好唔開心,真係越訴越苦....

• 國王, 當然唔係陳生啦, 係一個音樂家, 不過一般香港人唔會識, 又冇莫華倫咁出名, 行內人就一定聽過

• Anna replied at 2012-04-07 2:33 am

---------------------------------------------------------------

巧兒, 對於父母, 我都唔知點對佢地付出,我只係識問候佢地,對阿媽就聽佢連續講半個鐘,而我一句都冇講過,等佢舒服 D,因為老人家好鍾意講嘢

===============================================================

妳指桑罵槐=.=

• Anna replied at 2012-04-07 2:34 am

---------------------------------------------------------------

國王, 當然唔係陳生啦, 係一個音樂家, 不過一般香港人唔會識, 又冇莫華倫咁出名, 行內人就一定聽過

===============================================================

咁藝術家係會有少少脾氣架喎~

• 三位, 我有個好大問題,好多年都改唔到,就係好介意人地點睇我,好驚人地以為我偷懶唔番工,好驚人地知我駛屋企錢,其實個故事好長,我又唔想同人解釋,你唔解釋人地又誤會你,我就介意人地誤會,介意人地亂咁傳....

• Anna replied at 2012-04-07 2:33 am

巧兒, 對於父母, 我都唔知點對佢地付出,我只係識問候佢地,對阿媽就聽佢連續講半個鐘,而我一句都冇講過,等佢舒服 D,因為老人家好鍾意講嘢

你阿媽都想你回頭是岸, 擔心你再出事! 你只要願意唔再重犯錯誤, 同佢講一句 '阿媽, 我以後會生性, 抱佢一下' 佢就會心軟

• 國王: 冇指桑罵槐....其實唔係少少脾氣,係好誇張...果個男仔話畀佢打呢....

• 陌生人: 其實我都唔知我阿媽想我點,我 D 嗜好都好健康,每日都係為緊前途著想,雖然冇番工,但係生活一點都不頹廢

• Anna replied at 2012-04-07 2:37 am

三位, 我有個好大問題,好多年都改唔到,就係好介意人地點睇我,好驚人地以為我偷懶唔番工,好驚人地知我駛屋企錢,其實個故事好長,我又唔想同人解釋,你唔解釋人地又誤會你,我就介意人地誤會,介意人地亂咁傳....

妳諗得多咗~ 有無定時食藥呀?

• Anna replied at 2012-04-07 2:38 am

國王: 冇指桑罵槐....其實唔係少少脾氣,係好誇張...果個男仔話畀佢打呢....

指桑罵槐呢句係同巧兒玩架:p

• Anna replied at 2012-04-07 2:37 am

三位, 我有個好大問題,好多年都改唔到,就係好介意人地點睇我,好驚人地以為我偷懶唔番工,好驚人地知我駛屋企錢,其實個故事好長,我又唔想同人解釋,你唔解釋人地又誤會你,我就介意人地誤會,介意人地亂咁傳....

放下執著... 人比人比死人的... 每個人總有佢的過去, 既然是過去, 都沒法去改變, 人總需要勇敢生存... 將來先係重要.... 唔會因過去的事而枉過將來的時間! 呢個包袱只有你自己先可以放下...

真正的朋友係會支持你的.

• 陌生人 replied at 2012-04-07 2:37 am

Anna replied at 2012-04-07 2:33 am

你阿媽都想你回頭是岸, 擔心你再出事! 你只要願意唔再重犯錯誤, 同佢講一句 '阿媽, 我以後會生性, 抱佢一下' 佢就會心軟

國王應該好識氹囡,哈哈。

不過我都覺得work. :)

• 一個冇番工,但係又生活不成問題的人,係好乞人憎,但係我都唔想架,我好羨慕人地日日番工,我覺得對社會有貢獻會好開心,有個身份....我試過做義工,做到眼痛,跟住冇做,而家忙緊其他呢,都係一 D 工作.....

• Anna replied at 2012-04-07 2:40 am

陌生人: 其實我都唔知我阿媽想我點,我 D 嗜好都好健康,每日都係為緊前途著想,雖然冇番工,但係生活一點都不頹廢

係咁你應該問佢的意見, 平心靜氣去講你依家的情況, 大家估估下不是好事.

人哋點諗...妳根本控制唔到=.=

慢慢嘗試唔好介意人點諗妳...最後直情唔好諗^^

• 國王, 我好準時食藥....

• 巧兒 replied at 2012-04-07 2:42 am

陌生人 replied at 2012-04-07 2:37 am

Anna replied at 2012-04-07 2:33 am

國王應該好識氹囡,哈哈。

不過我都覺得work. :)

巧兒妹妹...唔該睇清楚以上既留言係邊個留既=.="""

• Like陌路人嘅說話。

Anna大個啦!清晰d自己要咩嘅生活,為自己嘅將來努力仲好。 :)

• Anna replied at 2012-04-07 2:44 am

一個冇番工,但係又生活不成問題的人,係好乞人憎,但係我都唔想架,我好羨慕人地日日番工,我覺得對社會有貢獻會好開心,有個身份....我試過做義工,做到眼痛,跟住冇做,而家忙緊其他呢,都係一 D 工作.....

可能你要考慮下是否需要改變現有的生活模式! 不過我都唔太清楚件事的來龍去脈, 好難去比分析你

• 其實呢兩年新認識的朋友, 已經冇追問我生活費從何而來, 不過我介意自己冇一個身份囉, 又唔係主婦, 又唔係退休人士....

• 陌路人, 你好客觀, 鍾意你....

• Anna replied at 2012-04-07 2:44 am

一個冇番工,但係又生活不成問題的人,係好乞人憎,但係我都唔想架,我好羨慕人地日日番工,我覺得對社會有貢獻會好開心,有個身份....我試過做義工,做到眼痛,跟住冇做,而家忙緊其他呢,都係一 D 工作.....

我只可以講...妳儘量嘗試放鬆d喇

• 巧兒, 你的名好可愛...

• Anna replied at 2012-04-07 2:45 am

國王, 我好準時食藥....

乖~ 唔好唔食:p

anna...妳都有睇開心理醫生?

• Sorry,陌路人,讚錯國王,你先叻氹人。:p

國王,入你唔倒添。呵。

• 其實,我有某方面才能,而家係喺呢方面發展,亦有人賞識我,出錢幫我,而我覺得呢一行非常適合我,只係收入唔穩定....而我每日係進修,想自己呢方面有進步...就係咁囉...

• Anna replied at 2012-04-07 2:48 am

陌路人, 你好客觀, 鍾意你....

唔好咁易鍾意一個人呀.... 我係男人會面紅架...哈哈 (講笑)

我好少來呢度, 有緣見你的THREAD, 想比些意見你吧...

無論大家講咩, 解鈴人須繫鈴人, 最終都要你自己唔去鑽牛角尖... 知嗎?

• 有,睇精神科醫生,其實我覺得我更需要見社工/輔導員,不過上一個遇到個唔好,好大陰影

• 陌路人,你好好人,你會有好報的....

• Anna炒股賺$$,安坐家中唔洗做?

我好好奇添...

• Anna replied at 2012-04-07 2:51 am

其實,我有某方面才能,而家係喺呢方面發展,亦有人賞識我,出錢幫我,而我覺得呢一行非常適合我,只係收入唔穩定....而我每日係進修,想自己呢方面有進步...就係咁囉...

努力~ 加油!!! 做d成績比自己睇^^

• 我真係高攀唔起佢...我知己 (其實都有一個的, 不過唔會傾電話) 叫我忘記佢,佢話我冇行係因為我唔主動.....

• 巧兒 replied at 2012-04-07 2:54 am

Anna炒股賺$$,安坐家中唔洗做?

我好好奇添...

唔得八卦=.=

• Anna replied at 2012-04-07 2:54 am

陌路人,你好好人,你會有好報的....

多謝... 我信因果... 施比受更有福呢!

你睇開D, 勤力D, 我相信你要比人付出更多先會成功!

世上沒有不勞而獲, 記住啦...

• 國王 replied at 2012-04-07 2:56 am

巧兒 replied at 2012-04-07 2:54 am

Anna炒股賺$$,安坐家中唔洗做?

我好好奇添...

唔得八卦=.=

哦。

• Anna replied at 2012-04-07 2:53 am

有,睇精神科醫生,其實我覺得我更需要見社工/輔導員,不過上一個遇到個唔好,好大陰影

anna~ 遇到好醫生都要講少少緣份架~

但千萬唔好諱疾忌醫呀...希望妳能積極面對:p

• 國王: 謝謝你鼓勵...

巧兒,我頭先講咗,係父母畀生活費我,所以我勁內咎,一聽到人地 D talk 話,而家 D 後生仔呀,唔番工畀父母養架,就好似講緊我咁,好唔舒服

• Anna replied at 2012-04-07 2:53 am

有,睇精神科醫生,其實我覺得我更需要見社工/輔導員,不過上一個遇到個唔好,好大陰影

你都好黑仔下喎!

你同陌生人傾電話,怕唔怕俾人認出你係邊個?

• 陌路人, 係, 我條路係比較難行, 不過都感謝你支持....

• Anna replied at 2012-04-07 2:56 am

我真係高攀唔起佢...我知己 (其實都有一個的, 不過唔會傾電話) 叫我忘記佢,佢話我冇行係因為我唔主動.....

凡事不能操之過急...一步一步慢慢嚟喇~

• 巧兒 replied at 2012-04-07 2:58 am

唔得八卦=.=

哦。

乖~

• Anna replied at 2012-04-07 2:56 am

我真係高攀唔起佢...我知己 (其實都有一個的, 不過唔會傾電話) 叫我忘記佢,佢話我冇行係因為我唔主動.....

咩年代吖?用高攀呢個詞語太嚴重啦! =•=

我嘅style係本小姐鐘意你係你莫大光榮,唔要你傻仔。哈哈。 :p

• chat: 咁我又唔係名人, 我話 google 有我資料啫, 但係始終我唔係公眾人物....

上一個社工, 佢自己係實習, 連續四次都仲係問我 background,要我講得好詳盡, 連我父母的兄弟姊妹的職業都問,因為佢想做好佢份功課, 而不是輔導我....之後我怕怕...

• Anna replied at 2012-04-07 2:58 am

國王: 謝謝你鼓勵...

巧兒,我頭先講咗,係父母畀生活費我,所以我勁內咎,一聽到人地 D talk 話,而家 D 後生仔呀,唔番工畀父母養架,就好似講緊我咁,好唔舒服

不要在乎人家點講, 你有事父母幫你係人之常情, 他日你可以獨立搵到錢就可以再回饋父母... 只要你肯努力付出, 做個正面的人, 父母一定會支持你

• 巧兒: 佢係襯 D model型女仔,好似周汶錡咁,先唔會矮佢好多...哈哈....

• Anna replied at 2012-04-07 3:02 am

chat: 咁我又唔係名人, 我話 google 有我資料啫, 但係始終我唔係公眾人物....

上一個社工, 佢自己係實習, 連續四次都仲係問我 background,要我講得好詳盡, 連我父母的兄弟姊妹的職業都問,因為佢想做好佢份功課, 而不是輔導我....之後我怕怕...

hahaha ... 所以話你黑仔

• ANNA,

可能我做你的社工仲適合...哈哈

• 睇醫生同tone翻積極d嘅mind set啦。

• 陌路人, 我嘅願望係搵到夠我基本開支嘅錢,咁已經好好,我對生活要求唔高,唔係特別鍾意享受....

• Anna replied at 2012-04-07 3:05 am

睇醫生同tone翻積極d嘅mind set啦。

Sorry,個message係我嘅。

• 陌路人, 我都覺得係呀 (你做我社工仲好), 哈...

chat: 我一路懷疑我娘家間屋有 D 問題,我地四個 (我父母同我細佬) 都好黑仔.....

Log in to reply