35歲單親媽咪識朋友

• plkc replied at 2010-04-10 11:15 pm

-----------------------------------------------------------------

咁又係.

我從未有細路, 唔知果種心情. 不過生得出黎, 就會用心去敎.

=================================================================

我只能夠教識佢咩係對咩係錯, 細過教得幾好, 到佢大左會比其他人影響到, 我唯一能做既係盡量去愛鍚佢, 等佢第時大左都唔好離我太遠

• 一個好有責任心的男人, 才會接受你有個女, 先會照顧到你!

反而愛你未必會接受到你有另一個女, 就算接受都唔會長久, 自己覺得!

• 做女人真辛苦

• ff replied at 2010-04-10 11:17 pm

-----------------------------------------------------------------

我都覺得, 2個人唔夾, 死都一齊去維持頭家. 感覺好辛苦!

但小朋友又唔可以冇另一伴. 個人有時好辛苦~

=================================================================

唔只辛苦, 簡直人都癲, 精神壓力好大好大, 不過女人係好偉大, 可以為左小朋友放棄好多野, 咁你老公對個小朋友好唔好先?

• ff....................你講得好對

• 女人苦自己知, 捱到出曬血, 老公都只係覺得你又唔討好, 但現實迫人. 我都想做小鳥依人. 但佢都比唔到呢個環境你. 只有靠自己. 但反而同老公關係離好遠

• 同一時間要愛你同你既細路, 真係好難好難搵, 雖然我有幾個親戚都係單親, 但最後都再婚, 都有好好既生活

• 有男朋友又煩..無又想有...有又怕不接受我的過去..應該點好?

• ff replied at 2010-04-10 11:20 pm

4yrs人仔, 又真係好難捱.

點解你會忍心離婚? 我忍心唔到想自己幸福而離婚! 係真的~

忍心...當有老公等於冇老公, 成日自己湊住個女冇人理既時候,個女有老豆同冇老豆都冇分別, 咁你就唔會覺得離婚係忍心

• 我另一伴係個大細路, 仲會花言巧語對下d女仔, 沉迷打online game. 我只係隻眼開隻眼閉. 而自己就返工放工搵錢, 我唔係唔可以玩. 但我唔想, 因為怕一開始讓自己沉迷就唔識返轉頭. 我怕自己對唔住個仔. 讓自己煩惱

• 媽咪 replied at 2010-04-10 11:26 pm

ff replied at 2010-04-10 11:17 pm

我都覺得, 2個人唔夾, 死都一齊去維持頭家. 感覺好辛苦!

但小朋友又唔可以冇另一伴. 個人有時好辛苦~

唔只辛苦, 簡直人都癲, 精神壓力好大好大, 不過女人係好偉大, 可以為左小朋友放棄好多野, 咁你老公對個小朋友好唔好先?

媽咪, 努力加油啦~~

• 有時會在想..應該要一個可信任的男友..定會一個自已愛的男友呢?好想知道他心入面點看我!

• 我可能好你少少, 但80%一樣有老公都冇都冇分別. 個仔算ok la, 佢習慣左老豆掛住打機. 得閒同佢玩下. 而我就慘d, 冇人鍚感覺. 好似搵錢機械咁.

• 愛係會變質, 如果你地係要搵老公, 真係建議你地應該搵個有責任感既老公.

• 依家有冇男友唔係咁重要囉, 重要既係個女, 留得個女係身邊就預左以後既路唔好行

• 我發覺有時小朋友個思想好單純, 只要覺得爸爸媽媽係一屋住. 就算出街唔係3人行. 佢地都會覺得算屋企. 一家人.

所以我先維持呢頭家! 但近來開始覺得好攰, 可能一年比一年老, 怕青春唔再時, 條件下跌, 我怕到時佢唔要我, 我咪冇曬自信?

• 女人唔一定要有另一伴, 但一定要有條件吸引異性. 呢樣係我覺得最重要. 但年紀係一個問題~ 條件一年比一年跌

• ff replied at 2010-04-10 11:33 pm

我可能好你少少, 但80%一樣有老公都冇都冇分別. 個仔算ok la, 佢習慣左老豆掛住打機. 得閒同佢玩下. 而我就慘d, 冇人鍚感覺. 好似搵錢機械咁.

佢會理d細路既都仲好, 如果你咁既情況, 只有要你自己睇開d, 只要佢對d細路ok 已經夠啦

• 我也肥左好多...haha..點算

• ff~~~~~~~你也會去玩下..不係心理不平衡

• vv replied at 2010-04-10 11:32 pm

有時會在想..應該要一個可信任的男友..定會一個自已愛的男友呢?好想知道他心入面點看我!

年輕既時候, 會要一個自己勁愛的男人...到大一點,就要一個愛自己多的男人...

• vv replied at 2010-04-10 11:32 pm

有時會在想..應該要一個可信任的男友..定會一個自已愛的男友呢?好想知道他心入面點看我!

其實睇下你有冇諗住再婚囉, 冇諗住再婚既搵個自己鍾意既, 相處得黎既男朋友就好夠啦

• vv replied at 2010-04-10 11:40 pm

我也肥左好多...haha..點算

哈哈,..我幫你接收左佢囉, 我朋友都話我太瘦

• 無想結婚..不想

• redyee replied at 2010-04-10 11:41 pm

vv replied at 2010-04-10 11:32 pm

年輕既時候, 會要一個自己勁愛的男人...到大一點,就要一個愛自己多的男人...

佢依家唔只要搵個愛佢既人 仲要愛埋佢個女呢

• 愛係會變質, 當時我老公愛我愛到死~ 但我係個人辦. 小心~

原來佢愛你時咁勁. 一樣可以愛另一個人時一樣咁勁. 反而有責任心既男人先係最好.佢地會知咩叫責任. 就算點攰都知道要比個家庭樂給家人. 你地明白嗎?

• plkc replied at 2010-04-10 11:28 pm

同一時間要愛你同你既細路, 真係好難好難搵, 雖然我有幾個親戚都係單親, 但最後都再婚, 都有好好既生活

咁你d親戚都幾好運喎

• 我男朋友成日叫我食食食..就來肥死了..!不係食又無地方去..!三日看左二套戲..食左好多次飯

• 緣份

• vv replied at 2010-04-10 11:44 pm

無想結婚..不想

唔想結婚咁鍾意點都得啦, 諗咁多做咩, 最緊要開心嘛仲煩d咩喎

• 做單親媽咪係咪好辛苦呀?

• ff replied at 2010-04-10 11:45 pm

愛係會變質, 當時我老公愛我愛到死~ 但我係個人辦. 小心~

原來佢愛你時咁勁. 一樣可以愛另一個人時一樣咁勁. 反而有責任心既男人先係最好.佢地會知咩叫責任. 就算點�Ёㄙ器D要比個家庭樂給家人. 你地明白嗎?

你話死唔死...d男人真係估佢唔到.....

• vv replied at 2010-04-10 11:47 pm

我男朋友成日叫我食食食..就來肥死了..!不係食又無地方去..!三日看左二套戲..食左好多次飯

有佢陪你一齊肥怕乜喎

• redbean2010 replied at 2010-04-10 11:48 pm

做單親媽咪係咪好辛苦呀?

要睇個人心理質數而定囉

• redyee replied at 2010-04-10 11:48 pm

ff replied at 2010-04-10 11:45 pm

愛係會變質, 當時我老公愛我愛到死~ 但我係個人辦. 小心~

原來佢愛你時咁勁. 一樣可以愛另一個人時一樣咁勁. 反而有責任心既男人先係最好.佢地會知咩叫責任. 就算點�Ёㄙ器D要比個家庭樂給家人. 你地明白嗎?

你話死唔死...d男人真係估佢唔到.....

做女人都可以做d佢估唔到既野架

• 其實話愛會變質, 都唔一定係既, 結婚前同結婚後, 有小朋友同無小朋友, 咁多種愛都係唔同, 只係睇下大家願唔願意去珍惜

• 我依家隨綠, 若然老公真係搵左另一個, 我估可能大家都係解決事情.

反而佢依家享受緊生活, 有個家庭, 只要搵錢返屋企. 佢又可以維持佢綱上情人世界, 而我就只有個仔老豆同一個仔. 但冇老公個種比愛感覺. 呢種女人係咪先最辛苦?

• 可能我係自私既人, 總是對婚姻沒信心......我比媽咪你大幾年, 但都沒小朋友~

• 我珍惜呢個家庭, 只因愛個仔才維持. 因為從利益去睇, 呢個係最好既.

但若然自己自私一點,就會令個仔受傷害. 唉~

• ff replied at 2010-04-10 11:58 pm

我珍惜呢個家庭, 只因愛個仔才維持. 因為從利益去睇, 呢個係最好既.

母愛的偉大....你會否很難受嗎?

• plkc replied at 2010-04-10 11:56 pm

其實話愛會變質, 都唔一定係既, 結婚前同結婚後, 有小朋友同無小朋友, 咁多種愛都係唔同, 只係睇下大家願唔願意去珍惜

好多人只係得把口去講, 但實際做就好難, 一方面肯珍惜冇用

• redyee replied at 2010-04-10 11:57 pm

可能我係自私既人, 總是對婚姻沒信心......我比媽咪你大幾年, 但都沒小朋友~

我係因為鍾意小朋友先會結婚, 哈哈 我本來就對婚姻冇信心, 但我又唔想做未婚媽咪先會結婚, 至少我可以光明正大咁話比自己個細路知爸爸係邊個嘛

• 做左人阿媽先知原來"媽媽真偉大" 係真ga.

我暫時用我呢生去換取個仔成長. 起碼我覺得盡左力先~

珍惜係要相方, 若然只有一方, 係勁辛苦~

• ff replied at 2010-04-10 11:58 pm

我珍惜呢個家庭, 只因愛個仔才維持. 因為從利益去睇, 呢個係最好既.

你個仔幾大? 你應該都要多d出去玩下 放鬆下自己, 再係咁你會頂唔順架

• 若然冇一個健康既家庭, 何苦去生小朋友呢?

媽咪~ 我唔讚成你地個諗法, 你好自私~

• 我? 剛30, 有個仔7yrs. 個樣仲後生過年紀. 所以暫時仲有自信, 但過多1,2年就未必再咁有信心.

玩咩? 男人? 我想比人愛..但怕比人愛的後果好嚴重. 我唔想自尋煩惱. 我怕對唔住個仔. 因為怕自己到時會自私選擇自己開心. 明白個種心理嗎?

• ff replied at 2010-04-11 12:06 am

若然冇一個健康既家庭, 何苦去生小朋友呢?

媽咪~ 我唔讚成你地個諗法, 你好自私~

講真, 冇人會預計到一個健康家庭可以維持幾耐, 唔係我想自私, 我都好想比個女有個健康既家庭

如果係自私既人, 根本就唔應該有小朋友, 因為愛自己既小朋友係唔會計較任何野.

所以你係偉大架!

• 大家也為頭家努力中...

• ff replied at 2010-04-11 12:10 am

我? 剛30, 有個仔7yrs. 個樣仲後生過年紀. 所以暫時仲有自信, 但過多1,2年就未必再咁有信心.

玩咩? 男人? 我想比人愛..但怕比人愛的後果好嚴重. 我唔想自尋煩惱. 我怕對唔住個仔. 因為怕自己到時會自私選擇自己開心. 明白個種心理嗎?

邊有人叫你玩男人, 多d約朋友出去, 唔好將注意力放曬係屋企, 或者自己進修下

Log in to reply