我要拍散拖

• 186cm replied at 2010-06-27 5:31 pm

-----------------------------------------------------------------

bloody

斬纜啦!作為過來人,我告訴你係會有短暫既痛苦架!由幾個月至一年不等!最緊要令自已生活充實些,日子就易過好多,我就去報興趣班令自已無咁多時間亂諗野,遲下我仲想去煤氣公司或中電學下煮野食添!

如果你有係質素既,就唔怕無人欣賞,單身又未必唔好,咪以為一定要有伴先叫幸福!錯誤既結令或者關係,我個人覺得仲衰過單身,千祈咪受其他人壓力而結婚,更忠告你不要淪為第三者,第三者既壓力好大架!

=================================================================

how about other courses? academic/interest courses?

• 你英文咁叻又咁picky,你咪去外國搵人做你"SP" 囉,仲要A class.

係wor, 唔記得tim~d人已post,話你英文叻到讀者文摘訪問你,仲有同過500+ 女人一齊過.

我有無講漏呢?

• Maninshe先生,

我40+,點解我40+唔可以做背囊友?唔好有年齡歧視喎!

• Maninshe先生,

我去上course目的係:

1. 減壓 (有些細藝)

2. 消閒(令自己勿太得閒,胡思亂想)

3. 擴闊社交圈子 (太學術則無謂了,徒然增加壓力,我自問讀的書已夠了,年紀又不少,我無意攀高去讀Ph. D)

4. 其實有時間做吓補習都唔錯!不過我自己都係比較喜歡學野多少少

• 186,

can i have your msn ? coz i like to travel too....

• bloody,

你都唔係幾好「老脾」,哈哈!算啦!一樣米養百樣人,佢都無得罪你,犯不著罵他吧!

網上的是非,還是不捲入為妙!

• 你send message來我email la....

[email protected]

我吾胡亂公開msn架(免得收到病毒郵件)!

我亦好少上來!

• 186cm replied at 2010-06-27 5:50 pm

-----------------------------------------------------------------

我唔正義架!我都係正常男人,坦白講我一樣好色咸濕,對住自己既女人,一樣會手多多!

我亦唔担心我自己無人要,我相信性是很不難得到的,我最不屑為左上床去厄女仔。

為了得到性而作出瞞騙或欺詐的人,人格低下,是很卑鄙的!

這事你情我願就好!不過你別太天真,網上好多人扮好人扮正義扮關心你,你要小心!尤其是女仔,正所謂路遙知馬力,日久見人心,網上什麼人都有,不可不防!

你因為人家一句兩句說詣而斷定對方正義,我告訴你,最後你一定吃虧!

=================================================================

只係,你會用一個正常的角度都看/過來人的角度去講,我朋友們好錫我,都無話過我d咩,我有時都需要人講d唔岩聽野,對於唔岩聽,多數=我的反方向。

唔咸濕就驚了`~XDD

• Regene

對唔住,係你條thread太揚,雀巢鳩佔,唔好意思!我低調些吧!

• 還是用正身,用alias好煩

• bloody,

我20幾30頭時都好似你咁直,後來撞板多了,人生經驗多了,吃虧次數多了,就收起了那烈火般的衝動性格!

年青時,老細和我談考績就說,我是只顧自己駕車的人,沒理會一起駕車的人跟不跟得上!

我那時還年青,甚至頂咀:他們開老爺車的,難道駕保時捷的陪他們慢溜?我自己先上山頂看風景,沒什麼不妥吧!

結果,我好快上到山頂,但好多人眼紅,一個人太招搖太突出是很危險的!你那性格和十年前的我挺相似啦!

吃點虧就會長大的!呵呵

• 細路仔唔跌唔識大...
    咁但係若然你見到佢就跌,會去扶佢一把? 定任得佢跌到損手爛腳呢?

• 186cm

我不得不承認,我的想法跟你講的經歷有點相似,不過,由於有惰性,我又不會超前得太緊要。

嘩,睇黎,你好年青已經有自已成就了

• 要是我自己的兒子,只要在不危及生命、殘廢或毁容下,我會由得他跌一下摔一下,由他自己站起來!跌到損手爛腳未必係壞事,至少佢會有危險意識!

現有的爸媽就是太保護孩子,所以孩子長大後經不起風浪!

年青的小伙子,連自己也照顧不了,更遑論去照顧身邊的女孩!

所以,當我見到年青男生越來越不及女生優秀,我就十分担心,有朝一日,我們的社會,會變成母系社會!說笑!

我爸自少就這樣訓練我!我家環境不錯,自少就有傭我11歲就可以去寄宿獨自生活!擁有一個人生活的信心和技能!現在的人,許多二三十歲仍離不開父母照顧,所以我十分感謝我爸,我有兒女的話,也會這樣教他!由他跌吧!只要不危及生命殘癈!

• 186,

i had send you a email to your email address, please check!

By the way, i agree with what you said....

• 是一件好事,我唔敢話自已有幾獨立,不過自已照顧自已仲可以,我係未供到樓囉,過多幾年,希望有機會

我8歲爸媽無一齊,15歲跟爸住,但佢1個月無3幾日在hk, 都學習獨立,咁玩下童軍,更架幫到自已。

我grad jor 3年,而家除jor唔洗供樓,其他開支同屋企費用自已manage, 不過我希望快d再上一層樓,我想自已快d可以更獨立起來。

唔知regene係咪1個人生活呢?

• bloody,

我唔敢講我自己有成就,不過我今年43歲,我25歲大學畢業返來,只用7-8年,大概32-33就升到宜家既職級(在我集團中,升職速度都算數一數二),不過我自知亦自覺唔係做大老細既材料,我份人人EQ又唔夠高,又唔夠奸狡,又唔識玩政治玩手段,又唔受得委屈,不如安安份份做中層好了!自此殺傷力大減,反而多了朋友!

曾經有人話過我無大志,不過大老細只同我差萬幾元人工,佢責任大好多,我樂得做"馬仔",至少有鑊有佢摃!呵呵!

• yes, amy

see you message and I will check the mail later

• 186cm

wah~^^ 你真係勁...

我都唔識個d手段(就算識都做唔出),eq低...

我而家第3份工, 做左1年半唔夠,下個月以升職加薪留我,由officer跳上supervisor...我盡力做啦~做到年尾,我閃啦...做到要成日睇醫生,人工below average...(如以product marketing supervisor黎講)

我將來想有自已事業啊~ 不過未夠經驗同經歷,真係唔可以亂黎,錢又係一個大問題。

一連5日工作天,我估,我胡思亂想的時間又會少了^^

• bloody,

忙碌係可以療傷既!^_^

amy,

覆左你email,今晚返屋企睇波,先至add到你!我最喜歡同人傾旅行!不過你有心理準備,我係玩得好cheap果隻,我去食local人食野既餐廳,對住既要求只係交通方便、清潔、安全、有熱水、有冷氣、唔好衰過我屋企,可能同你地住開resort既玩法大不同架喎!

• 大家好

• 186,

我喜歡各種旅行體會, 曾經在歐洲旅行一個月, 只用了一萬元, 大家可以交流吓...反而, 大陸未試過...

• Bloodyrosella replied at 2010-06-27 6:07 pm

還是用正身,用alias好煩

if u r not used to that........

• 186cm replied at 2010-06-27 6:59 pm

bloody,

我唔敢講我自己有成就,不過我今年43歲,我25歲大學畢業返來,只用7-8年,大概32-33就升到宜家既職級(在我集團中,升職速度都算數一數二),不過我自知亦自覺唔係做大老細既材料,我份人人EQ又唔夠高,又唔夠奸狡,又唔識玩政治玩手段,又唔受得委屈,不如安安份份做中層好了!自此殺傷力大減,反而多了朋友!

曾經有人話過我無大志,不過大老細只同我差萬幾元人工,佢責任大好多,我樂得做"馬仔",至少有鑊有佢摃!呵呵!

not a bad choice...

• 見到BLOODY細過我都叻過我...
    哈... 要匿埋一邊喇我..... =.=''

• Fate rules, u may be better later, like Rabbit & Tortoise race.......

• hi, just read your post tonight, may i give u my intro & contact by mail? My email is [email protected]

Have a nice weekend

• Regene replied at 2010-06-27 8:26 pm

見到BLOODY細過我都叻過我...

剛才行開左做野,回應一下,原來有個制可以咁用來回應的,真係大鄉里!

人比人比死人!每個人的才能都不同!別羡慕人!

佢可能比你aggressive,但你又可能比佢温柔!

沒有甚麽是絕對的!

• Bloodyrosella replied at 2010-06-27 6:06 pm

只係,你會用一個正常的角度都看/過來人的角度去講,我朋友們好錫我,都無話過我d咩,我有時都需要人講d唔岩聽野,對於唔岩聽,多數=我的反方向。

唔咸濕就驚了`~XDD

我好少上來!唔知呢度既culture!不過講左咁耐,初步印象其他姐姐都意見好中肯丫?

有時多問意見係好事!三個臭皮匠一定叻唔過諸葛亮,但一定叻過豬揼兜!

• 186cm, 其實呢幾日都幾active下...

唔使陪另一半架你?

• 186cm replied at 2010-06-27 8:50 pm

Regene replied at 2010-06-27 8:26 pm

見到BLOODY細過我都叻過我...

剛才行開左做野,回應一下,原來有個制可以咁用來回應的,真係大鄉里!

人比人比死人!每個人的才能都不同!別羡慕人!

佢可能比你aggressive,但你又可能比佢温柔!

沒有甚麽是絕對的!

不用這樣比較的, 每個人都有長短處,不過我有時會羡慕人,因為我欲望可以令我進步(1dd野啦) 咁會更努力一點 :)

• HI REGENE, 我有女朋友的, 你會介意對方是有另一半嗎?

• hi, lets chat?

• ManinShe replied at 2010-06-27 8:28 pm

Fate rules, u may be better later, like Rabbit & Tortoise race.......

u are right. fate rules---- 你註定一世係she冇運行,受人追擊,做過街老鼠

• howaboutu replied at 2010-06-27 9:40 pm

HI REGENE, 我有女朋友的, 你會介意對方是有另一半嗎?

============================================================

最好就唔好啦...

• iloveprettygals replied at 2010-06-27 9:42 pm

hi, lets chat?

=============================================================hi, 你想傾咩?

• 好啦, 我都是要走開, WISH U GOOD LUCK

• i can chat on wtever,

wanna add my msn?

• 總會有GE~

• howaboutu replied at 2010-06-27 9:52 pm

好啦, 我都是要走開, WISH U GOOD LUCK

你有女友,仲有時間陪其他人咩?

• iloveprettygals replied at 2010-06-27 9:52 pm

i can chat on wtever,

wanna add my msn?

=============================================================

但你咩年紀呀?

• iloveprettygals replied at 2010-06-27 10:23 pm

哈,咁你有冇係我個THREAD度留意下我咩年紀?

• Regene replied at 2010-06-27 10:25 pm

iloveprettygals replied at 2010-06-27 10:23 pm

性版常客你都啱呀, 小心

• 留言中傷..都唔係好好者..

i dun mind ages, as long as we match

• REPORTER replied at 2010-06-27 10:28 pm

Regene replied at 2010-06-27 10:25 pm

iloveprettygals replied at 2010-06-27 10:23 pm

性版常客你都啱呀, 小心

thanks Reporter, 其實我對佢個email address都有D印象架喇~

• Regene replied at 2010-06-27 9:31 pm

186cm, 其實呢幾日都幾active下...

唔使陪另一半架你?

分居三個幾月啦,之前太瘋狂工作搏上位,欠缺溝通,到上左位之後,關係已好疏離,已經補救唔返!我地已經分左房訓七年了,基本上只係似朋友咁,好多年都無無親密接觸,同分居無咩分別,佢話想搬好多次,佢女人鬼咁多野,我搬好啦!

我岩岩供完層樓無耐,索性將層舊樓比佢住,我呢個月買左新樓,下個月新居入伙!之前供左十一年,又要由頭黎過!唉!,我既朋友仲話要飲入伙酒,我無乜心情,不過都要應酬佢地!

D股票又唔生性!好彩三四月有斬獲!但五月初至今都未返到家鄉!

我地雙方家長都未知我地分居!

• ops, sorry to hear that...

咁早前既父親節母親節你地點樣出席呢?

• 兩個人平心靜氣地談了多次,亦努力過,但真係發覺分開係較好選擇,好過將來連朋友都做唔成!

我最初一星期都返去收一次信,一起食一餐飯,睇下佢生活過成點,一個人習不習慣。最近已改為兩星期一次了。

原來分開左,反而仲有話題!將來點真係無人知,佢都話如果我遇到靈慾合一既好對象,佢吾個意簽紙離婚。

我提醒自己唔好隨便找個人做救生圈,到時傷害了人,就不好了!

• 父親節母親節照樣出席,星期六去外家,星期日去我家!之後送佢返我們之前的居所,然後我自己再返臨時短租寓所!

Log in to reply