我決定離開我SL...

• 本來無一物 何處惹塵埃

本來多個人在身邊係開心的事

但點解總係換來"期望, 失望, 絕望"

• 仲咩事

can share with me

• 想見又唔可以見

想抱又唔可以抱

每日等佢msn, 等佢電話, 等佢sms

好累

• 咁早d 離開都你好既

你想找d 咩既sl

• 無話搵d乜. 最緊要夾得來

但係我開thread唔係搵另一個sl

• 咁你係想話比人知你想離開你個sl???

咁我可唔可以同你msn

• 我想搵人support我咁做

因為我諗佢搵我時我又會心軟

• sorry, 我唔想msn

• 我support 你

但你地一齊幾耐

• 你知sl 本身就係

想見又唔可以見

想抱又唔可以抱

你應該搵男朋友, 同sl分開都係件好事

• whoooo replied @ 2009-08-09 10:37 am

你知sl 本身就係

想見又唔可以見

想抱又唔可以抱

你應該搵男朋友, 同sl分開都係件好事

>>可能佢玩厭左啦

• star replied @ 2009-08-09 10:36 am

我support 你

但你地一齊幾耐

>>

呢個sl唔係好耐, 可能我太過依賴佢, 我亦有男朋友的, 但佢經常OT, 我地都好少見

• star replied @ 2009-08-09 10:36 am

我support 你

但你地一齊幾耐

>>

呢個sl唔係好耐, 可能我太過依賴佢, 我亦有男朋友的, 但佢經常OT, 我地都好少見

• 咁你就更加應該走啦,你唔係玩具,sl 都叫半個情人,玩厭左就唔理你,咁既sl 要來做乜。

我support 你,同佢分開

• 好多時做之前,人地叫你唔好你唔會聽,要親身經歷一次至會知,當買個教訓啦~~

• whoooo replied @ 2009-08-09 10:41 am

咁你就更加應該走啦,你唔係玩具,sl 都叫半個情人,玩厭左就唔理你,咁既sl 要來做乜。

我support 你,同佢分開

佢令我有若即若離的感覺, 其實我諗緊係自己諗多左定係點, 好早之前佢已經同我講未來因工作關係已會比較忙, 而我亦確定的確有呢件事

佢有時會打來嗲下我, 要我氹佢, 佢亦都會夜晚抽少少時間同我share我遇到的問題.

係咪我要求過多?

• source of happiness and suffering is same

• a7501 replied @ 2009-08-09 10:42 am

好多時做之前,人地叫你唔好你唔會聽,要親身經歷一次至會知,當買個教訓啦~~

我身邊一直會keep住有兩位情人, 因為我需要大量的"被愛"感覺

• NC replied @ 2009-08-09 10:49 am

source of happiness and suffering is same

係....

佢令我開心, 但佢已經不經不覺地令我傷心

• @

咁你要找個好得閒既sl先可以wor

• star replied @ 2009-08-09 10:53 am

@

咁你要找個好得閒既sl先可以wor

其實女人好簡單

一個虛寒問暖的通話已經令佢好滿足

• well. @ 其實想唔想同埋會唔會離開佢,最後都係你自己決定,我地最多都係support 下,比下意見。 我見你d reply 本身都15/16, 你其實可能你覺得佢比唔夠 你想要既關心,

你可以搵多一個...咁又唔洗分開,又有人填補你既需要

• 明智!! 以後唔好玩仲好!

• sp/sl本來就係自私既。。。大家都係利用對方得到一d溫暖或虛榮心或快感。。。最後唔係你傷害人,就係人傷害你。。。

所以我完全對呢樣野無興趣。。。及早回頭吧。。。

如果你本身有男友,調反轉佢偷偷咁係外面搵sl/sp,你會點。。。

如果你本身無男友,搵返個好既啦。。。

唔係話你,唔想你繼續泥足深陷咋,加油,u will get your happiness!!!

• whoooo replied @ 2009-08-09 10:55 am

well. @ 其實想唔想同埋會唔會離開佢,最後都係你自己決定,我地最多都係support 下,比下意見。 我見你d reply 本身都15/16, 你其實可能你覺得佢比唔夠 你想要既關心,

你可以搵多一個...咁又唔洗分開,又有人填補你既需要

我唔可能handle三個男人

• @

你都岩

但可能你sl 好忙呢

• Eddie313 replied @ 2009-08-09 10:58 am

sp/sl本來就係自私既。。。大家都係利用對方得到一d溫暖或虛榮心或快感。。。最後唔係你傷害人,就係人傷害你。。。

所以我完全對呢樣野無興趣。。。及早回頭吧。。。

如果你本身有男友,調反轉佢偷偷咁係外面搵sl/sp,你會點。。。

如果你本身無男友,搵返個好既啦。。。

唔係話你,唔想你繼續泥足深陷咋,加油,u will get your happiness!!!

成日聽到d人佢地男友點為佢點愛佢點保護佢

有時真係好黯然

我有兩個, 但係點解我完全無以上的感覺

• @

你都岩

但可能你sl 好忙呢

係, 佢都幾忙

• 你其實同bf 拍左幾耐? 你既然覺得bf 比既愛同關心都唔夠,做乜唔搵一個可以比到足夠既你呢?

• whoooo replied @ 2009-08-09 11:05 am

你其實同bf 拍左幾耐? 你既然覺得bf 比既愛同關心都唔夠,做乜唔搵一個可以比到足夠既你呢?

和bf有三年了

唔搵另一個, 因為我好怕投資時間去探索, 發掘, 建立一段關係

亦都係其中一個原因令我對SL依依不捨

• 原因好簡單,可能係你識親個D都是不懷好意,出黎"覓食"個隻。。。識既地方本身錯,識既人本身錯,一開始就錯!!!

• Eddie313 replied @ 2009-08-09 11:10 am

原因好簡單,可能係你識親個D都是不懷好意,出黎"覓食"個隻。。。識既地方本身錯,識既人本身錯,一開始就錯!!!

可以咁講, 但佢都有關心我, 只係我覺得唔足夠

• 唉....其實你自己都講左 對個sl 依依不捨...咁點離開佢...

仲有你又唔想use time 去 build 過一段關係,但又好想有多d關心.. 呢個世界無 free lunch 的。

同埋我都同意 eddie 咁講..你d sl 好明顯係覓食多過真心....

• 我知, 乜野都係咁, 講就易

• 咁你要既關心可能要兩個 bf 先夠...唔係一個bf, 一個sl

• @

can i ask why you need to wait for his message? you should have your own living, he need not occupy all your time

• 其實樓主一直都揀錯人

或者先後次序錯了

要搞清楚自己想要咩先好同人一齊

• r u expecting your sl to behave like bf/gf relationship? it is a hope only,

• jess replied @ 2009-08-09 11:18 am

@

can i ask why you need to wait for his message? you should have your own living, he need not occupy all your time

我掛住佢, 好想見佢, 所以我等佢搵我

我除了事業, 佢地兩個就係最重要的

• do you have a belief that gal should not find guy so often, you want to keep your " ging chi"?

• james replied @ 2009-08-09 11:19 am

其實樓主一直都揀錯人

或者先後次序錯了

要搞清楚自己想要咩先好同人一齊

我知道我唔會同SL有結果

但我都好想從佢身上搵到being protected的感覺

• @ agree with you, feeling of being protected is important for women. fear to lose him also make us uncomfortable

• jess replied @ 2009-08-09 11:20 am

r u expecting your sl to behave like bf/gf relationship? it is a hope only,

yes, I hope so

jess replied @ 2009-08-09 11:22 am

do you have a belief that gal should not find guy so often, you want to keep your " ging chi"?

well, I know what you mean, but what I can say is, he is my 2nd SL in mylife, I am not looking for different partners or sp

so I do not classify my self as "no ging chi"

I treat him as my lover, I will spend time on build up the relationship

• that is why I stepped deeply into the relation with him

• jess replied @ 2009-08-09 11:24 am

@ agree with you, feeling of being protected is important for women. fear to lose him also make us uncomfortable

as I said to someone, just a call...a sms...can made woman even more satisfied

• well....i also have sl, but in my heart, i try to force myself not to love him so much,, as i know it would be more hurt if he leeaves me...so please keep a less emotional mood when spending time with him. always behave that he is still chasing you, andyou are difficult to be satisfied, that guys would have more motivation to win your heart

• 關係唔係一廂情願的

一係就付出但係唔好 expect 會有回報

如果妳咁講, 即係你 SL 俾到一種妳 BF 俾唔到你o既感覺?

• i try to force myself not to love him so much<-----it's quite hard to

• yes, a sms from him, would feel like he is thinking of you, sweet~

or may be this is his strategy to date you, make you feel happy and you would get poison, men sometimes do sth is asking for sth else

• james replied @ 2009-08-09 11:33 am

關係唔係一廂情願的

一係就付出但係唔好 expect 會有回報 <-----有幾多個真係可以做到?

如果妳咁講, 即係你 SL 俾到一種妳 BF 俾唔到你o既感覺?<-----無錯

Log in to reply