有無人從來都唔飲屋企水 ?

• lol講下你地買開咩水飲

• 我覺得屋企既水好好飲呀~~ 無咩問題喎!

• 一半一半我只係一時時再買水

邊支水平就買邊支

• LaurieR replied at 2010-03-18 11:21 pm

我覺得屋企既水好好飲呀~~ 無咩問題喎!

你屋企係煲水定係唔煲水既 ?

• meme replied at 2010-03-18 11:42 pm

一半一半我只係一時時再買水

邊支水平就買邊支

但有時平野未必係好野喎

即係好似可能內地水 1 蚊1 支咁唔通你又買 ?

• 咁平我就唔會買啦

我買B 字頭果隻比較多

咁多人買點都有保證小小既

• meme replied at 2010-03-19 12:05 am

咁平我就唔會買啦

我買B 字頭果隻比較多

係就係多人買既

但當我知道佢只係將水喉水消毒同埋過濾

我就小買左lu

• 真係咁大問題咩 ?

唔煲姐 好多人都飲生水嫁喎

• meme replied at 2010-03-19 12:26 am

真係咁大問題咩 ?

唔煲姐 好多人都飲生水嫁喎

病毒唔煲係死唔曬

咁佢地死唔曬你就有機會肚痛

咁你自己諗下

• 我即諗起腸胃炎會柯同嘔就辛苦

• 我飲屋企水

煲過無咩問題

唔洗買水咁貴 lol

• 你地講果既樽裝水其實買番蒸餾水咪得唔洗理佢有無礦物啦

又可以唔洗擔心你地講既有無煲問題

• meme replied at 2010-03-19 12:05 am

咁平我就唔會買啦

我買B 字頭果隻比較多

係就係多人買既

但當我知道佢只係將水喉水消毒同埋過濾

我就小買左lu

• 夜人 replied at 2010-03-19 1:14 am

你地講果既樽裝水其實買番蒸餾水咪得唔洗理佢有無礦物啦

就算我地知但有d人未必知呢 ? 講得岩嗎 ?

• 頹曬 replied at 2010-03-19 1:31 am

-----------------------------------------------------------------

夜人 replied at 2010-03-19 1:14 am

你地講果既樽裝水其實買番蒸餾水咪得唔洗理佢有無礦物啦

就算我地知但有d人未必知呢 ? 講得岩嗎 ?

=================================================================

係呀,你地唔講我都唔知原來你地講o個隻,成日都話自己no.1,但係都係未煲過既......好似唔係好安全咁bor......

你都講得o岩,都係買返蒸餾水穩陣

• i have tried a water called "Acqua Panna", it is really good~

i have read 飲食男女, there are different water can buy and there are some different between so tried to buy so some to try and found there really different

Log in to reply