[尋人] 欲尋思想成熟的人類作伴

• 本人24,男
    想找些思想成熟的人做朋友,男女,背景,性格,年齡,不拘 ,

msn : [email protected]

• 為什麼要強調是人類?

思想成熟的人或思想成熟的朋友都可以, 但思想成熟的人類就有點怪怪的. 莫非你怕有異星人找你? 又或有思想成熟的大笨象想跟你交往?

假期說說笑.

• here i am

• long 兄

吾標奇立異,又點係堆揾食男中特圍而出?就=如揾食男溝女會話自己專1 1樣 :)

ManinShe

can we speak in msn?

• too many doggie in she find eat lei, not much human being look for friendship

• be right back

• 我思想成熟...可惜我係外星人..

• joo0o replied at 2010-06-16 7:52 pm

-----------------------------------------------------------------

我思想成熟...可惜我係外星人..

=================================================================

真可惜啦..人類和黑猩猩的dna也只有5%差異...成就而經差天共地...

只差5%我們就可以做朋友了...一切都是命

• 人地話你所用字眼怪啫, 又講到DNA..........

• 人同猩猩的基因沒錯是有很少的差異, 可是基因大多是吻合身體的特徵而矣! 如版主說的是與成熟有關, 基因的分別絕不是主因吧!成熟應該是關於腦的運作, 人與人之間腦的dna不應該是相若嗎? 可是成熟的差異可以是有很大的分別!

• 成熟都只不過係1種價值觀姐.100個人甚至乎有100種成熟..

其實之前D dna都係講笑姐...

我過人認為成熟=成長=現實吧?

但我喜歡不理性的愛和被愛.很討厭現實,因為這種感覺很幸福,

我也喜歡小朋友的孩子氣,很討厭成長,因為這種孩子氣很真,比大人的虞愚我詐好多了

嗯.所以某程度上我也很討厭我自已~~

• 點為之思想成熟呀?

• MIMIO replied at 2010-06-17 5:13 pm

-----------------------------------------------------------------

點為之思想成熟呀?

=================================================================

你大D會明掛...

• human replied at 2010-06-17 5:14 pm

MIMIO replied at 2010-06-17 5:13 pm

點為之思想成熟呀?

你大D會明掛...

哦 @@呵呵 ))

• MIMIO replied at 2010-06-17 5:16 pm

human replied at 2010-06-17 5:14 pm

MIMIO replied at 2010-06-17 5:13 pm

點為之思想成熟呀?

你大D會明掛...

哦 @@呵呵 ))

我串得濟....sry..但E個問題都係問你自己啦..

• qe12345 replied at 2010-06-17 5:17 pm

MIMIO replied at 2010-06-17 5:16 pm

human replied at 2010-06-17 5:14 pm

點為之思想成熟呀?

你大D會明掛...

哦 @@呵呵 ))

我串得濟....sry..但E個問題都係問你自己啦..

你係 ... 版主?

我無惡意架, 經過順便問句架咋 ~~~

諗住 share 下咋 ~~~ 我時間多 ~~~~~

• MIMIO replied at 2010-06-17 5:23 pm

你係 ... 版主?

我無惡意架, 經過順便問句架咋 ~~~

諗住 share 下咋 ~~~ 我時間多 ~~~~~

我吾係,都係up下姐,你想share 咩?拿,你1件我1件,好無?但1定要真ga,得吾得先?

• 放工 lu, bye bye @@v

• 8~

• 自己既思想都唔成熟,但想找些思想成熟的人做朋友?好好笑!

• 你用年齡睇人架?鬧交我無興趣wow..有冇例子?

• wtf replied at 2010-06-18 6:58 pm

自己既思想都唔成熟,但想找些思想成熟的人做朋友?好好笑!

啊..醒起啦,如果你係果位一開頭msn就要人比電話,1開始就話要人泥幫你kill time,再+只係要人答 yes or no 既 abc,

sorry wow, D又串又公主病又自以為是既 abc,漠講話就friend,連小小遵重都吾識ga人.真係連花D時間同心機係你身上都費時,

雖然話朋友真係泥kill time,但別人5係你既玩物,幫你kill time都吾係老奉"攞吾該",人地吾係一地要就你既,又其你身上無任何一樣野係吸引到我既時候(內函?冇,性?興趣不大)我點觧要就你啊?

• human replied at 2010-06-17 5:07 pm

成熟都只不過係1種價值觀姐.100個人甚至乎有100種成熟..

其實之前D dna都係講笑姐...

我過人認為成熟=成長=現實吧?

但我喜歡不理性的愛和被愛.很討厭現實,因為這種感覺很幸福,

我也喜歡小朋友的孩子氣,很討厭成長,因為這種孩子氣很真,比大人的虞愚我詐好多了

嗯.所以某程度上我也很討厭我自已~~

成熟與否當然無一定義啦, 但亦有一般標準.

DNA之說簡直胡說八道. DNA隱藏在每一個細胞(核)中, 細胞的發展由DNA決定, 腦細胞肝細胞的DNA都一樣. 人的性格智力某程度和腦的結構有關 (refer to neuro network).

愛同時存在理性和感性, 當然矛盾重重.

孩子氣so great!!

• 男女關係 3.125(a)條

你既另係迷一定要接受你既過去?

雖然你可以話..

"車,無過去邊有e家既我啊"

"你愛我就應該愛我既全部"

將心比己,老土D講句

拍拖係兩個人既事,結婚係兩家人既事

兩個互不相識,背景不同,風馬牛不相及的人在人海中相遇上並戀上,

一切都是緣份吧,緣份控制不了.但自己還是可以控制自己吧?

所以下次再和有緣人對上時,不防先諗下甚麼可以說,甚麼不可以/還未可以說的..

如果你真的十分十分愛他/她的話,那就要有騙他/她一輩子的準備了啊 :)

• longann replied at 2010-06-18 11:40 pm

DNA之說簡直胡說八道. DNA隱藏在每一個細胞(核)中, 細胞的發展由DNA決定, 腦細胞肝細胞的DNA都一樣. 人的性格智力某程度和腦的結構有關 (refer to neuro network).

hihi,long兄/姊

能和你再遇上真高興~~

• qe12345 replied at 2010-06-18 11:55 pm

longann replied at 2010-06-18 11:40 pm

hihi,long兄/姊

能和你再遇上真高興~~

you are??

Sorry for my forgetful.

龍眼的記性極之差...

• longann replied at 2010-06-18 11:59 pm

龍眼的記性極之差...

...歡迎再次光臨....

• human replied at 2010-06-19 12:02 am

longann replied at 2010-06-18 11:59 pm

龍眼的記性極之差...

...歡迎再次光臨....

哦......

原來你係版主!

哈哈~~~

龍眼竟然唔知!

• longann replied at 2010-06-19 12:05 am

哦......

原來你係版主!

哈哈~~~

龍眼竟然唔知!

聽日放假,約左fd蘭街,下次見 :)

• 隨手寫,第2771章

"面具"

"又是一個懶洋洋的早晨,我們睜開眼,推開被子,然後……習慣性的拿起桌上的面具,戴好,無奈對著鏡子練習不自然的笑容,再出門,面對大街上、地鐵裏、辦公室裏更多的面具……有時,看見自己的影子,似乎比面具更真實。"(copy from ?)

究景係幾時,人與人之間既關係,係又一個個面具組成架?

在上班時,要帶面具,媚上媚下,都還可以理解...

但對住另一半時,還要帶着面具,不就十分奇怪嗎?

帶着面具,將另一半騙上床,享受完一刻的春光..但...沒有感情的性愛,那和自慰有甚麼分別?

帶着面具,討好身邊每一個異性,只為着用別人消解自己的孤寂....但...連自己也覺得做作的關懷,眞的能填滿那無底的寂寞嗎?

帶着面具,不向另一半交出真心,因為害怕被別人傷害......但..不用真心去交換真心.,良心真的會好過的嗎..?

• 隨手寫 77.88%章

"等待"

等待不一定有結果,又不一定有回報,

等待須要勇氣,須要信心,更須要過人的忍耐力...

人問:洗吾洗甘伸苦啊,一到玩,一到等,時間都快過D啦"

甘又係,香港人(包括我)個個都急功近利架,眼光短淺架啦,有咩都去盡先啦,

今朝有酒今朝醉馬...

我反問:他朝有一日,你完美既"靈魂伴侶"出現左啦...你會希望由開始懂事時就同佢一齊啊,定分左手N次先揾到佢呢?

• 請問以上的文章係板主你自己寫? 定係有所認同所以copy落黎? 唔知點解~ 睇完之後..有一種好強烈的感覺.... 有病!精神病!! 自言自語 + 無病呻吟

• namuh replied at 2010-06-21 10:58 pm

請問以上的文章係板主你自己寫? 定係有所認同所以copy落黎? 唔知點解~ 睇完之後..有一種好強烈的感覺.... 有病!精神病!! 自言自語 + 無病呻吟

首先多謝你既評語,只係有D事你吾諗就吾代表無發生,個個人都認同就代表係冇錯?舉個例,之前成日同班fd過bar飲酒,fd賴fd甘識左個"女王"(自稱)

甘佢就講啦.."就算一個男人有固定女朋友,每次去同班fd食飯,都想帶一個吾同既女仔去自己既圈子,人總希望有新鮮感,架啦..係米?"

眾人"好,講得好"飲杯"~~~

係喎,新鮮感喎,個個都貪架啦,

甘諗深一層,男既可以貪新鮮姐,甘女既都得啦?

甘再諗深一層,既然人幾時都貪新鮮,甘結婚之後各自各貪新鮮都無問題啦?係迷先?

• ???? 板主思緒混亂 胡言亂語..... 答非所問 非常人所想 你係唔係應該搵外星人傾計岩d ? 定係你困禁左係自己既空間 無法釋放....可悲!

• namuh replied at 2010-06-21 11:34 pm

???? 板主思緒混亂 胡言亂語..... 答非所問 非常人所想 你係唔係應該搵外星人傾計岩d ? 定係你困禁左係自己既空間 無法釋放....可悲!

甘又何苦担揾交哎呢...有人上she.com 想坦揾sl,sp,有人上she.com 係想揾人吹水,我?上she.com迷想9up當秘笈攞,有容乃大啊施主.

(只係e d野吾會同D洒肉朋友講姐)

• 隨手寫 8877(b)章

"意義"

一隻狗是沒有"意義"的,

但加上一個人後,它就成了"竉物"

加上一個盲人,它就成了"導盲犬"

反過來說,"意義"是又人給予的...

那再想想一件事,

人生的"意義"何在?

(心情不好時就別想了)

• 如果版主可以係地球上揾到思想成熟既又吾係人類,我都想見識下,睇下係乜

Log in to reply