放下你心理的包袱, 認真的跟我交住吧

• 希望有人可把身上背負重擔放下
    願意付出真誠….來到這裡

不論你是誰, 自覺是好人, 是壞, 是男, 是女, 什麼什麼的…
    再不重要….

就是在下雨天, 當世上的所有人約好於外邊下雨,
    我就是要約你在心裡放晴

• I want to

• 好文彩

• baby, 好多謝你..

我文彩唔好架

只係覺得人同人之間隔膜多, 利益關係多

要好單純咁找人傾計唔見得上容易..

不過你放心, 我好講得笑架, 唔好比我打d字悶就嚇呆左喎

• 放下舊的包袱 換上另一個更重的包袱....

與其令自己負擔更重, 很多人寧願原地踏步!

• 甘浪漫~

可以傾下ma?

[email protected]

• 有包袱唔緊要,背得開心就可以!

• 開心就唔會叫包袱...

• 係包袱, 定係推動力, 在乎於自己點睇

• icy replied at 2010-08-24 11:18 am

-----------------------------------------------------------------

放下舊的包袱 換上另一個更重的包袱....

與其令自己負擔更重, 很多人寧願原地踏步!

=================================================================

就係因為...怕包袱, 就更要解下它

個個人心中都有大大小小的包袱, 背在心中, 掛在咀邊..

不過唔兇恨地掉下,來日方長日子點過..

我唔係非常人, 無諗過可以極樂地把所有事拋開唔理

只係有d咩可以理不理....有咩係可以唔理唔理...

原地踏步唔悶你可以踏架...不過我唔信你會踏一世...

七老八十先去公園同人跳舞下棋嗎????

• 唔係我原地踏步

而係現今社會好多人既心態係咁....

• Jason replied at 2010-08-24 11:38 am

-----------------------------------------------------------------

係包袱, 定係推動力, 在乎於自己點睇

=================================================================

都係Jason講野岩聽..

包袱可以發光發亮變成正能亮..

身你底子打得好唔好啦...

如在工作上, 自己無料又比老闆推你上位...推動力可以係包袱

如個樣一般, 不過又有個好靚的伴侶, 比人眼超超又可以係包袱

不過一過唔覺意比你打破左咩咩心理關口..上邊講的, 可以係你一世都再難有的機會

• 包袱 ... 睇下入面有咩啦 ~~

又唔一定係唔好既野瓜

一般見 電視劇 都係放 D 重要野入去架 bor @@

• fly replied at 2010-08-24 11:52 am

Jason replied at 2010-08-24 11:38 am

係包袱, 定係推動力, 在乎於自己點睇

都係Jason講野岩聽..

包袱可以發光發亮變成正能亮..

身你底子打得好唔好啦...

如在工作上, 自己無料又比老闆推你上位...推動力可以係包袱

如個樣一般, 不過又有個好靚的伴侶, 比人眼超超又可以係包袱

不過一過唔覺意比你打破左咩咩心理關口..上邊講的, 可以係你一世都再難有的機會

咩都有兩面, 睇個人點睇啦 ~~ @@

• 開心之後一定有代價架! 有包袱也証明有開心過.

• 可以容易放低既, 好多人都會想...

你有返法我都想學下呢

• baby replied at 2010-08-24 11:26 am

有包袱唔緊要,背得開心就可以!

背得開心的包袱, 都有架...

不過果個包袱一定係唔簡單, 係咪呢?? hehe

當人要背起一樣野在走, 你一定做了一些決定才行

同我交朋友, 希望可以有人解下那小小的…忍受著/接受著下背著的包袱

盡情來個享受...要放...要好似細路去公園...要好似去了carnival

• 如果可以隨便同隨時放下的就唔叫包袱,叫垃圾!!

• baby replied at 2010-08-24 12:15 pm

如果可以隨便同隨時放下的就唔叫包袱,叫垃圾!!

不是說什麼隨便同隨時放下, 重要的是重要ma..

Abeyance....

朋友之間沒有那麼多情結, 可以的話何不放放情呢

• MIMIO replied at 2010-08-24 11:53 am

包袱 ... 睇下入面有咩啦 ~~

又唔一定係唔好既野瓜

一般見 電視劇 都係放 D 重要野入去架 bor @@

都係喎, um….有咩貴重野唔該同我通通留低

(比我幫你地種種金先)

• baby replied at 2010-08-24 11:55 am

開心之後一定有代價架! 有包袱也証明有開心過.

看你要咩收獲, hig risk, high return

but there is low risk, high return

• 浪子, 真的覺得我浪漫我也可以同你msn, 不過我唔會同你浪漫架, 我都係仔, 傾msn我係可以..

• KenKen replied at 2010-08-24 11:59 am

可以容易放低既, 好多人都會想...

你有返法我都想學下呢

自古至今都無方法..我有都發左

唔介意的話, 希望你多來, 我地大家搵一些岩自己的方法 ^^

• fly replied at 2010-08-24 1:38 pm

浪子, 真的覺得我浪漫我也可以同你msn, 不過我唔會同你浪漫架, 我都係仔, 傾msn我係可以..

可能你可以同我浪漫呢?

• 而家就入來學野了 =]

• 浪子, 你都ok攪笑啦..哄到不少女生

在下真係玩唔起你咁大個包袱...

如果熟落左可以大家吃喝玩樂的

• fly,

我真係比你激死, 甘認真.

• KenKen, 難得你肯同我盲摩摩學習,

咁大家來玩個試試看的遊戲啦...haha

我上星期六去了長洲, 有一大班廿歲未到的入去玩類似越野追蹤..

在某一個站我見每一小隊經過時,指定運動係在隊中找個輕身的,

每個隊員一個跟一個都要抱住佢, 之後其他人要做掌上壓..

我登時覺得一班人玩可以好開心好有默契, 比人抱的一個都唔會覺得係唔自在, 還在同大家打氣..

點解出左來做野要有佢地的心態係咁難, 我唔知...

其實個個人食飯會飽, 玩遊戲會開心係唔分age stage的

我估我要學的係佢地同人沒有bias, simple, nature的態度

• 唔可以甘架.

工作係要有COMPETITION, 點可以冇私心呢?

好多野都係甘架啦, 除左我地既父母

• Why there low risk ??

• 浪子 replied at 2010-08-24 1:59 pm

fly,

我真係比你激死, 甘認真.

開得個咁的topic就係要去盡佢

那怕是比人蝦比人玩,只要有一個人係同我一樣的傻..同我白痴

有咩驚無咩怕...有人陪ma

• fly replied at 2010-08-24 2:12 pm

KenKen, 難得你肯同我盲摩摩學習,

咁大家來玩個試試看的遊戲啦...haha

我上星期六去了長洲, 有一大班廿歲未到的入去玩類似越野追蹤..

在某一個站我見每一小隊經過時,指定運動係在隊中找個輕身的,

每個隊員一個跟一個都要抱住佢, 之後其他人要做掌上壓..

我登時覺得一班人玩可以好開心好有默契, 比人抱的一個都唔會覺得係唔自在, 還在同大家打氣..

點解出左來做野要有佢地的心態係咁難, 我唔知...

其實個個人食飯會飽, 玩遊戲會開心係唔分age stage的

我估我要學的係佢地同人沒有bias, simple, nature的態度

我想, 見多左, 中招多左, 經驗多左, 你好難唔會有 Bias 去識人, 自我保護也好, 細膽也好, 人就係咁的.

所以... 想去識朋友, 係一年比一年難既事(唔計酒肉果類)

• baby,

就算是我要跟你如何如何認真,不理是任何方面,你有的潔身自愛,我有我的風度...

大家係有合理距離,無人需要試探我,因為我表裡一樣..

你在這傾計的不只是我,我都好鍾意插叫玩野,咁先係一條thread

問問自己當要主動跟一個人傾計時,係唔係有咩要求呢!

如果無,怕什麼!如果有,對方可以點...

我就係不會對你點...所以我直覺你是low risk,

如果你同我傾熟左,有野會同我講時,我又唔會見你有問題唔出聲,咁唔係又係low risk 咩..

要怕就兩份分...如我唔怕..你怕,拉了curve又係low risk左

你實實在在的同我講你覺得有咩high risk..我唔信有野拆唔掂

• 好長啊! 哈哈

• KenKen,

我都明白你講的問題, 我係好同意的…

人心可以好醜都可以擦亮, 但都可以係同一個人…

朋友, 相識於微時, 中學..小學的朋友, 我們是珍惜, 因為難得…就係因為當年兩個人一條雪條, 一支氣水, 令大家的感情築起來的, 不是哄出來..

我在大topic說…不管你是好人, 壞人…就是心裡有數, 沒有一個人有義務對你好…人大可以把自己的身材樣貌出得吸引而在玩眾裡尋他, 我們也可以把我們的性格, 人品用時間用心機去建立出來…好似小學時候一樣的認識別人...

我們大了識朋友是去(識)沒有(認)呢!

• baby replied at 2010-08-24 2:48 pm

好長啊! 哈哈

你唔好理,岩唔岩先...^^

• 岩掛! Hee Hee

• 版主都幾純真...

或者我係一蹶個壞人吧

• Baby,

我今日的正能量ok多,可以多點hehe哈哈,一日後又可能死左狗….

明人不做暗示, 像浪子我都想同佢傾計, 不過唔知佢會唔會多來, 佢係男…都怕認真/又可能我唔岩佢, 何況女生….

時間係可以比你知什麼人是朋友, 既來之則安之, 無burden的

• 時間當然係最好既証明, 但有誰想呆等呢?

Fly, 你今日放假? 定係在公司呢?

• 浪子 replied at 2010-08-24 3:05 pm

版主都幾純真...

或者我係一蹶個壞人吧

多d同我傾計,就係見你遊得多,太傷...神

haha

• 浪子 replied at 2010-08-24 2:15 pm

唔可以甘架.

工作係要有COMPETITION, 點可以冇私心呢?

好多野都係甘架啦, 除左我地既父母

咁同你無competition 的你唔好再有私心

下次有私心唔放過你....呵呵

• baby replied at 2010-08-24 3:14 pm

時間當然係最好既証明, 但有誰想呆等呢?

Fly, 你今日放假? 定係在公司呢?

我在公司...lazy左

想問你,你係唔係在POTTER條Thread有傾計果個, 太多人叫baby..man..lady之類

找朋友唔洗等, 找我…要搵浪漫的男人…當然係搵浪子…睇佢個名都知…

• I haven't go potter's thread .

I am not that baby who you waiting for. Hee

• 浪子 replied at 2010-08-24 3:05 pm

版主都幾純真...

或者我係一蹶個壞人吧

放心,壞人我唔怕,只怕惡毒..恨毒果種人

因為佢地係唔理性...

壞人係有好的一面,只要你只是壞

• Haha, 你走光了:P

• baby replied at 2010-08-24 3:29 pm

I haven't go potter's thread .

I am not that baby who you waiting for. Hee

hey I am not waiting for someone..dun make me shy..please

• O...you shy ?? How old are you ar ?

• 同ken咁上下啦..你去搵下...

呵呵

• 甘大個人都shy ? 哈哈

Log in to reply