剛受了愛情重創, 誰願意當我的愛情止痛藥?

• 好痛好痛, 個心碎曬, 投入唔到過正常生活, 邊個可以救我???

• 乜野類型0既重創?

第三者?

性格不合? 還是其他因素

• 我可以幫妳買滴露or必理痛, 妳想要邊樣?

發生咩事

• chat over msn then, twowaysex@live.hk

• hi tracy

究竟有幾傷呀?

• 「香港撒瑪利亞防止自殺會」於一九六零年七月成立。原名是「防止自殺會」,是亞洲同類組織的首創。於一九六三年十月在本港作社團註冊,後來改名為「香港撒瑪利亞防止自殺會」,並於一九九四年轉為公司註冊。

本會為香港土生土長,並且全部由義工組成的志願服務機構,並無宗教立場,但以聖經中好撒瑪利亞人的友善博愛和助人為樂的精神作榜樣,向絕望及瀕臨困境人士伸出同情之手,予以扶持及適當的情緒輔導,達到助人自助的目標。

本會的熱線服務,全賴一群熱心義工組成。他們抱著助人自助的精神,為有情緒困擾、絕望無助或有自殺意圖的人士提供24小時情緒紓緩服務,給予即時的情緒支援。他們願意借出耳朵,獻上真誠關懷和聆聽。讓他們在情緒上得到紓緩之餘,心靈亦得到慰藉。從而重拾求生信念,勇敢再次面對眼前的困境。

辦公時間

逢星期一至五

上午9:00至1:00

下午2:00至6:00

晚上7:00至9:00
     逢星期六  早上9:00至1:00

下午2:00至4:00
     逢星期日及公眾假期  休息

聯絡及查詢

中心主任: 趙美艷小姐

地址:九龍彩虹金華樓地下126-127室

電話:2790 8844 傳真:2343 6359

電郵:touch@sbhk.org.hk

求助聯絡

廿四小時求助熱線:

若您現在想自殺,請稍等。讓您給我們來電 2389 2222,只需用上您數分鐘左右吧!

我不是輔導員亦不是其他精神健康的專業人士 -- 我只是那些明白置身痛苦中是怎樣一回事的人。

<若你想自殺,請給我們來電 2389 2222>

電郵及書信求助: 聯絡電郵: touch@sbhk.org.hk 撒瑪利亞人收

聯絡地址: 九龍彩虹村金華樓地下126-127室 撒瑪利亞人收

• 被甩個幾月, 我都抽唔到身出o來, 好辛苦, 完全影響生活, 我點先可以放手, 對佢死心?

• 老土0的一句: 時間會沖淡一切

• 搵過第2個, 將所有多餘既感情時間都俾曬佢.

no other way round

• 去邊到搵..

• tracy

呢到,揾我

• 我返工集中唔到, 晚晚發惡夢, 唔想食野, 呆呆滯滯, 只係識喊, 再係咁, 我真係玩完..

• 咁樣夾硬迫自己搵就無意思, 又唔係真心鐘意..

我想問你係因咩事而分手

• 就係度搵啦夠方便. 出個post幾百人留message俾妳ar (kidding)

如果有人追緊妳咪俾人chance人lor

• tracy

問公司攞假療傷囉

• 我岩岩先醫好左..不過就真係要對呢個人死心先得~

• 報下d短期課程, 分散自己既注意力, 最緊要唔好收埋自己呀~

• 我可唔可以日日陪妳? 妳未無咁掛住佢...

• 我要係每日每夜陪住我~~

login to reply

looks like your connection to she.com messageboard was lost, please wait while we try to reconnect.