我去city super買左幾十蚊野,但我男友眼白白睇著我俾錢都唔幫我俾,我覺得佢幾cheap.

• 係呀, 超同意

• 我買左幾包零食,佢都有份食同俾意見,跟著就排隊俾錢喇,咁個cashier話$63.8,咁我就好自然Q埋雙手等佢俾錢喇,點知佢好似無意識咁,郁都唔郁,咁我扮攞銀包出黎等佢醒目下喇,佢都仲係咁,我咪自己俾law....

雖然買野之前餐飯&買野之後齣戲都係佢俾錢,(d零食都係睇戲時食,佢都有份食ga ma)

我都係同佢開始左無耐,真係要諗清楚同唔同佢一齊呀! 總之$63.8就睇清楚佢喇

• 舊事重提?

八十幾蚊下MA......咪記咁耐啦

• 邊9個咁得閒呀,拎番個咸豐年topic黎講,係咪溝唔到女痴9左呀

• 早D分手啦, 總之佢唔比錢就佢抵死!

• 邊有男人咁衰加?

• 香江故都奶茶最好

• @@ replied at 2010-07-19 12:12 pm

-----------------------------------------------------------------

舊事重提?

=================================================================

it's 63.8

• well replied at 2010-07-19 12:19 pm

-----------------------------------------------------------------

@@ replied at 2010-07-19 12:12 pm

舊事重提?

=================================================================

it's 63.8

係我記錯左呀.....仲衰, 六十幾蚊記人地成年, 小家

• @@ replied at 2010-07-19 12:21 pm

well replied at 2010-07-19 12:19 pm

@@ replied at 2010-07-19 12:12 pm

舊事重提?

it's 63.8

係我記錯左呀.....仲衰, 六十幾蚊記人地成年, 小家

知錯能改,善莫大言

• 係唔俾呃,吹咩?!

• 老馮要幫你俾架

• 咁少..我都唔比啦,唔好要我出手呀

•  或者人地budget有限, 已經洗突晒d錢呢.  咁人地已經請你食飯睇戲,  你買幾十蚊小食都唔想主動比錢, 我覺得是你錯噃. 拍拖唔一定要男人比晒錢架. 除非人地好富有, 你只是打工仔.

• 板主,

早啲分手,

單身容易搵老細.

• 就算個男人富有咁又點....請你食飯同睇戲都唔話得啦,你請返佢食小食應該喎,你當個男人係水魚咩,還係當自已係"出鐘小姐"人地包你全日,咪攪cheap自己啦!

• 埋個話題好似N年阿嘜女都類似講過喎.....

• 咁佢同你攪完野俾成萬蚊你, 又買姑池袋, 果d 點計?

• 人地唔俾就話人cheap,

你唔俾錢食飯..你夠cheap啦!

• 貪飲貪食,小心後果會係個單畀迷姦少女案,就因貪玩貪飲,老逢嘜野都唔洗畀,畀到埋就要!

• 嘩!!!!呢單野好似係萬曆年既事......

• CHEAP得過你 replied at 2010-07-19 3:26 pm

人地唔俾就話人cheap,

同意,我係女都吾撐版主呀,做女仔吾好甘過份至得架,吾好當人老馮!

話分兩頭,一開始你都已經係甘,日後米仲過份,可能個男仔都頂你吾順呢!

• 人地唔俾就話人cheap,

• 香港俾呢的港女影衰晒。 識你唔耐﹐ 請你食飯睇戲﹐ 執到啦。

• E個問題值得探討~

自己想買ge野, 點解唔係自己比錢, 而覺得要人地比錢呢。

你覺得唔抵, 可以選擇唔好買, 或者買完唔比佢食, 或者問佢收番一半錢... (或者按佢食左ge份量計佢錢 =.=|||)

又, 點解人地請你就得, 你請返人食少少野就唔得呢。

當然, 唔可以expect你知道人地請睇戲食飯係人情唔係道理, 更唔可以expect你有果份心, 識得回報人地ge好意啦~

• 男人請飲請食嘜都出曬錢,女仔覺得全面畀照護好開心.

有時男人都想畀女人照護請返佢架.

愛情係雙方面有來有去,咪發喲公主病,好快玩完架!

• 我覺得板主衰law

• Jenny,

你男友都出哂全日洗費啦! 區區63.8元你就無謂耿耿於懷啦!咁會屈死架!太斤斤計較,以後點相處?

如果我係你男友,而你因為那區區63.8元而這樣秤我的的話,我會寧願及早分手!

• jenny replied at 2010-07-19 12:11 pm

我買左幾包零食,佢都有份食同俾意見,跟著就排隊俾錢喇,咁個cashier話$63.8,咁我就好自然Q埋雙手等佢俾錢喇,點知佢好似無意識咁,郁都唔郁,咁我扮攞銀包出黎等佢醒目下喇,佢都仲係咁,我咪自己俾law....

雖然買野之前餐飯&買野之後齣戲都係佢俾錢,(d零食都係睇戲時食,佢都有份食ga ma)

我都係同佢開始左無耐,真係要諗清楚同唔同佢一齊呀! 總之$63.8就睇清楚佢喇

愛情和生活小節係雙方都要付出的!你真係好愛佢既,就唔會計較咁小既事!你不如諗吓:

1. 你係咪咁鐘意佢?

2. 自己係呢件事上小氣左些?

我持中立態度,將心比己,我好怕和一個每分每毫都和我算盡的人一起!

• jenny

我買左幾包零食,佢都有份食同俾意見,跟著就排隊俾錢喇,咁個cashier話$63.8,咁我就好自然Q埋雙手等佢俾錢喇,點知佢好似無意識咁,郁都唔郁,咁我扮攞銀包出黎等佢醒目下喇,佢都仲係咁,我咪自己俾law....

我都係同佢開始左無耐,真係要諗清楚同唔同佢一齊呀! 總之$63.8就睇清楚佢喇jul 19, 2010 12:11 pm

===========================

總之$63.8就睇清楚佢喇????????

你有冇掉轉左呀??係咪$63.8就睇清楚你呢??

俾人笑你仲未知呀?

• 呢d女人真係執到

• Jenny,

女人要男人比錢,可以有好多手法架!俾錢前你可以話:

1. 女人最大既幸福有係有人比佢食比佢住,你宜家做左一半啦!(佢咪好冧咁比錢囉)

2. 大舊!你知點解我叫你來超市?貪你夠大隻同荷包夠脹丫嘛!你以為貪你夠靚仔呀?(要笑住,用食指逗佳佢下爬,好輕佻咁講!)比錢啦!靚仔(禁住自已心口笑住講)

• 咪就係

香港好多女仔都好好,但俾你影衰晒

咁樣同阿珍有咩分別?

• 想佢比錢咪直接同佢講:比錢

我都係咁同我男友講, 之不過....

....63.8 唔會迫到我出手囉

(人地之前已經請你食飯睇戲,你仲想點?)

• 六十三港女 replied at 2010-07-20 11:50 am

咪就係

香港好多女仔都好好,但俾你影衰晒

咁樣同阿珍有咩分別?

阿珍

1. wants more

2. is married

• 我男友都係咁, 但我吾理佢, 叫佢比, 我好直接, 又吾係大錢, 話知佢.

Log in to reply