宅~~~可以有幾宅. 其實我都唔想

• mary, 你有幾宅呀?

點都有出過街呀?

• 有出不過好多時係自己出.

• mary replied at 2010-04-11 11:40 pm

-----------------------------------------------------------------

有出不過好多時係自己出.

=================================================================

我亦一樣.....好宅.....駛

• 自己一個出?一個人行街?定約人?

都唔係好宅jer~~

• alan replied at 2010-04-11 11:42 pm

-----------------------------------------------------------------

自己一個出?一個人行街?定約人?

都唔係好宅jer~~

=================================================================

我就自己一個人行街啦, 好悶好寂寞,行街是由於悶,但行完那種寂寞感更重,不知版主同我是否一樣啦

• 有時我一個人係假期,雖然有野做,不過冇一個人可以share,某程度上都幾"宅"

• 係一個人行街. 買完野就回宅.

newtons 你有幾宅洗呀

• mary, 咁唔係宅,都算係宅洗woo~~~

無聊,寂寞死

• 我就自己一個人行街啦, 好悶好寂寞,行街是由於悶,但行完那種寂寞感更重,不知版主同我是否一樣啦

同我好似.

• 大家都係咁宅啦! 成日係屋企對住部電腦

• mary replied at 2010-04-11 11:46 pm

我就自己一個人行街啦, 好悶好寂寞,行街是由於悶,但行完那種寂寞感更重,不知版主同我是否一樣啦

同我好似.

我這天已經對住部電腦一天了,一直都想著那個問題,點樣可以走出宅男的行例,點樣可以交到女朋友,甚至朋友。我怕我會這樣的孤寂一世。我是男,但有時有想哭的衝動。

• 人越大,個生活圈子好似越黎越細

就越寂寞

• 你地最耐可以幾耐唔出街呢

• 其實可以join 下朋友o既活動識多d 人

• 我以前同屋企人住,可以2﹣3日

不過E+搬左出黎,就唔得啦,日日早會出

出去食野

• mary replied at 2010-04-11 11:46 pm

同我好似.

我這天已經對住部電腦一天了,一直都想著那個問題,點樣可以走出宅男的行例,點樣可以交到女朋友,甚至朋友。我怕我會這樣的孤寂一世。我是男,但有時有想哭的衝動。

其實好多人都係咁. 不過未必咁講出來. 特別係你話想哭.

• alan replied at 2010-04-11 11:53 pm

我以前同屋企人住,可以2﹣3日

出去食野

我可以只工作,回家。到星期日才出街走一下,還要是一個人。

• alan replied at 2010-04-11 11:53 pm

出去食野

如果唔要出去食野. 咁你仲出唔出.

• mary replied at 2010-04-11 11:55 pm

alan replied at 2010-04-11 11:53 pm

出去食野

如果唔要出去食野. 咁你仲出唔出.

好可能真係唔出woo~~

出去都無野好做~

• 係呢newtons你有咩嗜好? 

• 以前是有幾個要好的朋友,但自從發生了一點事,自已自閉了一陣子後。失了聯絡。再見朋友的關係都變淡了,他們成了家,也很難出來相見。

• 唉...

• 宅男預備組 replied at 2010-04-11 11:57 pm

係呢newtons你有咩嗜好? 

看書同電腦看電影

• Newtons replied at 2010-04-11 11:57 pm

以前是有幾個要好的朋友,但自從發生了一點事,自已自閉了一陣子後。失了聯絡。再見朋友的關係都變淡了,他們成了家,也很難出來相見。

人生得一知己,死面無陷

咁就失去左,可惜可惜

• 以前是有幾個要好的朋友,但自從發生了一點事,自已自閉了一陣子後。失了聯絡。再見朋友的關係都變淡了,他們成了家,也很難出來相見。

同你差唔多, 朋友一個又一個結婚. 唔通成日搵人咩. 約食飯好多時間都要改期又改期.

• 你既嗜好都可以一個人做

• 其實大家都係少朋友啫~~~

• mary replied at 2010-04-12 12:02 am

以前是有幾個要好的朋友,但自從發生了一點事,自已自閉了一陣子後。失了聯絡。再見朋友的關係都變淡了,他們成了家,也很難出來相見。

同你差唔多, 朋友一個又一個結婚. 唔通成日搵人咩. 約食飯好多時間都要改期又改期.

人結左婚,啲一個人既時間就突然無曬

同周圍既FD就會無曬聯絡

好難約既呀~sigh

• 八妹 replied at 2010-04-12 12:03 am

其實大家都係少朋友啫~~~

我會出去看下有咩社區活動既,大家加油。小弟先睡啦........~~

• 八妹 replied at 2010-04-12 12:03 am

舊朋友就因為種種原因,少左聯絡

新朋友因為做野既關係,生活圈子細左,難識人~~~

• alan replied at 2010-04-12 12:07 am

八妹 replied at 2010-04-12 12:03 am

又可者可以講無咩動力去識新朋友.

• mary replied at 2010-04-12 12:09 am

alan replied at 2010-04-12 12:07 am

八妹 replied at 2010-04-12 12:03 am

又可者可以講無咩動力去識新朋友.

有時動力既野要被迫出黎

無人迫,懶得就懶

• 當有嗰種悶到瘋的時候

就會有動力...

• 八妹 replied at 2010-04-12 12:15 am

當有嗰種悶到瘋的時候

就會有動力...

悶到癲左,所以就上黎吹水law~~hehe

• 其實可以去D工聯會到揾D自己有興趣既學下,又可以識到人,D學費又唔係話太貴,學返兩三個課程,都識到唔少人啦

• mary have a little lamp.little lamp little lamp. it's time to bed. see ya.

• mary replied at 2010-04-12 12:25 am

mary have a little lamp.little lamp little lamp. it's time to bed. see ya.

goodnite~~mary

• mary

你話同朋友疏離左

咁可以搵同事出街食飯架

• 同事...tune唔到. 佢地講買送主飯.

• 我都係宅女, 仲獨居, 食飯, shopping & 睇戲經常一個人,

同朋友一齊, 可能要就人, 反而唔慣.

• 係. 就來就去..做咩事呢. 好似已經失去左同人相處概能力

• 有D情況係相通唔到...例如我有D朋友習慣性遲到, 有D陪佢shopping, 左揀右揀, 諗一大餐結果都係唔買, 陪佢個D人就攰到死. 我一個人shopping反而仲開心.

• 唔知係唔係人越大, 容忍程度就越小?

免得大家都唔高興, 我寧願係屋企或者自己去街都唔約朋友.

• 無野做果陣,我都係屈係屋企睇下小說..

心血來潮就去樓下租單車踏足成個屯門..

再上天台睇日落星空...

• 除左返工, 有野要買,

唔係既通常連門口都唔會出......

Log in to reply