OOo0女人之苦0oOO

• 歡迎各姊妹入黎分享一下自己所面對既心理或生理、內在或外在既問題與壓力
    好等班男士了解我們多D,click起上黎都爽D

我咁講,啱唔啱聽先?

• 我覺得為左keep住個外表, 所費不非.......

• 芝See菇Bi

咁你覺得回報足唔足夠,值唔值得

• 無人........

算啦~

講講下就會變左數臭港女...... 好似星期日檔案個OL咁.............

• jonan

點講呢........ 視乎經濟能力啦, 搵到既人, 可能日日去美容院, 都只係家常便飯

但在我黎講, 好大問題架........ 有時連minimum既皮膚保養品, 對我黎講都好重皮!

• 竟然係咁..

但我都覺得女仔係護膚方面好重皮,

少少野都幾百蚊,

• 芝See菇Bi

明白,其實我個案覺得自然舒服咁咪ok囖.

• 同埋呢, 我又想知.........

女人會睇男人做邊行, 咁男人又會唔會concern個女人既事業呢?

嗱, 撇除制服誘惑咁講..........

• 哈佬....

都歡迎男士入唻GA MA?

• msncam,

都係架.........

我數俾大家聽下......

cleaser $100

toner $100

essence $200

eye cream $150

day cream $150

night cream $150

我講個price, 已係好平, 大多數女仔負擔得黎......都近千........ 未計mask呀

• J

梗係WELCOME啦

• 女人會睇男人做邊行, 咁男人又會唔會concern個女人既事業呢?

------------

最好係大家都做類似,好似做office工就盡量搵返做office工

時間大家易的就

• 同埋呢, 我又想知.........

女人會睇男人做邊行, 咁男人又會唔會concern個女人既事業呢?

by 芝See菇Bi - 07/26/09 18:11

我個人講女人做咩職業都唔重要,只係每個女人都希望自己個男人有一番好事業啫.

• jonan

你估"自然"又咁易maintain架? 即係要唔化妝都見得人啦......

咁首要就係個底要好, 即係skin要白白淨淨......... 好難架!

• 除左skin care..做要去食維他命..做gym..化妝整頭..裡裡外外都要以最佳狀態示人

• 芝See菇Bi replied @ 2009-07-26 6:14 pm

msncam,

都係架.........

我數俾大家聽下......

cleaser $100

toner $100

essence $200

eye cream $150

day cream $150

night cream $150

我講個price, 已係好平, 大多數女仔負擔得黎......都近千........ 未計mask呀

---------------

呢種投資我覺得係為左嫁個好男人...以後唔使憂..

• abbac

你咁講, 搵多d時間for大家相處都岩既..........

咁在男人黎講, 唔會好似女人揀伴侶咁, 將職業例入必要既requirement?

• 爛玩小秘書 replied @ 2009-07-26 6:16 pm

除左skin care..做要去食維他命..做gym..化妝整頭..裡裡外外都要以最佳狀態示人

------------

男人都會做GYM KEEP FIT啦...

其實所有人都會投資去令自己外表得人歡喜....

• jonan

你估"自然"又咁易maintain架? 即係要唔化妝都見得人啦......

咁首要就係個底要好, 即係skin要白白淨淨......... 好難架!

by 芝See菇Bi - 07/26/09 18:15

你擁有健康嘅身體自然就有.

• jonan

咁一般男性, 係偏向大男人(尤其東方人), 就話唔睇女人咩事業姐........

西方多男主內架

• 芝See菇Bi replied @ 2009-07-26 6:17 pm

abbac

你咁講, 搵多d時間for大家相處都岩既..........

咁在男人黎講, 唔會好似女人揀伴侶咁, 將職業例入必要既requirement?

-------------

我覺得都係....中國人點都有D竹門對竹門GE心態....

• 男人都會做GYM KEEP FIT啦...

===============

真係所有人會咁就吾會係街見到咁多人中年發褔

• 小秘書,

yes!

我只係講塊面皮, 咁小面積都要咁多$去保養

都未計成個body, 呢筆數真係難計!

• Shing_J

咪投資.......

好basic既咋

咁做只係令到自己合格, 唔代表足以好到有吸引力, 可令男人睇上眼囉.......

未計化妝打扮哩......

• 芝.. 咪係囉.. 仲未計指甲添.. 哈哈..

• 爛玩小秘書 replied @ 2009-07-26 6:19 pm

男人都會做GYM KEEP FIT啦...

===============

真係所有人會咁就吾會係街見到咁多人中年發褔

--------------

睇O個個人O係咩位置JE...

我唔信一個廿零歲單身男人唔洗錢去吸引女人

一個4十幾歲結左婚有小朋友GE男人又使乜洗呢D錢?

• jonan

健康都唔一定皮膚好架

環境咁污染, 都係對皮膚既外來傷害

• jonan

咁一般男性, 係偏向大男人(尤其東方人), 就話唔睇女人咩事業姐........

西方多男主內架

by 芝See菇Bi - 07/26/09 18:18

除非你想同西方男人一齊你先需要擔心哩個問題啫.

• 小秘書

指甲........... 天呀

做女人唔懶得, 一懶就醜!

• 芝See菇Bi replied @ 2009-07-26 6:21 pm

Shing_J

咪投資.......

好basic既咋

咁做只係令到自己合格, 唔代表足以好到有吸引力, 可令男人睇上眼囉.......

未計化妝打扮哩......

--------------------------

都只怪而家社會淨係睇人外表...唔睇人內在美..

唔係D女仔使乜豪花O係裝扮上面

• jonan

健康都唔一定皮膚好架

環境咁污染, 都係對皮膚既外來傷害

by 芝See菇Bi - 07/26/09 18:22

你可以咁講,但唔可以否認佢嘅重要性

• jonan

咁好彩我prefer大男人多d, haha

• 對我黎講,

緊係做普普通通工,

放工就返屋企既工好啦~

唔怕佢有時間出去識男仔,

工作環境又冇咩男同事既,

搵幾多都冇咩所謂,

唔係做7-11已經好好,

因為大家都需要咁上下知識黎溝通,

不過內外兼備真係唔易呀~

最好敷多D MASK,

出街唔使化妝都見得下人就已經好好好好GOOD~

• 睇O個個人O係咩位置JE...

================

你咁講又吾岩呀..

結左婚吾駛見人咩? 光頭大肚腩會影響市容

執好d自己個樣吾一定係要吸引人.. 整齊四正d..身邊d人見到你都醒神d

• 仲有..後生青春無敵已經夠吸引

keep fit係一項長期抗戰.吾係肥到成個豬頭咁既時候先話去keep

• Shing_J

我睇過一個專欄男作家

佢係話要有"可睇得上眼既外表", 先至會令到男性有興趣去了解埋女性既內在

咁即外表只係入場卷..........

• 爛玩小秘書 replied @ 2009-07-26 6:24 pm

睇O個個人O係咩位置JE...

================

你咁講又吾岩呀..

結左婚吾駛見人咩? 光頭大肚腩會影響市容

執好d自己個樣吾一定係要吸引人.. 整齊四正d..身邊d人見到你都醒神d

----------------

係丫....不過相對投資GE時間同金錢都少好多啦...

• 芝See菇Bi replied @ 2009-07-26 6:25 pm

Shing_J

我睇過一個專欄男作家

佢係話要有"可睇得上眼既外表", 先至會令到男性有興趣去了解埋女性既內在

咁即外表只係入場卷..........

=================

呢個係遊戲規則....可以點?

其實女人都係咁睇男人JE...

• jonan

咁好彩我prefer大男人多d, haha

by 芝See菇Bi - 07/26/09 18:24

明白!

• 我........ 我係一個......... 絕少化妝既人(一個月都無一日化妝), hahaha

因為我懶!

我知道化左妝, 會需要更多時間去護膚...........

• 係丫....不過相對投資GE時間同金錢都少好多啦...

============

我吾贊同喇

我堅持結左婚都一樣要靚..吾好比人話有人要就放棄曬自己

我鐘意人地話我結左婚仲靚過做女既時候

• 芝See菇Bi replied @ 2009-07-26 6:27 pm

我........ 我係一個......... 絕少化妝既人(一個月都無一日化妝), hahaha

因為我懶!

我知道化左妝, 會需要更多時間去護膚...........

---------------

SO AS MY GF

• 唉, 若25歲係一個期限, 我真係......青春所剩無幾!

今年d皮膚已開始走下坡..........

• 咁即外表只係入場卷..........

=================

呢個係遊戲規則....可以點?

其實女人都係咁睇男人JE...

--------

我覺得內在美幾好都好

都要靠個外表令人有興趣去了解你內在先得

• 芝See菇Bi replied @ 2009-07-26 6:28 pm

唉, 若25歲係一個期限, 我真係......青春所剩無幾!

今年d皮膚已開始走下坡..........

=============

你咁後生吾駛擔心..你仲識得擔心已經好好嫁喇

呢個世界無醜女人..只有懶女人...

• 爛玩小秘書 replied @ 2009-07-26 6:27 pm

係丫....不過相對投資GE時間同金錢都少好多啦...

============

我吾贊同喇

我堅持結左婚都一樣要靚..吾好比人話有人要就放棄曬自己

我鐘意人地話我結左婚仲靚過做女既時候

--------------

呢個係男同女對外表同身分GE唔同演繹

俾著係我...我覺得40歲O個陣有家庭有事業已經夠MAN LA...

女GE就會想年年都係22歲咁靚....結唔結婚都係一樣..

• 係啦, 結左婚都要keep住靚至有競爭力

at least唔好俾個男人有借口話個老婆係黃面婆, so要出去偷食

• 呢個係男同女對外表同身分GE唔同演繹

俾著係我...我覺得40歲O個陣有家庭有事業已經夠MAN LA...

女GE就會想年年都係22歲咁靚....結唔結婚都係一樣..

==============

而家男女好平等嫁喇..

• 小秘書

我知我自己懶架

so我認我係醜女

wakaka

XDDDDDDDDDD

• 芝See菇Bi replied @ 2009-07-26 6:30 pm

係啦, 結左婚都要keep住靚至有競爭力

at least唔好俾個男人有借口話個老婆係黃面婆, so要出去偷食

==============

agree x 100

Log in to reply