十年的感情,讓它過去,還是努力挽回?

• 對於人過中年,對感情很珍惜,十年的SL/SP感情終於分手,以住都試過鬧分手,但會努力挽回,但這次分得很冷很平靜,是真的分手了吧?這幾天很難忍那份空虛寂寞,很困難。

• 要走的不要留,要留的不用開口。

• 點解㑹有呢啲畸型嘅SL/SP , 咪就係正常嘅已變淡而無味囉

當畸型變成正常嘅,咪又係完結嘅時候囉

你玩呢玩到上晒心,唔係吓?

• 嘩,10年好長嘅時間,不過要走嘅,始終都會走。

• 咪幾好,起碼唔洗拖住,對大家都辛苦。

有個了結係件好事,對屋企果位好D就冇咁寂寞啦!

• 同病相憐 replied at 2015-01-15 12:32 am

---------------------------------------------------------------

咪幾好,起碼唔洗拖住,對大家都辛苦。

有個了結係件好事,對屋企果位好D就冇咁寂寞啦!

===============================================================

是好事,但很痛苦,努力冷靜中。

• Sad replied at 2015-01-15 12:31 am

---------------------------------------------------------------

嘩,10年好長嘅時間,不過要走嘅,始終都會走。

===============================================================

其實不止十年,已經是生命的一部份;這次我也想是否讓它走,但捨不很,其實真的很愛,很愛。

• 要時間康復, 何況10年關係

• Sad replied at 2015-01-15 12:43 am

要時間康復, 何況10年關係

很痛苦,強忍了幾天,終於上來「求援」;開始幾天努力冷靜,然後開始焦慮,跟著是痛苦、壓抑;未經歷過的不會明白,很痛,很痛,很痛。

• 揾方法分散注意力,令自己唔諗咁多,呢個係暫時為一的方法。

• Sad replied at 2015-01-15 12:50 am

揾方法分散注意力,令自己唔諗咁多,呢個係暫時為一的方法。

人生沒有多少個10年,我來寫寫就是想分散注意力,幾年沒來過這裡。

• 放下,係最好嘅治療方法。

如果想私下再傾,可以留wechat等我加你。

• 係,一生人真係未必有機會,或者承受到第二次,所以,要好好記住開心的回憶

• 同病相連 replied at 2015-01-15 12:58 am

放下,係最好嘅治療方法。

如果想私下再傾,可以留wechat等我加你。

感謝你的支持,這刻我也不懂說甚麼,心領了。

• 當我在事業失意時遇到他,以為他可以係一個好好的伴侶,可惜,要走的始終要走。

我而家亱晚仍在夢中見到佢,但是好陌生。

盡量放下吧!

• Sad replied at 2015-01-15 12:58 am

係,一生人真係未必有機會,或者承受到第二次,所以,要好好記住開心的回憶

對,一生人真係未必有這機會,在她之前我完全沒想過要有SL/SP,是時空錯誤的緣份,曾愛得死去活來,以為已歸於平淡,但當分手,原來還是很痛,沒有了開始時的激情,卻仍是愛得極深。

• 同病相連 replied at 2015-01-15 1:08 am

當我在事業失意時遇到他,以為他可以係一個好好的伴侶,可惜,要走的始終要走。

我而家亱晚仍在夢中見到佢,但是好陌生。

盡量放下吧!

原來是過來人,痛苦可以很長時間吧?我希望能撐得住。你已經撐過去了嗎?希望今晚沒有夢。明天工作,至少可以撐一天,只怕夜晚難熬。好睡。感謝。

• 馬小軍 replied at 2015-01-15 10:11 am

同病相連, 妳是女嗎? 正好, 今晚出來開心吓, 忘記過去.....

• 同病相連 replied at 2015-01-15 12:01 pm

馬小軍 replied at 2015-01-15 10:11 am

同病相連, 妳是女嗎? 正好, 今晚出來開心吓, 忘記過去.....

都係呃蝦條既賤人

• 我和她也差不多十年, 她的離世另我非常難過 ! 但我要堅強繼續生活下去, 這是我唯一可為她做的最後一件事。

login to reply

looks like your connection to she.com messageboard was lost, please wait while we try to reconnect.