已婚既我, 既想逃避妳〈愛情〉,又想擁抱妳, 點算好?

• 每當於街頭偶遇妳, 四目交投又互有感覺之時, 就是最無奈之時。

清楚明白若在婚姻�埵A去擁抱妳, 必定要付上沉重代價。但若結束婚姻去擁抱妳, 最終亦會走上另一段的婚姻之途。

在這��, 我發現不少男女都有SL, 很想知道妳/你們真的能享受其中, 亳無悔疚嗎? 我亦試過找過, 但始終沒勇氣開始, 可能是怕後悔吧!

希望大家俾d意見!

adam

• 既想逃避, 就要真的逃避, 未開始, 就唔好讓呢件事發生, 對任何人都好

• :) 真好, 又到妳, csls0518.

我逃避了好多年了, 但一見到世界最美麗的東西(愛情)時, 就不能自我, 常有空虛之感。

或許上來she, 等妳地潑下冷水, 清靜一下, 都不失為逃避既方法。

adam

• 上左心就真係一d都唔開心, 我只可以話未開始就唔好開始!

一開始左就好難返回頭, 就算同上一個game over 左, 都好可能找個新又開始過,

一個惡性循環

• 唔望唔得架咩?

一定要有交投?

明知行前一步會跌死, 點解唔可以退?

• 超初我可以話一d 侮意都無, 但日子耐左, 愈來愈有, 覺得自己毫無道德觀念

• 版主, 咁你今次迷戀既人開始左未呀?

• 問世間情是何物? 愛情是用心去形容, 言語又怎能夠表達呢?

愛一個人沒有分對是錯, 亦不是用名份來衡量的... 一切也是緣份!!

愛一個人, 可以為對方犧牲, 不過真正又能否做到呢??

世上一切皆是循環, 陰陽相生, 良性惡性只有當時人才明白, 旁人只用某角度看, 又點會明呢???

或者, 只有自己知道誰是最愛, 值不值得就只有自己知曉了... 人生無常, 時空交錯, 生命可貴, 享受人生吧!! 去愛一個值得你去愛的人.... ....

• fs, 真正愛你既, 都會覺得一切變得值得~~ 但當唔愛你時, 一切既值得已變成無意義~~

• mother/cool7002,

我好明白妳既意思, 這亦是我不敢試的原因之一。只是不停地強忍, 令到我日常生活都不能夠集中精神。而相信妳亦會明白, 愈強迫自已去做一些事, 當遇上令你有觸電感覺的人時, 那種吸引力就愈大。那樣你就要更大的控制力。難道要挖個洞去避開她不成?

csls0518,

我迷戀愛情感覺, 我看過很多有關三角戀的書籍, 知道必定苦不堪言, 但卻能刻骨銘心。

adam

• FS,

我對愛情的看法沒你的繁雜。人本天性自私, 但在愛情�堙A你卻願意亳無條件地付出所有。你會專注地為她做每件事,為的就是紅顏一笑而已。

在愛情��, 你最有動力, 最青春, 最覺得自已的存在, 當然有最大的滿足感。

adam

• 每當於街頭偶遇[妳]<.....請問[妳]是否指....愛情,而不是一個實實在在的女人

如果是...你是否正在自尋煩惱

如果[妳]是一個實實在在的女人,就更正是自尋煩惱.....不要在這裡玩感性
    其實是自己玩自己

• adam, 我估唔到你會分析我喎! 愛一個人, 無論是你太太, 又或是其他人, 都應該無條件的付出... 三角戀的確是困局, 尤其是當你去作決擇的時候!! 我曾經也有深深的體會...

沒有東西是完美的, 你太太當然是你愛的, 另一個女仔也可能是補充你太太的不足, 你同樣愛兩位! 現實是殘酷的, 不容許你光明正大的去愛她們, 唯有默默的去愛沒名份的那一位了... 這就是我的選擇吧!! 愛一個人未必可以真正地擁有, 心中有愛也是甜蜜的呢!!!!

• 俞,

我的確係非常煩惱。「妳」是指愛情, 當你有時, 便是一個實實在在的女人。我非同性戀, 故此不好男的。

我知道愛多另一個人, 岩止是玩自已, 更是在玩火。但總是為一顆心不能安定下來而煩惱.....

adam

• FS,

你能看得開, 我真的替你高興。只是沒名份的那過, 真的會與你心意一致。若它朝她要取回她的付出時, 你會如何處理呢?

adam

• 您好慘呵~

• lingslings,

我想我並非慘, 我只是煩惱而已。煩惱有時想想下或傾傾下, 就會好些。慘則需要實際行動配合才成。總之, 我非為博同情的...

adam

• 練葵花寶典喇 ~~~~~

• 明白您非為博同情的... 

• 當佢係妹妹咁錫~可以?

• oTwTo replied @ 2009-11-09 1:47 pm

練葵花寶典喇 ~~~~~

..................

好提議.

• 小麻糕 replied @ 2009-11-09 1:50 pm

oTwTo replied @ 2009-11-09 1:47 pm

好提議.

>>> 你係咪男人 ... 你係咪都想練呢 ? kekekeke

• adam,

愛情本來就是偉大的, 無私的, 只有人類才是自私吧!

愛一個人從不計較付出, 要取回的都不是愛... 沒名份的那個在決定開始前都應該考慮清楚, 除非你一直都隱瞞著她!

• lingslings replied @ 2009-11-09 1:49 pm

當佢係妹妹咁錫~可以?

>>>> 嘩 ~ 你同版主好大仇口 ? hahaha

• oTwTo,

好提議!有時我不禁自問, 為何上帝不把專心於夏娃的心志都賜於我這個亞當呢? 那麼以後我的後代就少了不少愛情煩惱...haha

adam

• adam,

頭先我都想用夏娃同你比喻, 不過我驚你唔信教所以冇提!!

其實夏娃有幾愛阿當呢? 當時沒有其他的女人, 阿當是沒有選擇的

• oTwTo replied @ 2009-11-09 1:51 pm

lingslings replied @ 2009-11-09 1:49 pm

當佢係妹妹咁錫~可以?

===============================
    點會~~~~~~~kekeke,,,真心話,,,唔係要野野擒上身,,,keke

• 你貪心就貪心喇 ... 唔好癩上帝 ~~ hohoho ~~

• lingslings replied @ 2009-11-09 1:55 pm

oTwTo replied @ 2009-11-09 1:51 pm

lingslings replied @ 2009-11-09 1:49 pm

當佢係妹妹咁錫~可以?

===============================

點會~~~~~~~kekeke,,,真心話,,,唔係要野野擒上身,,,keke

>>>> 最弊阿妹呢家野先最上身 ~ wakakakaka

• 會唔會同張相咁?

• FS,

說真的, 我從未敢相信有那個女子, 單單只為愛情而長久為你付出。若你真的遇上, 那你太幸運啦! 好好珍惜及享受吧! :)

adam

• adamyeung replied @ 2009-11-09 1:10 pm

mother/cool7002,

我好明白妳既意思, 這亦是我不敢試的原因之一。只是不停地強忍, 令到我日常生活都不能夠集中精神。而相信妳亦會明白, 愈強迫自已去做一些事, 當遇上令你有觸電感覺的人時, 那種吸引力就愈大。那樣你就要更大的控制力。難道要挖個洞去避開她不成?

=============

唔係去挖洞, 係直頭唔識呢個人!

無辦法架! 你控制不到自己, 你就要咁做 ~

既然你自己都識得講, 要付出沉重代價,一口都不能試, 咁你keep住引誘自己? 又何苦呢?

• 我和她現在雖然沒有什麼關係, 不過也是朋友! 回憶留在心吧..

• oTwTo,

唔將自已貪心貪女色癩上帝, 唔月癩自己及阿爸咩? hehe

adam

• adam ~ 你咁樣係好唔掂架 ~

似番個男人丫嘛 ~~ 明明係自己貪心就要認 ~ 大丈夫嘛 ~

• I want SL

• cool7002,

如個她-愛情是可以用人的意志去輕易忘卻, 那就不會有那麼多令人傷感的情詩: 多情自古空餘恨,好夢由來最易醒...天長地久有時盡 , 此恨綿綿無絕期..

FS,

很好, 美好回憶才是永恆的

adam

• greedy gal,

hello, i want too

• oTwTo,

唉! 我認啦! 我係好色兼貪心的大丈夫亞當, 為了色字及情字沒完沒了, 真沒用的東西...

adam

• adamyeung replied @ 2009-11-09 2:12 pm

cool7002,

如個她-愛情是可以用人的意志去輕易忘卻, 那就不會有那麼多令人傷感的情詩: 多情自古空餘恨,好夢由來最易醒...天長地久有時盡 , 此恨綿綿無絕期..

============

所以米叫你唔好去識呢個人羅!

就係千言萬語都不能抗拒, 你唔識呢個人, 就不用再搵千言萬語去解釋 或 沉淪!

• 乖孩子 ~~~ kekekekeke

• adam, 加油... 保重!

愛情本來是開心幸福, 如果你不認為是, 反而帶妳煩惱, 那麼你不應再去愛了!

遲來的春天不應去愛... 已錯了一趟的話, 無謂再錯了...

• oTwTo replied @ 2009-11-09 1:51 pm

小麻糕 replied @ 2009-11-09 1:50 pm

oTwTo replied @ 2009-11-09 1:47 pm

好提議.

>>> 你係咪男人 ... 你係咪都想練呢 ? kekekeke 

...................................

我想練呀!

• greedy gal,

女性揾SL易於反掌, 大多數的男性只為簡單的一個名, 例如sex OL, pretty gal, lonely lady等等, 都會一擁而上, 所以若妳還年輕貌美時, 慢慢揀吧

adam

• 小麻糕 replied @ 2009-11-09 2:19 pm

oTwTo replied @ 2009-11-09 1:51 pm

小麻糕 replied @ 2009-11-09 1:50 pm

好提議.

...................................

我想練呀!

>>>咁你自宮先喇 ~~ kekekekeke

• TwTo replied @ 2009-11-09 2:21 pm

小麻糕 replied @ 2009-11-09 2:19 pm

好提議.

我想練呀!

..................................

已經自左嫁喇.
    我想搵個好D既師傅呀~

• 小麻糕 replied @ 2009-11-09 2:24 pm

TwTo replied @ 2009-11-09 2:21 pm

小麻糕 replied @ 2009-11-09 2:19 pm

好提議.

我想練呀!

..................................

已經自左嫁喇.

我想搵個好D既師傅呀~

>>>> 師傅黎講呢 ~~ 你想搵邊隻丫 ??? 煮野食可以搵傻 cool ... 打交既可以搵"胸姦" .... 其他既 .......... 可以查查黃頁 ........ :p

• oTwTo,

甘容易就能成為乖孩子, 早知早d做啦 :)

FS,

多謝你既意見, 保重!

cool7002,

我完全明白你既意思, 多謝! 所以我想耶穌對他門徒說, 不叫你們遇見試探, 可能亦覺有些試探是我們承受不了的。

好啦, 我要今晚稍後才能再來, 再見!

adam

• oTwTo replied @ 2009-11-09 2:26 pm

>>>> 師傅黎講呢 ~~ 你想搵邊隻丫 ??? 煮野食可以搵傻 cool ... 打交既可以搵"胸姦" .... 其他既 .......... 可以查查黃頁 ........ :p

.................................

咁我搵"胸姦"啦!

嘻嘻~

• adamyeung replied @ 2009-11-09 2:28 pm

oTwTo,

甘容易就能成為乖孩子, 早知早d做啦 :)

FS,
    多謝你既意見, 保重!

cool7002,
    我完全明白你既意思, 多謝! 所以我想耶穌對他門徒說, 不叫你們遇見試探, 可能亦覺有些試探是我們承受不了的。

==============

一早已經承受不了啦 哈哈 ~

現在既教徒, 有幾多個可以做到完全奉獻(王子的故事)?

無用謝 ~

Log in to reply