但最少都要每日過得開心, 但現在不是..好像咁多年我什麼也沒有....

• 一對戀人相處久了…由穩定到嘈交,可能一早認定了對方吧!大家有不合時都不會賣對方的賑,日子久了,情況更明顯。

• 對丫..你說怎麼辦?

• 廿多歲時,只要係夾,可以咩都無所謂,日子耐左,不再廿多歲。又無咩新突破,你有無一刻覺得太平淡呢!男人一係製造驚喜,一係同你嘈交,除左這兩樣,真的十年如一日,過左同無過都無特別回憶。

• 我都自身難保,haha

不過我份人好憎傷感情的事,我盡量忍讓架。

嘈完過後我有排受,諗起都怕。

• 所以無奈囉! 都唔知為咩, 我地唔係一,兩個禮拜果隻, 我地係一冷戰可以幾個月唔理對方, 今次暫時2個月, 上一次係半年, 淨係計依2年, 我起碼有3分一 or 一半時間係自己一個人過, 咁有咩意思, 我真的需要這個男人嗎!!

• 我性格怪, 但佢比我仲怪, 當2個人開心時真係咩都無所謂, 但有事上黎就會將d缺點出賣晒.

• 你估你地會唔會似一些可以共患難不可以共富貴的人呢!

• 吾係佢放過你..係你吾放手...機會係可以係自己手..放生自己=放生大家

• fly: 哈..佢未富貴過, 所以唔知! 不過未等到富貴都可能死亡了.

mi: 我明白, 道理永遠都長在, 但做又係另一回事.

• mi: 所以我topic話想個天比條捷徑我啦! hehe...

• 個條咁漫長既路...代表我地既關係, 有血有淚...係代表付出過, 捷徑就係...快d出現個MR. RIGHT

• 可能結婚會有幫助,對平淡感情好多時有正面衝擊,但都要考慮大家係唔係岩結婚,都兩難,小小係睇采數

Log in to reply