《尋人》女找男~現尋找想在愛情路上安定下來的35+單身男士《非誠勿擾》

• 尋找35+單身男士 / 身高173+ / 唔太廋/ 唔太肥 / 無不良嗜好 / 最好唔食煙或小食
    同樣都是認真想尋找另一半,而
    在愛情路上亦想安定下來的人~
    如果你是成熟、穩重、有承擔、不好說謊、講得出做得到、懂得表達的人~

本人30+ / 著高跟鞋約5'3-5’5 / 11xb唔太肥, 但唔係slim

無不良嗜好、唔煙唔酒(喜慶場合會飲小量酒)、喜歡與人溝通、與朋友聚會、
    行山、運動、電影、聽歌、跟朋友煲電話粥
    ………

單身的我已經感覺到時間正在慢慢的溜走,因此開條thread俾自己可以多個機會尋找我的另一半。^^女人的青春是有限的,但又並不表示係心急到要求其搵個水泡而改變我自己的要求,因為每個人的性格都唔一樣,喜歡與不喜歡亦都好主觀的。但若果真的遇到了那個他的時候我想我的要求已經不是問題了。

好似沉重左d~但在我這年紀亦唔想浪費時間在一些不會在愛情路上安定下來的男人身上。( NO ONS / SP /SL / PLAY )

因為現在只想認真搵一段認真而長久既愛情,亦都好想安定下來,
    看看在這裡是否可以找到我的緣份........當然....“世事無絕對”有結果就最好啦

如果你與我的想法相同,亦請你介紹一下你自己吧! Thanks! ^^

鄭秀文 一步一步愛

• 等等等等 - 廖雋嘉

作曲:廖雋嘉|作詞:廖雋嘉/李敏|編曲:Johnny Yim|監製:江港生

祝英台 等梁山伯來求婚

朱麗葉 等羅密歐回來叫醒她私奔

睡公主 等王子情深一吻

地球上 每一個人都等著奇蹟發生

*貝多芬 等靈感孆生 偏偏等到病魔來圍困

命運它敲門 用音樂鬥爭 你在等著也算是福份

等等 你不是神 夢想一秒成真沒可能

等等 所有凡人 接受冥冥中那種緣份

等 但不要鬱悶 時刻準備保持希望的眼神

等等 都可能 綱鐵也磨成針

等等 你不笨 一步步平衡走得穏

天上有一把秤 衡量你的誠懇 就用時間來驗証*

Repeat*

• i hope you can find your mr.right

• hi curiousity, thanks!!

• 咁早起身尋人

• 唔記得

早晨)))))))))))))))))))

• 早晨呀))))))))))))

等陣同呀媽飲早茶ma^^

你又咁早既^^

• 日日都差唔多呢個時間起訓,

哈哈~~~~你講既我冇樣會做,你唔做既,我樣樣冇齊呀~~~~~

• @@..........haha!

咁早~送首醒神d既歌俾你~同你愛人^^

Gwen Stefani - Wind It Up (Good Song)

• 多謝喎~~~

女人同男人可能真係唔同,女人到咁上下大部份都比較急

• ZoeCool replied at 2010-08-08 8:47 am

-----------------------------------------------------------------

@@..........haha!

咁早~送首醒神d既歌俾你~同你愛人^^

Gwen Stefani - Wind It Up (Good Song)

=================================================================

it's really sweet... good morning r ZC!

• 空間 8:54am aug 08, 2010 多謝喎~~~

女人同男人可能真係唔同,女人到咁上下大部份都比較急

==============================================

比較急...急.....邊方面先?

• Good morning demos, thx!

• 急搵另一半急結婚囉~~~

• ZoeCool replied at 2010-08-08 9:01 am

-----------------------------------------------------------------

Good morning demos, thx!

=================================================================

i m seriously looking for a rite person too... but it really needs some luck, i guess...

• 無計啦! 男人年紀幾大都好,佢地都可搵細過佢地0-20+年甚至大過佢地既都得,

而我地女仔大過男仔幾年已經叫做姐弟戀,範圍鈿好多,所以做女人好無奈~~~

香港男人已經小過女人,但仲有好多男性都上大陸搵老婆,唔係香港女仔難追,而係大陸女人易追,錯!係唔洗追至真,如果話可以來香港的話仲會放過你!haha

宜家唔係好多男人想搵個真心夾得來的,反而好多想要上大陸搵靚女就得,話要就有,溝唔溝通到都冇問題,文化背景既差異,思想上佢地都唔在乎。

但我地女人唔會咁諗~~~~@@

出去飲茶喇!下次傾!bye^^

• ZoeCool

It needs a big luck to look for a right guy in this way and the place. Anyway, good luck.

空間叔叔

早晨呀, 龍眼仔有禮貌嗎?! 呵呵~~~

空間叔叔咁早哇! 昨晚竟然冇去wee wee wet wet 咩?! 嘻~~

• demos 9:06am aug 08, 2010 ZoeCool replied at 2010-08-08 9:01 am

------------------------------------------------------------

Good morning demos, thx!

=============================================================

i m seriously looking for a rite person too... but it really needs some luck, i guess...

==================================================

ic......but I will go la, cu bye!

• longann, thx!!

你地慢慢傾! 88

• 宜家唔係好多男人想搵個真心夾得來的,反而好多想要上大陸搵靚女就得,話要就有,溝唔溝通到都冇問題,文化背景既差異,思想上佢地都唔在乎。

<<<

呢種男人送比你都唔好要啦! 呵呵~~

選擇小, 不是因男少女多年紀分配. 原因你已經指出啦.

• Hi Morning ! Zoecool! Any e-mail ?

• ZoeCool,

打開she見到你post的thread,我叫Ko(阿高),單身34 year-old,一個人住,原因過慣獨立身生活(早年在外國讀書),現時在香港工作,平日工作很忙,哈哈 !! 結識女性朋友都比較少,原因工作上大多數都係男人性,現在想真,也很想找個性格相近的女性朋友,ZoeCool,有機會可以互相聯絡嗎 ? 我不介意留個電話給你96662795,你喜歡的話,不如你直接跟我聯繫.

• Jem - It's Amazing (Goog song!)

• Promises don't come easy (經典好歌-正!)

• 98º - I Do (Cherish You) <Good>

• 唔好蝕,留電話

haha~

• @@....wahaha!

• 鼓掌!!

• hi E_Lau, 你唔係搵耿人同你去旅咩? 搵到喇?

• ZoeCool 5:32pm aug 08, 2010 @@....wahaha!

開心嗎???

haha~

• 咦!!!你唔搵人拍散拖啦?

• 報告長官,未搵到!

• 大弟 5:48pm aug 08, 2010 ZoeCool 5:32pm aug 08, 2010 @@....wahaha!

開心嗎???

haha~

=======================

就係知你鍾意玩野架啦,所以咪wahaha囉!

如果有好野介紹俾我我咪開心囉!^^

• iso9000 5:51pm aug 08, 2010 咦!!!你唔搵人拍散拖啦?

================================================

忘~記~它~~~~~~~~~~~

唔會再搵,你冇睇我上面寫得好清楚

• ZoeCool寫得好清楚,扺讚。不過仍想問多句,有無打算生仔?

• E_LAU 5:54pm aug 08, 2010 報告長官,未搵到!

=========================================

你既thread已經陸沉左喇!當然搵唔到啦!))))))))

咁你仲唔快d去撈反起佢

• 報告長官,明白,起撈,ACT NOW。

• Zoe

收到

有現貨通知妳...haha

• E_LAU 6:04pm aug 08, 2010 ZoeCool寫得好清楚,扺讚。不過仍想問多句,有無打算生仔?

===========================================================

你呢個...係好問題,幾乎已經問到去一個終極問題咁滯~~~~~

講到...生仔呢...我本人都好鍾意小朋友,如是自己的會更加開心tim,

所以我都會較為喜歡鍾意小朋友的人,但如果要生的話~當然還有其他因素要考慮,比如身體狀況/時間/金錢等,如果許可我想最少要個"好"字tim。^^

• 續.......

但如果唔許可生小朋友的話,咁咪多d "二人世界"囉!

冇小朋友既可以自d,仲可以時常去旅行,各有各好。

• 報告長官,明白。

• Janet Jackson "I Want You"

• 路過順便講聲Good Luck!

• oneman1, thx!!

• Cassiopeia - Rain + Lim Jeong Hee - english subbed

• ZoeCool, shall we MSN

• E_LAU 7:35pm aug 08, 2010 ZoeCool, shall we MSN

===============================================

你係咪post錯左地方? 我唔係要搵人陪去旅bor!

• E_LAU,

坦白講...你入來幾次都係閒聊,再唔係就問我問題,但你從未介紹過你自己,

我只知道你想搵一個陌生女人做旅伴,所以我完全唔了解你又點會同你傾msn呢?

而且我想搵既對象亦唔會係喜歡搵陌生女人去旅行的那一種,希望你明白。^^

Log in to reply