男友之前應承左你陪你做檢查﹐到臨去前一晚才爽約你會...

• 如果你男友個幾禮拜前應承左你會陪你去醫院做檢查﹐但臨到去之前一晚﹐先同你講話要車阿媽去拜神唔同你去。

你可唔可以做到完全無野?

十一點幾晚上打黎﹐一句就話﹐我聽日唔同得你去﹐你自己去喇。

甘就算。

你可唔可以當無野?

• Why?

• 打黎一句話唔陪我﹐咁算喇﹐我仲可以講咩﹐

甘我只可以回番佢。 ‘咁我自己去喇﹐bye bye'

到第二日﹐我自己去做檢查﹐中途﹐佢打過黎﹐我無接。

到我回到家﹐佢第二次打黎﹐今次我接﹐ 佢簡單問我幾句﹐有無野﹐我答未知。

就係咁。

我唔知佢知唔知我唔開心。

但我只知﹐ok 其實我知係好少事﹐但你黎唔到就始終黎唔到﹐你講多幾句野 tum下我﹐求其安撫下我都好﹐點解都唔會做。

我真係唔想同佢講野。

• Ah ma is bigger than the sky!!!!

U know?

• 咪會好嬲囉, 但又可以點呢?!

• 依家我真係唔想同佢講野。

我稔﹐佢根本唔知我唔開心。

• Add me to share if u want.

msn: [email protected]

• joe

你可唔可以行開d

• 咁同我講啦

• 浪頭打死你 replied @ 2009-10-17 10:42 am

咪會好嬲囉, 但又可以點呢?!

係﹐exactly,就係你講咁。我真係好嬲﹐但我可以點。。。

我又唔可以同佢嘈﹐ 佢話佢要車呀媽﹐我可以講咩??!!

但我真係無辦法大方到無野囉

• 其實佢如果打黎tum下我都好

點解﹐點解連tum都唔會tum下

咁想我點樣???!!!

我真係下唔到啖氣

• 睇一個人對你點, 應該係整體而言, 如果只係將一件事放大, 對佢唔公平之餘, 亦對大家既關係沒有一點好處

• Hi

• 佢打黎我只係 一句起﹐兩句止咁答佢

佢都聽唔出我唔開心架咩???!!!!

都唔肯講一兩句黎tum我

咁使唔使我同佢道個歉...

• 咁又典丫?

• 妳應該向佢道歉架!

• 似乎題主完全冇考慮整體, 只係將自己既感覺放大, 睇黎佢男友都唔會有好日子過

• BiH

我完全唔係想同佢啊媽計﹐

無錯﹐啊媽係大曬的。

我唔會蠢到同佢啊媽比

我只係嬲點解佢連tum下我都唔會。

佢確實係做唔到佢應承我既野﹐就算有無理由都好。 無做到就係無做到。

點解連一句唔好意思都唔會講??!

• 無限放大又怎樣?

老人家拜神是重要

妳不明白?

• BiH replied @ 2009-10-17 10:53 am

似乎題主完全冇考慮整體,

咩野係叫整體??!!

我自己同佢相處﹐就係覺得﹐去玩﹐去飲飲食食就得。

一講到真係靠佢做一些正經事﹐就無影縱。

• 妳識佢個陣唔知道佢乜水咩?

唔知道佢性格?

分手啦!

• 板主

而家d 男人好多都係飲食造愛就ok,

正經事就失蹤。

• hi

• Hui

• =================================

BiH replied @ 2009-10-17 10:54 am

無限放大又怎樣?

老人家拜神是重要

妳不明白?

=================================

呢住朋友, 你係咪唔覺意用錯左我個 alias 啊?

• toetoe replied @ 2009-10-17 10:46 am

係﹐exactly,就係你講咁。我真係好嬲﹐但我可以點。。。

我又唔可以同佢嘈﹐ 佢話佢要車呀媽﹐我可以講咩??!!

但我真係無辦法大方到無野囉

................................

既然唔開心咪嬲佢囉.

佢係獨子嗎?

• 咁就更加要平心靜氣同佢傾一傾呢個問題, 等佢了解你真正嬲乜, 等佢去改, 如果佢都仲係咁, 你覺得佢適唔適合做你未來老公? 唔得就快斷, 對雙方都好.

• 浪頭打死你

其實你明唔明白我

我只係想佢tum番我者

點解都唔會。

明明電話到都應該聽得出係嬲

咁依家者係點。

• BiH

點講﹐佢只係打過黎。大家一問一答就收左線。

佢連我係咪嬲都無問過。

根本都無講野。

點玲出黎傾??!!

唔通﹐我依家打比佢﹐問你知唔知我嬲啊咁阿。

• TOEOOE

我係唔明喇.

不過如果你只想佢TUN番你, 咁你下次見面或者講電話時同佢講你好唔開心囉.

咁佢應該識做啦!

• 點解唔可以? 你唔想佢了解你? 你唔想下次佢唔會咁咩? 就係因為佢唔知, 你更加需要講佢知, 但 "重點" 係... 唔可以發脾氣, 只可以平心靜氣講呢件事俾佢知, 當中你係邊一點覺得唔開心及氣憤, 但因為佢唔知, 所以冇嬲佢, 不過就唔想再發生咁既事, 或大家既未來著想, 不得不坦誠, 希望佢明白, 咁咁咁...

• 浪頭打死你

連 我唔開心呢句都要自己講佢先知呀???!!

。。。

• BiH replied @ 2009-10-17 11:06 am

咁就更加要平心靜氣同佢傾一傾呢個問題, 等佢了解你真正嬲乜, 等佢去改, 如果佢都仲係咁, 你覺得佢適唔適合做你未來老公? 唔得就快斷, 對雙方都好

我同意BIH既講法, 但真係要心平氣和咁傾, 兩個人相處溝通係好緊要, 如果佢到時既答案同你既諗法有唔同, 你就自己諗下係咪應該繼續同佢一齊啦

• BiH replied @ 2009-10-17 11:15 am

咁如果佢係知我嬲呢

我唔認為佢會唔知。

但佢繼續唔理。

呢一點我好唔開心。

點解佢明知我嬲都仲要系電話到收線。

唔tum唔問一句。

• TOETOE

咁一係你睇下佢陪阿媽拜完神之後有無主動TUN番你先囉.

• 同意 replied @ 2009-10-17 11:16 am

我同意BIH既講法, 但真係要心平氣和咁傾, 兩個人相處溝通係好緊要, 如果佢到時既答案同你既諗法有唔同, 你就自己諗下係咪應該繼續同佢一齊啦

我到依加都無嗌過交。

不過﹐我真係好唔鐘意佢咁樣。

係佢真係唔識tum定唔想tum??

• 浪頭打死你 replied @ 2009-10-17 11:19 am

TOETOE

咁一係你睇下佢陪阿媽拜完神之後有無主動TUN番你先囉.

拜完好耐喇。

過左一日喇。

• 下~

咁佢有無打過電話比你呀?

• 我同EX從來都無嗌過交,有問大家都會攞出黎傾,但係有D野係唔夾就唔夾,最後都只有分開

• 浪頭打死你,

果日做完檢查後﹐有通過一次電話。

我米就係一句起兩句止囉。

咁佢亦無理我。

• 唉, 妹妹, 你咁樣點同男友相處, 有乜事就扯火

拉開個題目同你講下, 睇你有冇點啟發...

其實, 男人都係由男仔變成, 你唔可以叫一個小朋友頂天立地, 但到底幾時我地先認為呢個小朋友可以呢? 外型? 心智成熟? 如果冇經歷, 人, 又點會長大? 你都會有做錯既機會, 係咪? 如果你係向大前題既方向行, 咁就要多一點既包容.

不過講真句, 我覺得你都係比較年輕, 凡事都係以自己既感覺先行既人生階段, 我依家講既野, 你唔會聽得入耳, 隨緣~

• 每個人心裡面既定位都唔同, 有人會以屋企人行先, 有人會以另一半行先.

有時會係比自己認為重要既野遮住左睇唔清楚架(可能佢會諗,陪呀媽啫,又唔係去左玩,你無理由會嬲既)

• 哈~

你平時有無發脾氣既習慣嫁?

佢好似想避/失憶咁喎.

同意

我同EX都唔無咩嗌過交, 咁唔代表D咩~

• BiH

你講既野我明。

但我最唔開心既係佢個種若無其事既態度。

• 首先, 你未確定佢知, 定係唔知, 但你己經認定佢知, 如果, 佢唔知呢? 如果, 佢知你嬲其實會好認真咁向你道歉呢????

假如, 你估既係真既, 佢係咁既人, 你仲嬲黎做乜? 你仲要委屈自己同佢一齊咩?

• By

• 妳好似我老闆戰國四公子之一嘅趙國

平原君,由日出講到日落都未講完一件事!

• toetoe replied @ 2009-10-17 10:41 am

打黎一句話唔陪我﹐咁算喇﹐我仲可以講咩﹐

甘我只可以回番佢。 ‘咁我自己去喇﹐bye bye'

到第二日﹐我自己去做檢查﹐中途﹐佢打過黎﹐我無接。

----> 佢有搵你你唔聽電話咋喎, 可能佢果時想黎搵你呢~

到我回到家﹐佢第二次打黎﹐今次我接﹐ 佢簡單問我幾句﹐有無野﹐我答未知。

就係咁。

-------> 可能你d語氣好cool, 佢唔知點應付你, 所以連野都唔識講就收線,諗住等你心情好d先再搵你

男人有時諗野好簡單直接

佢地真係會唔知你嬲緊, 同埋嬲咩架

如果你因為咁而唔開心

你大可直接同佢講番你既感受

其實你想佢點做來comfort番你

咁佢明白左下次識做, 或者唔會再係咁樣囉

唔出聲等佢tum有時唔work架

佢都唔係你,佢都唔知你既要求

• 正人渣, 同佢分手啦.

Log in to reply