額頭紋

• 眉心同額頭開始有靜態紋, 唔郁都見到, 依家唔整怕遲D仲明顯, 有冇方法搞得掂?

• 平時有冇做下按摩咁呀??

• 係咪成日皺眉呀, 搞到皺紋出晒黎, 搽啲抗皺產品啦, 再唔係打botox去皺

• botox得唔得嫁, 去皺可以維持幾耐?

• botox得架, 媽咪打過魚尾紋, 眼尾D褶唔見晒, 對眼有神睇落後生唔少, 一條紋可以令人老幾歲架, 快D搞下佢啦

• botox得架, 你可以試下Marsha個botox半面療程呀,

我之前唔只眉心同額頭, 魚尾紋都好勁,

1個療程已經冇晒啲紋, 成個人後生返晒

• botox唔係唔得,

不過其實係冇解決問題,

只係睇落靚d囉

• 點解唔做thermage?

做完d紋淡d同埋皮膚會靚喎~~

• mamamary replied at 2014-09-30 5:21 pm

---------------------------------------------------------------

botox唔係唔得,

不過其實係冇解決問題,

只係睇落靚d囉

===============================================================

唔係喎, botox將收緊嘅肌肉形成嘅皺紋放鬆, 放鬆之後就無咗皺紋啦, 點解決唔到呀?

尤其係表情紋會更加有效

• matdamoa replied at 2014-09-26 10:27 am

---------------------------------------------------------------

botox得架, 你可以試下Marsha個botox半面療程呀,

===============================================================

半面療程都係第1次聽, 啲fd都係遂part打, 半面計起係咪平啲呢?

• 買D按摩油自己做下按摩都OK喎

• 打restylane填充劑都得, 可以填平皺紋

• botox一定最有效,我前排先帶完媽咪去dr protalk到打過魚眉紋,本身係貪佢平880蚊就可以試,但打完之後佢覺得效果都幾好,依家影相都無哂d紋lu^^

• Aekey replied at 2014-10-14 10:59 am

打restylane填充劑都得, 可以填平皺紋

我都覺,打細紋呢D Restylane好d,BOTOX如果錯打,好易打到好硬

• panther replied at 2014-10-17 4:19 pm

botox一定最有效,我前排先帶完媽咪去dr protalk到打過魚眉紋,本身係貪佢平880蚊就可以試,但打完之後佢覺得效果都幾好,依家影相都無哂d紋lu^^

呢間我係其他forum見網友話好hardsell,連醫生都會sell埋一份,聽到都唔敢去問

• 去做thermage啦, 做1次就可以keep幾年, 好過成日去打針,打到D皮膚壞哂~ 有興趣可以睇我個blog share

http://blog.she.com/electra/2013/11/18/

• 試下去做多D去皺FACIAL睇下得唔得

• electra replied at 2014-10-21 11:44 am

去做thermage啦, 做1次就可以keep幾年, 好過成日去打針,打到D皮膚壞哂~ 有興趣可以睇我個blog share

http://blog.she.com/electra/2013/11/18/

做thermage嘅過程真係超痛,識個fd做咗幾10下叫停,痛到頂唔順,做全面差唔多成1000下真係好難頂,做1次唔係keep到幾年,佢話keep幾年一定係呃你,真係唔想打針想做機都唔揀thermage啦,做doublo機好過,又唔痛效果又好好多

• 嘩, 做機都可以咁痛嫁

其實打針我ok, 樓上個sis講嘅半面療程係點嫁, 我想減眉心同額紋, 半面包唔包嫁

• Abe replied at 2014-11-04 11:07 am

electra replied at 2014-10-21 11:44 am

去做thermage啦, 做1次就可以keep幾年, 好過成日去打針,打到D皮膚壞哂~ 有興趣可以睇我個blog share

做thermage嘅過程真係超痛,識個fd做咗幾10下叫停,痛到頂唔順,做全面差唔多成1000下真係好難頂,做1次唔係keep到幾年,佢話keep幾年一定係呃你,真係唔想打針想做機都唔揀thermage啦,做doublo機好過,又唔痛效果又好好多

True! 邊個話做thermage可以keep幾年咁神奇? keep到一年架咋! 如果要最靚既效果, 半年就應該做一次! 我冇聽過doublo唔痛, 同埋效果點樣好好多先? 冇圖冇真相, 如果thermage唔得既都唔會咁多明星每年都去做啦

• Kangie replied at 2014-11-04 11:15 am

嘩, 做機都可以咁痛嫁

其實打針我ok, 樓上個sis講嘅半面療程係點嫁, 我想減眉心同額紋, 半面包唔包嫁

都係嗰句啦,

打針都唔係唔好既,

不過幫唔到皮膚變好囉

• mamamary replied at 2014-11-11 2:54 pm

True! 邊個話做thermage可以keep幾年咁神奇? keep到一年架咋! 如果要最靚既效果, 半年就應該做一次! 我冇聽過doublo唔痛, 同埋效果點樣好好多先? 冇圖冇真相, 如果thermage唔得既都唔會咁多明星每年都去做啦

我做過doublo, 感覺唔可以話係痛, 似酸軟多D, 唔敢講邊部好D, 但我就有明顯效果

• mamamary replied at 2014-11-11 2:54 pm

以前無得揀就做thermage, 依家多人做hifu, feedback都幾好, 好多blogger同網友做完都有share效果

• 我聽人講過話做一個叫4D埋線既療程都可以減淡到D皺紋,唔知係唔係真架呢??

• replied at 2014-11-27 12:14 pm

mamamary replied at 2014-11-11 2:54 pm

以前無得揀就做thermage, 依家多人做hifu, feedback都幾好, 好多blogger同網友做完都有share效果

點解冇得揀先做thermage?

我d朋友係有得揀而去做thermage,

因為知道好多明星都揀thermage而唔係hifu

• herohoho replied at 2014-11-28 5:08 pm

我聽人講過話做一個叫4D埋線既療程都可以減淡到D皺紋,唔知係唔係真架呢??

埋線要有傷口,

感覺有d恐怖,

同埋都唔係真係幫到皮膚變好,

不過如果想快d見到效果既呢個都係一個選擇黎既...

• mamamary replied at 2014-12-05 12:54 pm

點解冇得揀先做thermage?

我d朋友係有得揀而去做thermage,

因為知道好多明星都揀thermage而唔係hifu

早期D明星係做thermage多, hifu近期先有, 算係改良咗既拉皮機, 2樣都做過既blogger都話, hifu易接受1D, 睇多D用家feedback先啦, 做咩機其實係個人喜好

• thermage都有好多種, 有D能量好細, 同RF機冇咩分別, 但價錢就貴好多

• 敷多啲MASK啦,美肌之誌有隻白茶彈肌MASK好好用,有去紋緊緻效果

• matdamoa replied at 2014-09-26 10:27 am

botox得架, 你可以試下Marsha個botox半面療程呀,

我都打過韓國既botox, 雖然好多人話會膠面, 但佢去紋又真係得, 佢有佢存在價值, 唔係都唔會咁多人打啦, 我諗份量唔太多既可以做到自然

• 有冇做保養阿SIS 用下多小小護膚品 如果真係想快D冇可以去打針阿 我覺得真係會用

• 我每日都有搽bare minerals 個枝多種抗皺精華, 邊度出紋就搽邊度, 用左一個星期D紋真係開始可以淡返

• 唔好皺咁多眉ar~

• Thermage, Hifu, Restylane 同Botox我都做過,額頭紋我覺得打Botox以價錢,效果計,各方面係最好

• 我建議可以試下用restylane去填平d額頭紋

我係youtube見到做restylane既過程

一打完d皺紋淡左架同埋做完表情好自然,唔會膠面被發現

如果額頭紋比較深既話我覺得打Perlane會適合d

咁當然啦,你去到問醫生就最穩陣既

Log in to reply