想搵個車手女友

• 唔好祁門, 其餘三隻都有。 俾你提起, 試下開舊生茶普洱, 出齊所有架撐都撬唔開個茶餅。 朋友幾年前送, 唔知點解?去年開左件熟茶普洱都好易開下 :)

烏龍獨愛台灣高山凍頂。 每次去台唔少得到峰園茶莊。

溫柔嫻淑添, 絕對同意, 不過唔好持靚行兇。 班書男心靈脆弱架。

• 哈哈 jamie oliver 有 t set 食, @ $158

• 高山凍頂,呢嗰我都喜歡。。。

普洱。。。哈哈,用鎚仔揼啦!!!

Jamie Oliver...未試過喎!只喺試過 Bread Street Kitchen & Bar during soft opening.

• 今日無心做嘢, 諗緊偷雞早D走點樣開件茶餅。 搞成晚都係撬開D邊皮。 今晚試下放車底轆轆得唔得。 上次件熟茶餅絕對好茶, 滑滑, 多謝老友都趕唔切。 今次件生茶餅差天共地, 鞋澀, 同一茶園, 同一牌子两種口味。

厨房俾我搵到灌白茶, 朋友送, 未試。

我都鐘意儲咖啡豆, 幾時請巫小姐到寒舍品茶?

• 喂你唔好轆個茶餅,除非你肯定短期內飲得晒,如果唔係好容易潮濕就浪費曬啲靚嘢。

白茶都正喎!

茶葉呢家嘢,買時通常我會叫埋老友一齊去相熟老字號㨂同試,已經一餅果D好靠彩數就算聞到好香,到飲嘅時候可能味道差啲!

你幾時邀請我都奉陪!

• 雨前龍井

明前碧羅春

我冇力大家都知, 唔使戒心!

• 300-之前我多數飲綠茶,但近來胃部成日唔舒服,轉飲紅茶多了。

• 普洱較好, 但幾壼後就冇味

壽眉溝普洱最好

• 或者茶餐廳的立頓溝茶

茶膽加水

• 茶餐廳好少去,更何況飲佢D茶吖?!

以前D老人家去飲茶就會咁溝,而家只有叫二壺茶自行溝㗎!

仲有而家冇乜人飲六安lu

• 六安係銧茶, 但淡口

• 早晨星期六。

紅茶我鐘意ceylon tea, dilmah in particular, 最鐘意煮茶個一刻, 滿室皆香。老實講,祈門茶只岩溝茶用。 在下有段時間主理茶葉進出口部門,運好多祈門去uk n jp 幾個大牌子溝茶用。

又俾我見到bb個新bf, 另一部金鈴紅黑, 泊係中菜茶餐門口, 有三個唔係幾好樣既大漢玩下玩下, 以為賣車試車, 埋去八下, 原來係泊車仔.... 上次見個部應該唔係bb車....

• 女巫 replied at 2015-09-25 9:45 pm

---------------------------------------------------------------

茶餐廳好少去,更何況飲佢D茶吖?!

以前D老人家去飲茶就會咁溝,而家只有叫二壺茶自行溝㗎!

仲有而家冇乜人飲六安lu

===============================================================

好彩仲有時間改下個run down, 可能要岔開金華波羅油, 美而廉茶餐, 唔行千色店.....

有次約左神級女仔見面, 佢成日講dress code我唔醒水, 去food court lunch, 茶記食T, 無番單。

• 祝各位中秋節快樂!

人月兩團圓

• 其實錫蘭溝祁門主要是一般西餐廳的紅茶茶膽,當然個別高級的餐廳亦會加其他紅茶。

Dilmah通常高級酒店採用,我喜愛的洋金菊多數飲呢隻牌,但自從離開了舊公司唔知邊度可以買得到,而家飲緊Neal's Yard Remedies嘅洋金菊。

好鬼心你啦,明知神級嘅女仲帶人去food court lunch, 揀老婆就話睇反應啫,人家比哂tips,no eyes see la

• 謝謝300,每逢佳節倍思親,而我就思「司機」!

• 中秋節快樂! 大家人月兩肥臀~

• 女巫 replied at 2015-09-26 11:39 pm

---------------------------------------------------------------

謝謝300,每逢佳節倍思親,而我就思「司機」!

===============================================================

中秋對月, 發誓訴心願, 刻骨相思。

• 女巫 replied at 2015-09-26 11:37 pm

其實錫蘭溝祁門主要是一般西餐廳的紅茶茶膽,當然個別高級的餐廳亦會加其他紅茶。

Dilmah通常高級酒店採用,我喜愛的洋金菊多數飲呢隻牌,但自從離開了舊公司唔知邊度可以買得到,而家飲緊Neal's Yard Remedies嘅洋金菊。

好鬼心你啦,明知神級嘅女仲帶人去food court lunch, 揀老婆就話睇反應啫,人家比哂tips,no eyes see la

係甘上下架喇, 今時今日有個男人肯出黎找數, 雖係food court都少有架。

去isquare, the one 睇下D餐廳, 十張台有五張全女班, 其餘五張有四張女人埋單。 仲見過有個港男睇住條女埋單, 佢就揸支牙籤撩下撩下, 真係想埋去舂佢两野。講真在下身邊女性朋友, 起碼有半打養住條仔。

得閒睇下周顯論港女點湊仔:

http://nextplus.nextmedia.com/columns/肉食中環/20150803/238953

• 後無來者

忘盡心中情

作詞:黃沾

作曲:顧家輝

演唱:葉振棠

忘盡心中情 遺下愛與癡

任笑聲送走舊愁 讓美酒洗清前事

四海家鄉是 何地我懶知

順意趨寸心自如 任腳走尺軀隨遇

*

難分醉醒玩世就容易 此中勝負只有天知

披散頭髮獨自行 得失唯我事

昨天種種夢 難望再有詩

就與他永久別離 未去想那非和是 *

johnny yip dinner concert coming soon.

• 鈴生,你D女性朋友l 富貴啫。

• 大部分都係屈阿媽包養埋,當養多只狗。

如今女權當道,mid management 幾乎全女班。遲D班 top management 死哂等班MM 補上,情況唔知變成點?有報告話遲D1000F v 768m

睇下今日有冇食神。

• 早晨

• 各位早晨

>__< 曬到醒咗

• 有冇打算去金鐘?

• 去金鐘做乜, 今日冇人開工

• 今日9.28一週年!

• 咁放夠 178 個煙霧旦慶生啦

HAHAHA

• 我就泡了2壺龍井,送西式蛋糕。

茶味炎,蛋糕味道濃。

• 女巫 replied at 2015-09-28 2:48 pm

今日9.28一週年!

對巫小姐另眼相看。在下慚愧當日醉生夢死。

• 女巫 replied at 2015-09-28 7:16 pm

我就泡了2壺龍井,送西式蛋糕。

茶味炎,蛋糕味道濃。

巫小姐有無果醬瓶泡龍井, 放在包包? 得閒搖两搖, 飲兩啖? 跳跳大媽舞?

• 凍飲龍井

• 區區老粗, 未懂品嘗龍井, 茶詩念過送俾两位佳人

欲把西湖比西子,從來佳茗似佳人

• 聞香茉莉花月下, 淺酎碧螺春雨前

• 不在乎耐力持久,只在乎長短粗幼~ :P

• 茶葉?!

• BIBI

又去咗歐洲?

操定落澳門跑?

定係準備跑香港?

• 沙嘩DEE KA~

• 去咗泰國玩水上飛碟?

• 買手信, 買手信!!

• 澳門就跑啦

• 成個月冇人蒲頭?

• 上一上水喇~

• @__@"

噙日出咗個半浮沉, 妳今日話上水!

好驚呀~~~~~

• Bibi168 replied at 2015-12-16 3:14 am

上一上水喇~

我幫你抹身 ^^

• hi hi 每逢佳節浦浦頭

• 轉眼又到聖誕節

BIBI 今年係邊過白色聖誕?

• 生肖屬豬 replied at 2015-12-16 9:04 pm

Bibi168 replied at 2015-12-16 3:14 am

上一上水喇~

我幫你抹身 ^^

掛銀死人咩~

• 戰狂300 replied at 2015-12-17 9:17 am

轉眼又到聖誕節

BIBI 今年係邊過白色聖誕?

LONDON

• Bibi168 replied at 2015-12-19 8:15 pm

生肖屬豬 replied at 2015-12-16 9:04 pm

Bibi168 replied at 2015-12-16 3:14 am

上一上水喇~

我幫你抹身 ^^

掛銀死人咩~

真係有掛住我架... ???

line我吖嘛 ^^

Log in to reply