點解佔中班人咁stubborn?好似入哂邪教咁,覺得自己信念係真理?

• 就算騷擾比佢哋人數多好多既無辜市民,漠視法紀,佢哋都只係覺得係政府既錯、警察既錯、社會既錯。。。千錯萬錯,得佢哋既信念係真理,咁同邪教有乜分别。我哋呢d小市民,日日見到佢哋攪亂香港,仲要滿口歪理,真係無哂心機。呢班佔中邪教徒唔會肯走,政府同警察究竟幾時先肯做野?

• 佔中邪教徒要既野特區政府係無能為力,呢個係中央問題,我提議佢哋佔據天安門,逼中央直接同佢哋對話。

• 差佬唔會清場,反而保護防守路障的示威者,香港已經被佔鐘者統治,我們認命吧!

我都開始對政府失望以至絕望,軟弱無能!

• 不滿現在,發夢又冇咁早,所以特別容易被人洗腦。

佢地連同和尚借梳都未搞清楚,又點代表香港?

• but why so many ppl support them?

• 睇吓就明

• 後生一輩被人從小洗腦,傳媒偏婆報道,再有d怪獸家長重要帶埋d仔女去佔領區,佢地繼續被洗腦...

被糞便掟中既小童真不幸,唔係不幸被掟中,係不幸有個咁既家長!

• 連班所謂政治中立公務員都支持,內憂外患,香港已經玩完!

• d人成日話"香港已經玩完",我好唔同意,香港實在比好多地方好好多,放眼世界,好好珍惜所有

• 其實因為長期恐懼同大陸掛勾嘅問題,所以個個有病。

• 洗腦應該唔係

但係有示威者講,聽完片中人講完野之後,個腦好似好飄飄然咁,覺得所做事係救世界大英雄,佢叫你做咩,有一種好強烈好想跟住佢講立即去做

• 香港真係幾好㗎,好多在外國嘅華僑都回歸香港住啦

• ... replied at 2014-10-23 10:26 am

---------------------------------------------------------------

其實因為長期恐懼同大陸掛勾嘅問題,所以個個有病。

===============================================================

"掛勾" has both good side and bad side. 食得咸魚抵得渴, we can't just get the advantange and then complaint the side effect.

• 路人 replied at 2014-10-23 10:28 am

---------------------------------------------------------------

洗腦應該唔係

但係有示威者講,聽完片中人講完野之後,個腦好似好飄飄然咁,覺得所做事係救世界大英雄,佢叫你做咩,有一種好強烈好想跟住佢講立即去做

===============================================================

呢啲咪叫洗腦囉,慢慢就會入埋血

佔機場都散講,呢班人無法無天

• 我們 就是法治

我們 就是法律

我們 就是政府

真主萬歲! Sorry.....民主萬歲!

• @maze, how to make the link into a video and post here ?

wld u pls teach me ? tks

• 周永康 replied at 2014-10-23 10:36 am

我們 就是法治

我們 就是法律

我們 就是政府

真主萬歲! Sorry.....民主萬歲!

大陸周永康

• 人 10:36am oct 23, 2014

路人 replied at 2014-10-23 10:28 am

洗腦應該唔係

呢啲咪叫洗腦囉,慢慢就會入埋血

佔機場都散講,呢班人無法無天======================================================

有示威者講錄晒片中人全部說話,要日日聽佢毎一句話,唔聽會周身痕又有人話"發夢"見到片中人,佢四周圍有光芒佢成個人可以飄起

login to reply

looks like your connection to she.com messageboard was lost, please wait while we try to reconnect.