賭王與三姨太慶祝「結婚」33周年紀念

• 大病初癒的賭王昨日冒雨出山,與三姨太陳婉珍前往嘆日本菜慶祝「結婚」 33周年紀念,女兒超雲全程體貼護航。

賭王何鴻燊去年跌傷頭入院,留醫 221日後,終於在一個月前返家休養。自出事後賭王暫擱葡京大業調養身子,至昨才與三姨太陳婉珍齊到灣仔的日本料理店嘆魚生,慶祝「結婚」 33周年紀念,兩名女兒超雲及超蓮性感贈興,超雲更拖皮草太子男友 Andy首會未來岳父。已屆 88歲的賭王精神不俗,他還透露現在最想去的地方,是返回澳門老家。

賭王何鴻燊上月 6日出院後,一直留在淺水灣道 1號大宅休息,隨着其狀況漸趨穩定,賭王開始活躍,繼周二( 6日)與三姨太陳婉珍及兩名女兒超雲和超蓮到跑馬地的 Amigo餐廳食晏敍天倫後,昨日原班人馬又出動,拉隊去灣仔嘆日本料理,冒雨慶祝賭王與三姨太的「結婚」 33周年紀念。同時超雲拖皮草太子爺男友王大業( Andy)趁機首會賭王。其實之前超蓮曾帶男友拜會父親,未知賭王有否讚 Jeremy靚仔?超蓮笑說:「唔好講,秘密。」大夥兒於食肆嘆足個多鐘後離開,問三姨太今年與賭王「結婚」多少年?她說:「 33周年。」但其實兩人未有正式結婚。

超雲拖男友 Andy見家長,而 Andy卻避談首會賭王的詳情。

超雲拖男友 Andy見家長,而 Andy卻避談首會賭王的詳情。

超蓮昨身穿透視裝出席父母「結婚」周年紀念,可惜其男友身在外地未能出席。

超蓮昨身穿透視裝出席父母「結婚」周年紀念,可惜其男友身在外地未能出席。

超雲細心叮囑父親閉眼避閃光燈,表現呵護備至。

超雲細心叮囑父親閉眼避閃光燈,表現呵護備至。

去年賭王和三姨太於其飯堂、至愛的珍寶海鮮舫慶祝結婚周年日,今年卻轉地盤改嘆日本菜,三姨太對此說:「今日落雨,呢度有瓦遮頭,何生鍾意食日本菜,都係食番佢平時屋企鍾意食嗰啲,例如番薯、燉蛋、牛肉飯。」問賭王身體如何?他揮手示意 OK,在旁超雲則彎身跟父親說:「閃光燈太犀利,你要眯埋對眼。」有記者起哄三姨太和賭王錫錫,三姨太婉拒甜笑說:「做戲咩。」 

記者轉問賭王有否送禮物給三姨太?三姨太即代答:「送咗隻錶。」兩個囡囡卻揭盅:「送咗黑色嘅百達翡麗手錶( Patek Philippe),仲有單車,因為阿媽踩爆咗架單車。」百達翡麗是世界十大名錶之一,是錶壇貴族品牌。至於有否送咀嘴?三姨太笑稱沒有,超雲繼續踢爆:「頭先有肉嘴 o架,唔好呃人啦。」三姨太又謂自己相贈賭王的禮物並非「肉嘴」,是「希望佢紮紮跳,好似青蛙咁。」並指賭王胃口好,吃了三文魚及燉蛋。

• 有33年咩 ?

• 我都係咁諗...乜咁耐咩,?日子從乜來界定?

會唔會咁樣好D

賭王與三姨太慶祝「行埋」33周年紀念

• 都唔出奇,賭王都90啦,即係50幾時同三太行埋囉。

BTW,我前日坐MTR撞到何超蓮,佢都係咁O既打扮,仍然係熱褲,個妝超爆厚,好似D明星拍戲一樣厚。

• fema replied at 2010-04-09 7:18 pm

-----------------------------------------------------------------

都唔出奇,賭王都90啦,即係50幾時同三太行埋囉。

BTW,我前日坐MTR撞到何超蓮,佢都係咁O既打扮,仍然係熱褲,個妝超爆厚,好似D明星拍戲一樣厚。

=================================================================

超蓮都搭MTR ?

• +ggg replied at 2010-04-09 7:08 pm

-----------------------------------------------------------------

我都係咁諗...乜咁耐咩,?日子從乜來界定?

會唔會咁樣好D

賭王與三姨太慶祝「行埋」33周年紀念

=================================================================

呢個講法真好笑

• fema replied at 2010-04-09 7:18 pm

個妝超爆厚,好似D明星拍戲一樣厚

====

佢有職業道德...日日stand by...等記者...

active replied at 2010-04-09 7:23 pm

超蓮都搭MTR ? 

====

都唔奇�鵅A一個司機幾個人用呱~~

a replied at 2010-04-09 7:54 pm

呢個講法真好笑

====

嘻!都冇註冊,咁樣定好合理,而且可以話比二姨太知...行埋�鰲X耐~~~

• 二姨太計計下....

咦...咦!!!!! 33周年????  咪���琱J職家庭看護�鴾擗l!!!!!可怒也!!!!

• 33年...咁佢現在57歲, 即是24歲己經識何生. 咁以前D人"行埋"己經叫夫妻痳.

• 公佈"行埋"33年示威....真係光怪陸離....哈哈....

大女超雲剛做完21歲生日....

咁咪即係以前被禁止11年唔比生???

後來解禁後先生得~~~

• 正常既, 係人同何生行埋都可以生, 咁大把佢D仔女都似.

• 話時話﹐生果張相似三代同堂多過似一家三口囉

• 呢群人都幾多新聞....幾房人唔同層次,出�黚爾亶ㄜ囍P....

相信都會有排眼花花....

哈哈!

• 相信當4房子女去到20出頭時, 又會出好多鏡, 多好多新聞.

• 相信何生有個職員�鴾u作範圍係.........

分配眾姨太仔女日常見何生�鴽顗�

唔知見面時需唔需要簽更簿?

埋月結從次數多寡來分配獎金.....

login to reply

looks like your connection to she.com messageboard was lost, please wait while we try to reconnect.