點解已有固定男/女朋友嘅人仍要搵SL??真係唔明!!

• 如題...
    我個人睇法係, 如果你真的好愛對方, 你根本不會找SL 吧...

• 更難明既, 係果d單身既,唔正正經經去搵男女朋友, 而係去搵SL

• 人有需要麻.....已經有一件到左手, 仲想要多d, 好似有份正職之外有多一份兼職咁...

• 好簡單

因為貪心囉

• 貪心..人之常情 好多人都想 只不過唔敢開口

• 咁單身果D又點解釋?

• 咁佢唔當個個係男/女朋友, 咁嚴格來講唔係叫SL, maybe叫ONS...散拖.....

• 可能佢唔想認真拍,只想拍散拖

可能佢想拍,但覺得當時條件╱情況唔適合認真拍

• 咩條件唔條件r.....好多人事業有成有家室有細路都會找SL....齊人之福..幾好呀....我唸係現今社會風氣, 你話佢地唔岩 係又點 反正大家都願意 守到秘密 ...

多一個人關心 多一份肌膚之親 多一點體溫 豐富一下沉悶的人生 :) 無那那寫左首詩....

• 咁我又無話全部搵SL既人都唔係因為貪心

但相信有人真係因為條件╱情況問題

• 點解已有固定男/女朋友�鴾H仍要搵SL<====不懂知足,我覺得現在很多人都將依樣野合理化, 我唔可以話人地搵sl/sp 係唔岩, 不過將心彼己,如果你唔接受另一半有sl/sp, 咁自己都唔好去搵啦,

d 人成日話自己果個咩唔夠好, 唔夠好, 就先去解決左先, 唔好一拖二, 俾自己多多藉口去搵sp/sl!

• >>唔明 replied at 2010-03-19 12:46 am

>>咁單身果D 又點解釋?

單身唔介意同人分享, 大家實唔信!

但其實主要原因係可以唔使上身, 又唔使公開比人知,

對方有家室自然唔會要求你要比個名份佢, 更唔會要你成認佢係你另一半....

男/女朋友拍拍下就會向對方要求呢樣要求個樣, 咩都要比曬對方, 煩都煩死,

又唔可以出去識其他異性, 最大獲係最後仲要結婚生仔等等....

如果自己唔係想完全佔有OR有將來既, 感覺單身搵SL都唔錯.....

• 我宜家都唔知自己係人地sl 定係人女朋友..

對方係單身, 大家keep 咗段關係成年, 不過佢始終都未承認我係佢女朋友lor..

點解而家d 男人咁不負責任...

• 只解話男人不負責任呢

你可以離開佢 ..... 黎我度加嗎

• HI fastman,

HAHA, 其間我都有諗過離開佢,但始終都唔捨得段關係,

不過同佢一齊真係好唔實在,可能一直佢都冇比個名份我...

像霧又像花....真的假不了, 假的真不了...

宜家諗起其實我都好輸蝕...

因為佢不用負責任,又仍然可以keep 住識其他女仔..

NA

• 正所謂 .. 一個願打 ... 一個願捱 ~~ :p

• 你唔捨得就係對自己不負責任

人要識取捨, 開心定唔開心你自己先知

名份又係咪咁重要

• >> NA replied at 2010-03-20 2:43 pm

>>我宜家都唔知自己係人地sl 定係人女朋友..

>>對方係單身, 大家keep 咗段關係成年, 不過佢始終都未承認我係佢女朋友lor..

>>點解而家d 男人咁不負責任...

咁要問佢先知佢係想當你係GF定SL喎

同埋最緊要你接受到乜野程度?

如樓上fastman所講, 你如果接受唔到, 你隨時都可以離開佢架嘛.....

你鐘意點鬧男人無問題, 問題係鬧到死都唔會對你既處境有任何幫助囉

不如實實在在去面對你既問題好過啦.....

• 咁我又唔係一味鬧男人....

可能我宜家只係等一個名份...

加上我已經睇開咗冇之前咁執著...

之前成日因為冇名份而唔開心...

宜家太多男男女女即使已經有另一半都會有sl,

我忠於愛情, 我個人立場係我要對自己.對另一半負責...

既然感情事唔到我控制, 宜家我嘅選擇係好好地生活,好好地跟他相處..

• >>NA replied at 2010-03-20 3:41 pm

不過唔好以為想做SL就好易

尤其單身既要搵一個就真係好難, 要搵個適合就更難

好多已婚既反而會對D單身既好有介心......

• 宜家諗起其實我都好輸蝕...

因為佢不用負責任,又仍然可以keep 住識其他女仔..

咁我諗呢樣野係公平既,你都可以keep住識其他男仔..

• >>yo replied at 2010-03-20 4:11 pm

咁你地後來點?宜家仲係咪同佢一齊?

咁你有冇KEEP住其他男仔?

• 咁你地後來點?宜家仲係咪同佢一齊?

咁你有冇KEEP住其他男仔?

頭先先同個男仔傾開呢種關係,佢認為咁既關係下,個女仔唔會好似一般女友咁"管理"佢,可能咁樣心理上會開心d(不多不小個女唔會老馮地西面+臭皮4發作掛) 佢又無話同時間會有好多呢類女伴(咁樣其實咪同拍拖一樣,只係形式上唔好俾個女仔有牌地經常發爛又唔駛老馮錯親都係個男唔岩,個女岩曬都未定

• >>yo replied at 2010-03-20 4:27 pm

乜原來仲有咁既原因.....

但唔係好明點解咁樣個女仔唔會發皮氣?

係咪通常肯做SL既女仔都係比較溫柔順得人個種?

定係因為覺得自己既角色唔係坐正?

• 乜原來仲有咁既原因.....

但唔係好明點解咁樣個女仔唔會發皮氣?

係咪通常肯做SL既女仔都係比較溫柔順得人個種?

定係因為覺得自己既角色唔係坐正?

好多野存在o係未順理成章情況下都可能多d變數

又或者玩得呢類關係下,d人特別正d都未定(外形之類)

所以或者會跪地餵豬乸下小d臭皮4..可能一發下爛佢就會無影都未定

• >>yo replied at 2010-03-20 4:42 pm

咁又奇喎,

如果女仔「特別正d都未定(外形之類) 」點解會肯「跪地餵豬乸下」?

咁好條件應該有好多人追喎, 做乜要咁委屈自己?

• 咁又奇喎,

如果女仔「特別正d都未定(外形之類) 」點解會肯「跪地餵豬乸下」?

咁好條件應該有好多人追喎, 做乜要咁委屈自己?

我意思係個男正,唔係個女

• 哦, 明白明白, 原來係咁

• 咁好條件應該有好多人追喎, 做乜要咁委屈自己.....

咁其實女仔更加有條件去找SL, 只不過會唔會去找....不過心底裡只係想有一個人錫 相反 男仔心底裡想錫好多人.....

• >>攪攪 replied at 2010-03-20 11:56 pm

好認同, 女仔搵SL真係易好多

相反男既去搵, 尤其自己本身係單身個D, 反而令D有另一半OR結左婚既女性會比較抗佢.....

想要搵到個適合既就真係難上加難.....

• 我唸唔岩channel既時候 大家就會找另一個 至岩為止

Log in to reply