有個讀書L既朋友唔知好定壞?

• 有時同d讀書L食飯真係好鬼煩, 成日咩都要拋書包, 好似愛回家既樓尚友咁! 所以平時食飯都唔太鍾意叫佢食架啦, 大家諗住輕輕鬆鬆咁吹水,
    唔想又係度聽佢上堂咁! 不過今次真係好彩有佢, 如果唔係我真係糗死!
    事源係我地成班去飲酒, 個讀書L又黎係度講書啦,
    話飲酒好易會頭痛架乜乜乜, 之後逼我地去7-11買返支防宿醉既野飲啦,
    因為我真係怕左佢咁煩, 我就順佢意去買黎飲啦, 其他人一樣無視佢既!
    之後同其他fd一齊飲, 第二日得我同讀書L係無事,
    佢地第二日就係group度嗌生嗌死! 雖然自己無宿醉真係要多謝個讀書L,
    但係要聽佢繼續講又覺得佢好煩!

• 我身邊想有個讀書好既人都難呀, 所以好難同樓主有共鳴!

不過飲完酒頭痛既經歷就有無限次,

次次飲完先心諗"做咩唔飲d防hangover既野, 咁就唔洗好似而家咁辛苦!"

• Shirley replied at 2015-06-27 8:21 pm

---------------------------------------------------------------

我身邊想有個讀書好既人都難呀, 所以好難同樓主有共鳴!

次次飲完先心諗"做咩唔飲d防hangover既野, 咁就唔洗好似而家咁辛苦!"

===============================================================

其實飲酒前每次都想買黎飲架, 但係次次都覺得好麻煩,

唔知邊度買, 所以就覺得都係算啦!

• Shirley replied at 2015-06-27 8:21 pm

---------------------------------------------------------------

===============================================================

防hangover既野有邊隻係好架?

• 我之前都試過飲到貓哂, 個個都拍哂片拍我d糗野!

從此之後我怕左飲

• John replied at 2015-06-29 1:48 pm

Shirley replied at 2015-06-27 8:21 pm

其實飲酒前每次都想買黎飲架, 但係次次都覺得好麻煩,

唔知邊度買, 所以就覺得都係算啦!

我都係怕麻煩果d人黎架, 但係個讀書L既fd都係事單去間7-11度買noho飲,

我覺得幾方便先順下佢意去買!

• ben replied at 2015-06-29 7:26 pm

Shirley replied at 2015-06-27 8:21 pm

防hangover既野有邊隻係好架?

我上次就係飲noho既, 係7-11買架ja!

飲完我自己第二日真係無事!

Log in to reply