• 我都35歲男仔,職業好穩定,收入OKAY,自己一個人住
    成日去旅行,假期都OKAY多
    我都KEEP住有SL and SP我有時都唔知為何分開SL and SP,我個人覺得一樣

我第一個SL係我一個朋友先的,有次成班朋友去澳門,有個朋友帶左三個女仔一起去,其中一個好合眼緣,我全程都同佢一齊玩,夜晚我就同佢係酒店飲野,原來佢剛分左手半個月,帶點醉意加大家有需要就上左房開波,之後就Keep住一齊。

佢剛分手唔想甘快另一段新感情,而我就喜歡自由自在,唔想拍拖,我地一拍即合。關係點Keep,係佢有需要我陪就會陪佢,佢想去睇戲我又會陪,一齊去下旅行,不過就唔係男女朋友關係,攪野就睇有無需要,有時大家工作忙唔會找大家,亦無需要向對方交代什麼什麼,感覺好好。我地一直Keep住,酊佢有男朋友都Keep住佢男朋友唔得閒佢又悶都會去我屋企睇碟,我煮飯佢食,攪下野,直到現在結左婚都Keep住關係,不過當然好少啦,一年有一兩次啦﹗

之後我都有三個SL的,有一個係地勤,其餘係OL,不過都唔係成日見,有需要的時候就會見,她們有需要就會找我,我有需要就會找佢地,有男朋友的SL就會集中係我屋企或深圳活動。

大時大節我就返屋企同家人過,我對SL的感覺係有好多個女仔同我一齊拍拖,但係佢地都知我有幾個SL,佢地唔會介意,亦樂意同我一齊。

點解會有女仔願意做人SL,因為現時男少女多,怕有一日無一個結婚長久對象無將來,而SL係唔會分手,可以一直Keep落去,亦無承諾,反而令佢地無壓力無束縛,關係反而更好。

我對SL都OKAY的,我會關心佢地,留意佢地,會送野比佢地....根本同拍拖無分別,不過無承諾。

我現在都Keep左6個SL,有3個係比較Close。

如果有問題,各位兄弟姐妹可以問下我,我有時間會解答你地的

• 咁請問同你一齊過既SL,有冇d係年紀大過你嫁?

如果有既話,你地相處會唔會有壓力呢?

• 有一個係大過我,年齡我覺得都唔係好緊要....

其實SL or SP唔一定係性愛,又唔一定要向家人朋友交代

係女人係悶、要人陪、要人關心的時間有個男人係身邊

我只是一個聆聽者,聽佢地講自己的野,幫佢放鬆壓力

有時煮下野食,睇套戲,擁抱下佢地已經好舒服

可能其他人有D誤解SL一定只係出來性愛

而我都算係個多情種子,多幾個SL我都唔介意

最主要係夾同舒服,所以大過我都相處都無問題

• 但我是個感情用事的人,係唔係唔應該玩呢d遊戲呢?

我驚我投放得太多感情落去,到要抽身既時候就辛苦了...

• 相反,我想問一問妳幾多歲...

• 我今年29了,我細佢5年

• 我覺得SL係一個倚旁...我之前同你講我第一個SL現在有老公,為何還找我,因為我係一個聆聽者,有時兩公婆相處好多問題,來我道係減壓,分析同講出黎舒服D。投放感情就比較少,因為離開後就回自己生活的圈子裡。

• 你都有SL...細5年...你的SL好細....我怕未必能為你減壓.... 會發展成為男友嗎?

• 唔介意可以ADD我MSN傾[email protected]

• 隨緣吧~~

他是個心地善良的人

• 樂在其中,自由自在就OKAY

• 咁講法豈不是大部分男人都戴綠帽?

間值係妖言惑眾,一派胡言亂語。

• candy replied at 2010-10-27 5:47 pm

-----------------------------------------------------------------

咁講法豈不是大部分男人都戴綠帽?

=================================================================

你可以甘睇,但這世界真係發生緊甘的事

SL發展下去,唔係單係為左性愛...

有時都會昇華左... 時間耐左感情耐左都會昇華去另一個情況

你不在其中係唔會明白...

• Louisman 5:59pm oct 27, 2010 candy replied at 2010-10-27 5:47 pm

-----------------------------------------------------------------

=================================================================

-----------------------------

我真係唔會明白,SL唔係單係為左性愛!

咁係咪先有左性愛,然後時間耐左感情耐左都會昇華去另一個情況呢?

嘩!

咁好恐怖啫,分分鐘大家d朋友都係老襟?

d男人真係好可憐啊...

• candy replied at 2010-10-27 6:35 pm

Louisman 5:59pm oct 27, 2010 candy replied at 2010-10-27 5:47 pm

咁係咪先有左性愛,然後時間耐左感情耐左都會昇華去另一個情況呢?

嘩!

唔係個個女人都會甘做,你甘講好似個個都係甘

每個人的喜歡都唔同。

• 有興趣同我分享下SL,可以ADD我MSN : [email protected]

• This thread's quite interesting!

• 可以不信...我所講,不過是事實

• 另類廣告

• Louisman replied at 2010-10-27 5:12 pm

有一個係大過我,年齡我覺得都唔係好緊要....

其實SL or SP唔一定係性愛,又唔一定要向家人朋友交代

係女人係悶、要人陪、要人關心的時間有個男人係身邊

我只是一個聆聽者,聽佢地講自己的野,幫佢放鬆壓力

有時煮下野食,睇套戲,擁抱下佢地已經好舒服

可能其他人有D誤解SL一定只係出來性愛

而我都算係個多情種子,多幾個SL我都唔介意

最主要係夾同舒服,所以大過我都相處都無問題

L in SL means Lover, so, it is a Love relationship, even without making love as long as it's Secret

i never see you have any SP, so, it makes "no difference" to you..........'obviously'

you may not have 'many' gf if any of your gf can't stand while you can have many SL even any or all of your SL knows, as long as this relationship is "secret" to their bf/husband.etc

• Serious Lover replied at 2010-10-27 5:17 pm

但我是個感情用事的人,係唔係唔應該玩呢d遊戲呢?

我驚我投放得太多感情落去,到要抽身既時候就辛苦了...

SL is not a game for everybody

• Louisman replied at 2010-10-27 5:28 pm

我覺得SL係一個倚旁...我之前同你講我第一個SL現在有老公,為何還找我,因為我係一個聆聽者,有時兩公婆相處好多問題,來我道係減壓,分析同講出黎舒服D。投放感情就比較少,因為離開後就回自己生活的圈子裡。

cos it's still Secret

do u think the relationship will be kept if it's not secret any more, and known by her husband?

listeners are all around, men and women.......will she get a lady SL? NO way, except she is gay, or, bi-sexual

i'm not a good listener to my SL, but, we have kept a relationship for 4+ years to-date

• Louisman replied at 2010-10-27 5:29 pm

你都有SL...細5年...你的SL好細....我怕未必能為你減壓.... 會發展成為男友嗎?

something in reverse?

• Serious Lover replied at 2010-10-27 5:37 pm

隨緣吧~~

他是個心地善良的人

sure, many people like 心地善良的人

• candy replied at 2010-10-27 5:47 pm

many, though not majority

• Louisman replied at 2010-10-27 5:59 pm

candy replied at 2010-10-27 5:47 pm

becoming Friend + (Sex)..........an ideal for many people?

• candy replied at 2010-10-27 6:35 pm

Louisman 5:59pm oct 27, 2010 candy replied at 2010-10-27 5:47 pm

嘩!

it's not uncommon

• Louisman replied at 2010-10-30 1:34 am

可以不信...我所講,不過是事實

it's possible

• wanna know of my SP experiences?

• SP relationship is usually shorter

• 有興趣大家交流下

• Louisman replied at 2010-11-02 1:44 am

有興趣大家交流下

hi, there. i think it just like a ball game provided that it is played safety.

• WhatsApp?好多野係呢到問唔晒

Log in to reply