夏天要化妝唔容易

• 我本身皮膚差,面頗毛孔粗大,年紀大眼下有乾紋.
    近排買在喲化妝品學下化妝,但唔知點解化來化去都遮唔到眼部乾紋.如果上粉底液都還好,但一再上碎粉就不得了,D乾紋更加明顯.點解會咁架?

• 皮膚差你唔應該化妝..

應該先打好底, 要從最基本著手..@@

因為你皮膚係乾又缺水o既說話, 化妝品幾保濕都無用, 你上粉就會裂哂。

• 但我皮膚在讀書時代已經係咁,細時又唔識得去護理,所以而家好難恢復番好.

其實想問我D皮膚要點搞先可以靚返啲??

• 我都明樓主你嘅意思,我覺得你都都可以去美容院做返啲好嘅美容,改變下皮膚嘅質量,我都有你咁嘅情況,前排去在做個ACR美容體驗,感覺皮膚變得好好,都唔使成日去搞化妝D野。

• suixiaodai replied at 2010-07-01 3:14 pm

-----------------------------------------------------------------

皮膚差你唔應該化妝..

應該先打好底, 要從最基本著手..@@

因為你皮膚係乾又缺水o既說話, 化妝品幾保濕都無用, 你上粉就會裂哂。

=================================================================

講得岩呀~

你應該搞左D皮膚先WO...

唔係妝又化得唔好...

皮膚只會愈黎愈差...

• suixiaodai replied at 2010-07-01 3:15 pm

-----------------------------------------------------------------

我都明樓主你嘅意思,我覺得你都都可以去美容院做返啲好嘅美容,改變下皮膚嘅質量,我都有你咁嘅情況,前排去在做個ACR美容體驗,感覺皮膚變得好好,都唔使成日去搞化妝D野。

=================================================================

ACR美容有咩效果?你係邊度做?

• Dagmara replied at 2010-07-01 3:15 pm

但我皮膚在讀書時代已經係咁,細時又唔識得去護理,所以而家好難恢復番好.

其實想問我D皮膚要點搞先可以靚返啲??

你自己會唔會有皮膚敏感果D問題架?

你自己去D公司度問下仲好LA~

或者做下FACIAL問下D姐姐..

• Dagmara replied at 2010-07-01 3:17 pm

suixiaodai replied at 2010-07-01 3:15 pm

我都明樓主你嘅意思,我覺得你都都可以去美容院做返啲好嘅美容,改變下皮膚嘅質量,我都有你咁嘅情況,前排去在做個ACR美容體驗,感覺皮膚變得好好,都唔使成日去搞化妝D野。

ACR美容有咩效果?你係邊度做?

ACR美容係一個醫學界認同自體骨膠原增生的療程,幾安全自然嘅,又冇啲副作用。好似色斑,眼紋,毛孔粗大,所有基本嘅皮膚問題都可以做好嘅。

我係尖沙嘴果間LE RIVOLI做,過度而家仲有免费體驗,唔錯唔錯.你可以上去試下。

• 好似唔錯,睇來我都要先搞下啲皮膚^^

• 係呀~

而加暑假,有好多美容院都做緊宣傳...

你自己可以去睇下...

• 不過SIS要小心~

有D美容院可能呃人~

昨晚睇到D SIS話做完冇效果~

好痛心...

• suez replied at 2010-07-02 9:28 am

不過SIS要小心~

有D美容院可能呃人~

好痛心...

係啊而家好多美容院,唔小心就會俾呃,好踩我係朋友介紹去做,比較可靠……

• suixiaodai replied at 2010-07-02 2:19 pm

suez replied at 2010-07-02 9:28 am

不過SIS要小心~

有D美容院可能呃人~

好痛心...

係啊而家好多美容院,唔小心就會俾呃,好踩我係朋友介紹去做,比較可靠……

係呀係呀~~

呢度都唔好亂信人呀~

我唔係話呢度SIS唔好~

不過我係FORUM見到一個SIS比另一個SIS呃...

• 最好緊係搵番D朋友介紹啦~

或者自己去D有信譽既美容公司~

唔係會好麻煩~如果出事...

• 我覺得係要睇下好評度呀...

睇下多唔多人搵果間~

始終搵人介紹,如果唔係朋友,唔係禁好..

• suez replied at 2010-07-02 6:06 pm

suixiaodai replied at 2010-07-02 2:19 pm

suez replied at 2010-07-02 9:28 am

不過SIS要小心~

有D美容院可能呃人~

好痛心...

係呀係呀~~

呢度都唔好亂信人呀~

我唔係話呢度SIS唔好~

不過我係FORUM見到一個SIS比另一個SIS呃...

係呀~始終網絡上既都唔知係咩人~

自己小心D好D既~

• Dagmara replied at 2010-07-01 3:19 pm

好似唔錯,睇來我都要先搞下啲皮膚^^

係呀~

你唔洗話禁快早一D治療住既~

呢幾排可以做下facial先~

睇下自己皮膚有冇事先呀..

• 如果真係唔得...

到時再諗辦法都唔遲..

如果你感冒,醫生開D最強既感冒藥比你,你當然冇事~

但係你既身體已經對隻藥有左抗體...

再病再食就可能冇用..

• 有句說話提醒你,欲速則不達...

有D野唔急得黎...

慢慢按步就班...

初步做起啦~

• 你塊面唔夠水份..
    隻眼FULL 多D EYES MASK!~

Log in to reply