單身會死嗎?

• 單身又嫌孤獨,有伴又嫌"癡"身...

• 唔會!

• 我都好想知..............

• 我未死~

• every1 will, and he/she will die singly, 4 sure

• 唔會,有朋友嘛,仲有屋企人呢~

• 做人你話幾矛盾吖...

• 習慣了

• 世界本來就矛盾

• 單身又嫌孤獨,有伴又嫌"癡"身...

俾人嫌癡身 or 嫌人癡身呢?

• 唔...或者可以咁講,有伴時會無左d私人時間,做咩野都唔可以好似單身咁鍾意做乜就做乜,要諗咁對方既感受.

• 我都未死

不過都係時候又搵拖拍吓

• 嗱係啦,到某個時候呢,你又好想搵拖拍喎,點解架呢~?

• 不會死, 只會習慣....死心吧!

• 所以坦白同體諒咁重要!

令對方理解你而支持你去做某d事/決定, 應該唔會產生太多磨擦, 路先至易行

• 我肯坦白對方都唔一定會體諒...

• 單身會死嗎?

============================================================

放心~~ 單身絕對會死~~

• 不過, 無論係乜野情況下, 所有人都會死, 不過係一定唔會係即刻~~ ^__^

• customary 11:52pm aug 30, 2010

我肯坦白對方都唔一定會體諒...

==================================

咁要睇下你坦白d咩事先得架...唔通你同佢講: 我去滾丫, 唔駛等我門啦

咁咩...無玩啦@@'

• 我又無諗到咁極端喎...

• yes..i am dying

• customary 12:01am aug 31, 2010

我又無諗到咁極端喎...

=================================

咁凡事都有相向或者叫互動, 每件事都由自己角度去處理唔會完美, 尤其關係...

• 我係個極極極度需要私人空間既人,希望同另一半既相處係,大家agree左點分配責任同相處時間,其餘時間自己喜歡做乜就做乜,吾一定要成日黐埋一齊...可惜未揾到

• museli replied at 2010-08-31 12:12 am

-----------------------------------------------------------------

我係個極極極度需要私人空間既人,希望同另一半既相處係,大家agree左點分配責任同相處時間,其餘時間自己喜歡做乜就做乜,吾一定要成日黐埋一齊...可惜未揾到

=================================================================

其實我覺得無論係男女朋友、朋友、好朋友、知己、夫婦, 都絕對需要各自有私人空間 & 各自既朋友, 當然都需要有相處時間 & 共同朋友, 因為一旦有起事上黎, 都可以透過唔同途徑去解決問題~~

• 人唔會死...但d精子遲早會死...人類無法做到"做持續發展"...

• 廿幾年只係拍過一次拖,真係想知單身的感覺係點。

• 唔會死,不過會好寂寞同失落

• 如果要你日日同個你唔鍾意的人一起,看你還會說寂寞。

• 單失青年,

首先你唔鐘意果個人,你唔會同佢一齊。 再者,如果拍拖拍到

會覺得寂寞,咁應該選擇返單身。 至少多好多自由,唔需要向任何人交代

• Eddie313 replied at 2010-08-31 8:03 am

-----------------------------------------------------------------

人唔會死...但d精子遲早會死...人類無法做到"做持續發展"...

=================================================================

哈哈,好搞笑呀.

• pig replied at 2010-08-31 8:25 am

單失青年,

首先你唔鐘意果個人,你唔會同佢一齊。 再者,如果拍拖拍到

會覺得寂寞,咁應該選擇返單身。 至少多好多自由,唔需要向任何人交代

我都同意你講法.

• cutomary, 你單身左一段長時間?

• pig replied at 2010-08-31 8:58 am

cutomary, 你單身左一段長時間?

都算係呀,都試過2-3年空白期,原因係之前感情傷得太重所以對拍拖失去感覺,果段單身時間真係好開心...

• 係呀!同任何一個異性date都唔駛交代

時間多左,可以去做自己鐘意既事。

一個人行動,方便好多。

只要克服到間唔中既寂寞感覺,同埋身邊人既閒言閒語,其實都唔錯

• pig replied at 2010-08-31 9:51 am

係呀!同任何一個異性date都唔駛交代

時間多左,可以去做自己鐘意既事。

一個人行動,方便好多。

只要克服到間唔中既寂寞感覺,同埋身邊人既閒言閒語,其實都唔錯

200%認同

• 最難頂,都係閒言閒語

仲有身邊人既強烈曬命,帶副超都頂唔住呀

• pig replied at 2010-08-31 10:11 am

最難頂,都係閒言閒語

仲有身邊人既強烈曬命,帶副超都頂唔住呀

如果人地曬命, 你會覺得頂唔住, 咁其實你都想有個伴架

我就完全無晒感覺, 佢曬命, 我會凳佢地開心

• 睇下果個係邊個啦! 如果係我真正既朋友,我會登佢開心

我至怕親戚間既曬命,向我父母曬,再折射黎我果度。 我尷尬冇所謂,搞到父母就唔好嘛

• pig replied at 2010-08-31 10:20 am

睇下果個係邊個啦! 如果係我真正既朋友,我會登佢開心

我至怕親戚間既曬命,向我父母曬,再折射黎我果度。 我尷尬冇所謂,搞到父母就唔好嘛

咁我都明, 親戚總係問埋呢D野

呢一班人, 我基本上都係當佢地透明

• 男人既情況都還好,女人既情況就差少少

過左26歲未拍拖,老人家們已經開始問

• 單身會死 ... @@咁易架 ?

好化學喔 ~~~~~~~

係我角度 ... 只有無野食就會死 ...

食到好食既就好開心

食到唔好食既就記住佢, 下次唔幫襯 ~~

• pig replied at 2010-08-31 10:49 am

男人既情況都還好,女人既情況就差少少

過左26歲未拍拖,老人家們已經開始問

佢有佢問, 自己有自己唔答者 @@哈哈 )))

小事一樁 ~~~

• 男人一個 replied at 2010-08-31 10:29 am

pig replied at 2010-08-31 10:20 am

親戚呢家野, 有時 d 感情連普通朋友都不如

有需要理咩 ?

唔 ... ... 人與人之間, 唔係淨睇血源既

人衰既, 親戚又點者 ? 仲要理佢咩 ? @@oh ~~

• haha!我有一日心情唔好,我咁答佢地 :

"拍左啦,結左婚,最近離埋婚啦! 冇人通知你咩?"

• pig replied at 2010-08-31 10:55 am

haha!我有一日心情唔好,我咁答佢地 :

"拍左啦,結左婚,最近離埋婚啦! 冇人通知你咩?"

巧得, 正 ))))))))) @@呵呵 ))) i like your answer ))))

• 男人一個 replied at 2010-08-31 10:29 am

pig replied at 2010-08-31 10:20 am

如果結左婚,除左要照顧對方感受,親戚都係好麻煩,團體食飯中問你衣樣問你果樣(問你幾時生),係~有個伴係身邊有時真係幾warm,佢仲好錫你tim,不過唔知點解,我好想過返單身生活...

• MIMIO replied at 2010-08-31 10:50 am

單身會死 ... @@咁易架 ?

好化學喔 ~~~~~~~

係我角度 ... 只有無野食就會死 ...

食到好食既就好開心

食到唔好食既就記住佢, 下次唔幫襯 ~~

讚好!

• 係! 伴侶既朋友,係最要無奈接受既一班人,自己又冇得選擇。 人家既親戚,更加唔駛講

• customary replied at 2010-08-31 10:57 am

男人一個 replied at 2010-08-31 10:29 am

如果結左婚,除左要照顧對方感受,親戚都係好麻煩,團體食飯中問你衣樣問你果樣(問你幾時生),係~有個伴係身邊有時真係幾warm,佢仲好錫你tim,不過唔知點解,我好想過返單身生活...

一世人, 你覺得為咩 ?

開心 ~~ 巧重要 ~~~~

如果, 自己有自己覺得開心既生活方式

點解唔可以有呢個選擇 ?

只要唔傷害到人, 我覺得開心既, 又唔會理人點睇喔 @@雖然可能只係因為我遲鈍, 哈哈 )))))

• pig replied at 2010-08-31 11:00 am

係! 伴侶既朋友,係最要無奈接受既一班人,自己又冇得選擇。 人家既親戚,更加唔駛講

食得咸魚抵得喝

係有好多贈品既, 不過 ... 係咁架 lu wor

做得圓滑 d lor @@反正做開, 做好 d ...

同埋, 有時又唔係個個咁衰

有 d 都好既, 試下對佢地好 lor

有 d 會對返自己好既 ~~~

Log in to reply