d人教人分妻不特止,仲叫人唔好拖,話睇死人離唔成! 慌死人離唔成咁!

• 今時今日教人分妻都唔出奇,但催人離婚,叫人唔好拖,無所不用其極令人離婚! 呢個人係咪超賤!

• .

• 呢個超賤,成日叫人唔好拖離婚,日日激將發,話睇死人唔會離婚,寸當事人今次又係講下架啦! 想唔想知呢個超賤同我係乜親戚關係?

• ?

• 又話講?

吾見人

• 想知 replied at 2010-10-23 6:03 pm

-----------------------------------------------------------------

又話講?

吾見人

=================================================================

呢個超賤就係我外母,累我同老婆離婚!想唔想知點解呢個超賤咁絕!對佢有乜好處?

• usual

• 離了婚的人 replied at 2010-10-23 6:06 pm

-----------------------------------------------------------------

想知 replied at 2010-10-23 6:03 pm

又話講?

吾見人

=================================================================

呢個超賤就係我外母,累我同老婆離婚!想唔想知點解呢個超賤咁絕!對佢有乜好處?

頭腦簡單的想法:她嫌你窮啩?

• LadyMandy replied at 2010-10-23 6:34 pm

離了婚的人 replied at 2010-10-23 6:06 pm

想知 replied at 2010-10-23 6:03 pm

又話講?

吾見人

頭腦簡單的想法:她嫌你窮啩?

佢唔係嫌我窮,係因為我頂撞佢,事關佢係一個非常自私嘅人,無數次我老婆要覆診,我返工唔得閒,佢後生遙遙已唔返工,誋住佢咁得閒會幫下陪我老婆佢自己個女,但次次佢不聞不問,因為自己有玩樂節目,唔會幫忙!我頂唔順同佢講話佢淨係掛住飲飲食食,呢位超賤小器到無人有,因為我頂撞佢,佢趁我同老婆發生問題,,於是催我老婆同我離婚,又用激將法話睇死我老婆都係講下唔會離,一係就教我老婆唔好拖,搵左律師未,全因為我頂撞佢,佢小器所以做出咁賤格嘅行為

• so, what do u want?

• man replied at 2010-10-23 9:44 pm

so, what do u want?

想個超賤臨老過唔到世又死唔去!

今時今日,教人分妻都真係無可厚非,但係最賤x格係叫人唔好拖,仲話睇死只係講下離唔成,好似如果離唔成就好衰女,咁去激人!煽風點火,終於搞到人番唔到轉頭,唔離好似落唔到台,呢聽人真係小心臨尾個幾年...!

• 離了婚的人 replied at 2010-10-23 9:47 pm

man replied at 2010-10-23 9:44 pm

今時今日,教人分妻都真係無可厚非,但係最賤x格係叫人唔好拖,仲話睇死只係講下離唔成,好似如果離唔成就好衰女,咁去激人!煽風點火,終於搞到人番唔到轉頭,唔離好似落唔到台,呢聽人真係小心臨尾個幾年...!

如何你兩個係感情深厚嘅好快又可以一齊返啦!你老婆會後悔架嘛…

但大前提你要keep住唔好比佢識過第二個囉!你外母通常都會打鐵趁熱…你啱啱離婚可能就介紹第二個男人比老婆呀咁…

你仲想試下救就要著緊d啦!做住朋友先囉!大家唔好咁大壓力…

不過你無得罪老婆,外母又點會有位入呢?

• 睇完之後, 離婚男人都算野蠻。做到外母,斷估都唔係廿零,點樣後生遙遙唔返工,下話?

你外母既時間係佢既時間, 陪唔陪你老婆覆診,由你外母佢決定,呢d唔係老馮要幫。因為你頂撞三兩句就要聽佢阿媽唆擺要離婚?一係你真係無用,再唔係就係老婆低能!

• ian2910 replied at 2010-10-23 9:57 pm

離了婚的人 replied at 2010-10-23 9:47 pm

man replied at 2010-10-23 9:44 pm

如何你兩個係感情深厚嘅好快又可以一齊返啦!你老婆會後悔架嘛…

但大前提你要keep住唔好比佢識過第二個囉!你外母通常都會打鐵趁熱…你啱啱離婚可能就介紹第二個男人比老婆呀咁…

你仲想試下救就要著緊d啦!做住朋友先囉!大家唔好咁大壓力…

不過你無得罪老婆,外母又點會有位入呢?

無錯係我激嬲老婆,因我老婆係十分超愚孝,所以中計離了婚!我真係憎到呢個超賤不得了,憎到下一世都會憎!咁賤X格有。明顯係為自己啖氣,就催人離婚,為左整死我落番自己啖氣,你話係咪疑得佢快D死! 又以為自己好靚,好食懶非,日日朝早飲荼講是講非,又話呢個親戚貪錢,個個無骨氣,呢個自私。查實最自私係佢自己,貪威識食,40出頭已唔做嘢淨吃喝玩樂,有個孫話明唔湊話驚辛苦,其實驚阻住佢吃喝玩樂....

• 行過覺得好好笑 replied at 2010-10-23 10:03 pm

睇完之後, 離婚男人都算野蠻。做到外母,斷估都唔係廿零,點樣後生遙遙唔返工,下話?

你外母既時間係佢既時間, 陪唔陪你老婆覆診,由你外母佢決定,呢d唔係老馮要幫。因為你頂撞三兩句就要聽佢阿媽唆擺要離婚?一係你真係無用,再唔係就係老婆低能!

即係呢位超賤無錯??????唔需要計係咪真係有影響! 淨係為自己啖氣就催人離婚叫人唔好拖簡直折墮啦!

• 呢位版主真係極品。大把祖父母話明唔會幫手湊孫,未辛苦過?

乜太,我祝福你,走左就唔好返轉頭。

• 行過覺得好好笑 replied at 2010-10-23 10:03 pm

睇完之後, 離婚男人都算野蠻。做到外母,斷估都唔係廿零,點樣後生遙遙唔返工,下話?

同埋對自己個女點做到咁自私! 決定自己D時間去吃喝玩樂都唔陪個女去覆診!點配做人阿媽呀!

• 反省一下自己所作所為再埋怨人.

• 行過覺得好好笑 replied at 2010-10-23 10:19 pm

呢位版主真係極品。大把祖父母話明唔會幫手湊孫,未辛苦過?

聽落你都係一個幾自私嘅人! 祝福你身邊嘅人!

• 你太太要人陪覆診, 係唔係行動唔方便?

• M/F replied at 2010-10-23 10:25 pm

你太太要人陪覆診, 係唔係行動唔方便?

唔係! 我只想有個人可以陪佢!

• 離了婚的人 replied at 2010-10-23 10:24 pm

行過覺得好好笑 replied at 2010-10-23 10:19 pm

聽落你都係一個幾自私嘅人! 祝福你身邊嘅人!

• 版主, 人地個女嫁得比你, 理所當然由你去照顧, 又唔關自私唔自私事喎!

你不如冷靜下先, 就算呢個老婆追唔返, 到識下一個, 你都唔會犯同一個錯誤.

• 行過覺得好好笑 replied at 2010-10-23 10:19 pm

其實一樣有大把祖父母鐘意弄孫為樂!睇下有無愛心啦!

• 唔係! 我只想有個人可以陪佢!

==========================================================

咁小事? 搵唔到人陪, 老婆可以自己去姐,小題大做d喎!?

• M/F replied at 2010-10-23 10:29 pm

版主, 人地個女嫁得比你, 理所當然由你去照顧, 又唔關自私唔自私事喎!

你不如冷靜下先, 就算呢個老婆追唔返, 到識下一個, 你都唔會犯同一個錯誤.

我並不是假手於人,10次覆診,我去足9次,有一次我真係請唔到假,要求佢老母,佢話要去約左人跳舞飲茶,唔陪! 我十分激氣!

• 其實一樣有大把祖父母鐘意弄孫為樂!睇下有無愛心啦!

==========================================================

版主兄, 湊靚仔好大責任, 都唔關有無愛心, 我搵到你個問題, 你份人有些少事事一廂情願囉.

• M/F replied at 2010-10-23 10:32 pm

唔係! 我只想有個人可以陪佢!

咁小事? 搵唔到人陪, 老婆可以自己去姐,小題大做d喎!?

我老婆有長期病,我唔忍心佢一個人去覆診,所以求佢老母陪佢,人之常情姐!

• M/F replied at 2010-10-23 10:36 pm

版主兄, 湊靚仔好大責任, 都唔關有無愛心, 我搵到你個問題, 你份人有些少事事一廂情願囉.

一家人都係要計得咁清楚! 咁D菲備真係好偉大!

• M/F replied at 2010-10-23 10:36 pm

突然感受到"人不為己,天誅地滅"的威力,都幾可悲!

• 人地阿媽唔得閒,你咪叫你自己阿媽陪佢去lor, 佢唔鍾意你,應該唔止呢一單既,如果你兩公婆感情無問題,點會有人叫到佢同你離婚呢。

• 生活係呢個俗世洪流,亂世惡棍特別容易發威。唯有用愛去感動,至少要愛護家人至親!

• 突然感受到"人不為己,天誅地滅"的威力,都幾可悲!

=====================================================

版主, 當你要求邊個都好幫你既時候, 目的又係唔係希望有人幫到自己呢?

成件事黎睇, 最計較反而係你.

• 唔明 replied at 2010-10-23 10:58 pm

人地阿媽唔得閒,你咪叫你自己阿媽陪佢去lor, 佢唔鍾意你,應該唔止呢一單既,如果你兩公婆感情無問題,點會有人叫到佢同你離婚呢。

婆媳關係不佳! 兩公婆感情問題係一件獨立嘅事,旁觀者最多客觀俾下意見!如果你因為私人個人唔鐘意就催人離婚,係你無品!

• M/F replied at 2010-10-23 11:14 pm

突然感受到"人不為己,天誅地滅"的威力,都幾可悲!

=====================================================

版主, 當你要求邊個都好幫你既時候, 目的又係唔係希望有人幫到自己呢?

成件事黎睇, 最計較反而係你.

================================================================

互相幫忙係人性之可貴!現今的人實在太自私!

• 離婚都要你太太願意.

• 會唔會係你外母覺得你太太唔係大病, 唔駛人陪都ok? 其實你頂撞外母係你唔岩, 犯o左大忌. 你外母既生活又關你咩事呢? 如果你要人陪你老婆, 外母唔得閒咪揾第個囉, 點解要鬧人?

• M/F replied at 2010-10-23 11:21 pm

離婚都要你太太願意.

係! 但拿不定主意,我箝煲接近成功! 但有人慌死我離不成婚,日日催老婆找律師!

• 你外母既生活又關你咩事呢? 如果你要人陪你老婆, 外母唔得閒咪揾第個囉, 點解要鬧人?

===========================================================

希望版主明白問題喺邊! 唔幫佢忙就係自私!

• passerby replied at 2010-10-23 11:23 pm

會唔會係你外母覺得你太太唔係大病, 唔駛人陪都ok? 其實你頂撞外母係你唔岩, 犯o左大忌. 你外母既生活又關你咩事呢? 如果你要人陪你老婆, 外母唔得閒咪揾第個囉, 點解要鬧人?

我都知鬧人係唔啱,但係真係好激氣,點解對自己個女都咁自私,只不過係去跳舞飲茶,都唔去心靈支持個女,有長期病,連食緊乜藥都唔關心一下!

• 你呢種牛脾4真係要改下, 你既觀點唔係所有人都要認同! 你同外母關係咁僵, 你老婆又點會同你好番? 我諗佢都覺得好為難, 長痛不如短痛.

• 離了婚的人 replied at 2010-10-23 11:33 pm

passerby replied at 2010-10-23 11:23 pm

會唔會係你外母覺得你太太唔係大病, 唔駛人陪都ok? 其實你頂撞外母係你唔岩, 犯o左大忌. 你外母既生活又關你咩事呢? 如果你要人陪你老婆, 外母唔得閒咪揾第個囉, 點解要鬧人?

我都知鬧人係唔啱,但係真係好激氣,點解對自己個女都咁自私,只不過係去跳舞飲茶,都唔去心靈支持個女,有長期病,連食緊乜藥都唔關心一下!

我都明白你嬲 D 咩, 只係勉強無幸福

佢對個女都相信唔係今時今日先係咁

同埋 ... 我地做野, 你唔覺得只可以要求自己

唔可以要求人的嗎? 無計架 wor

好多野控制唔到架 ... 雖然都明你嬲 d 咩

不過, 現實就係咁 @@

• M/F replied at 2010-10-23 11:31 pm

你外母既生活又關你咩事呢? 如果你要人陪你老婆, 外母唔得閒咪揾第個囉, 點解要鬧人?

===========================================================

事有輕重緩急,為左自己d吃喝玩樂,連自己個女覆診都話唔陪! 我諗有個普通朋友叫我陪佢睇醫生我都會推左d吃喝玩樂! 自私嘅人就會無感覺! 或者係人不為己更加準確。或者我唔知佢係因為吃喝玩樂而拒絕我會絛咁激氣!

• 做人老公唔應該離間老婆同外母o既感情, 咁簡單都唔明? 真係非君子所為! 兩母女既感情要佢地自己先意會倒, 你好明顯低估左佢地既感情.

• 結婚唔係兩個人既事

係兩個家庭既事

同埋,如果兩個人感情很好

其他人再有本事都破壞唔到架 wor

你同你太太...發生左咩事? @@不過, 如不方便講, 就不用回應~~

• 離了婚的人 replied at 2010-10-23 11:40 pm

M/F replied at 2010-10-23 11:31 pm

你外母既生活又關你咩事呢? 如果你要人陪你老婆, 外母唔得閒咪揾第個囉, 點解要鬧人?

事有輕重緩急,為左自己d吃喝玩樂,連自己個女覆診都話唔陪! 我諗有個普通朋友叫我陪佢睇醫生我都會推左d吃喝玩樂! 自私嘅人就會無感覺! 或者係人不為己更加準確。或者我唔知佢係因為吃喝玩樂而拒絕我會絛咁激氣!

咁佢性格係咁, 有咩辦法 ? @@你激氣都無用架 wor

• MIMIO replied at 2010-10-23 11:43 pm

結婚唔係兩個人既事

係兩個家庭既事

同埋,如果兩個人感情很好

其他人再有本事都破壞唔到架 wor

你同你太太...發生左咩事? @@不過, 如不方便講, 就不用回應~~

離唔離婚係兩公婆二人嘅事,第三者最多都係客觀俾下意見。如果因為唔鐘意我就係度煽動催促,要見到我離婚至開心,真係好Q賤,就算我當初成功氹番老婆!D人咁賤嘅行為一樣遺臭萬年!

• 事有輕重緩急

============================================================

好似事事都由你去衡量, 呢個呢位仁兄真係....

• 長期病, 佢媽都知好耐 & 可能一早都係跳住茶舞等個女睇完醫生返屋企. 個女嫁咗, 佢都可能都係跳住茶舞咁讓個女睇完醫生返你屋企.

對佢黎講, 唔陪真係無問題/無分別喎

ps 都appreciate你咁緊你前太太.

• 唉! 你開口埋口都鬧外母賤, 點復倒合呀?? 我做外人都好難頂, 何況係你老婆!

Log in to reply