女仔過左一定年齡都未有著落, 就好似過左止蝕位唔記得止蝕咁..

• 尋晚出去同個fd傾計~

男人, 真係幾多歲都會有market, 反而女人就真係有depreciation...一旦過左某個年齡都未能搵到合適既對像, 就只會越黎越難搵....

• 哈哈。。。甘灰

• 關你鬼事咩?

• On

• 你自我安慰緊呀?

• Oh replied @ 2009-09-26 12:15 pm

關你鬼事咩?

又真係唔關我事既, 因為我唔係女~哈哈

Miss 28 replied @ 2009-09-26 12:15 pm

哈哈。。。甘灰

我有一個朋友就係咁, 同個拍拖十年既男朋友分手之後先發覺, 原來身邊一個choice都無....我同個fd講起, 我fd又話佢身邊有個就快30歲既女仔同佢講, 如果佢(個女仔)30歲時都未有對像, 生日會收埋自己喊番幾日先..

• =.= replied @ 2009-09-26 12:17 pm

你自我安慰緊呀?

可能都係~哈哈

我覺得男人就真係咩年齡層,要搵咩年齡女朋友都有機會成功, 女人...真係未必得~

• 生日會收埋自己喊番幾日先.

============================

嘩甘慘。。。。no la...when the ppl get older, sometimes 'll start to enjoy their OWN lifes...

• Miss 28 replied @ 2009-09-26 12:22 pm

生日會收埋自己喊番幾日先.

嘩甘慘。。。。no la...when the ppl get older, sometimes 'll start to enjoy their OWN lifes...

咁又係~唔一定個個女仔都要止蝕; 亦唔一定個個男仔都溝女好叻。

我身邊有兩三個同我同年而又單身既女仔, 都睇得出佢地暗暗地有d心急囉

• 有d心急 for sure but it comes, it comes

• Miss 28 replied @ 2009-09-26 12:22 pm

生日會收埋自己喊番幾日先.

嘩甘慘。。。。no la...when the ppl get older, sometimes 'll start to enjoy their OWN lifes...>>>>>>>>>>>>>>>>>enjoy own life? i think only those who can afford can say.........if not, no life, no partners...that's tragic life...

• 係架~ 所以女人趁候生有得揀就要揀盡佢

• Miss 28 replied @ 2009-09-26 12:41 pm

有d心急 for sure but it comes, it comes

哈~好似電盈d小股東咁

反正都蝕哂, 不如pat係度等好過

• me replied @ 2009-09-26 12:45 pm

係架~ 所以女人趁候生有得揀就要揀盡佢

何謂揀盡佢呢?

• 現代人未必會將愛情或婚姻擺係第一二位,版主你咁講好睇低現代女性喎

好明顯你既質素有限同埋大男人主義

• Kort replied @ 2009-09-26 12:19 pm

=.= replied @ 2009-09-26 12:17 pm

你自我安慰緊呀?

可能都係~哈哈

我覺得男人就真係咩年齡層,要搵咩年齡女朋友都有機會成功, 女人...真係未必得~

噢~~ 就算係咁又點呢?

• 我成日都唔明白一樣野:

點解自肯結婚生仔0既女人, 就一定要比人批評呢?

一係就話人: 你緊係無人要先咁講啦~

一係就話人: 你緊係唔鐘意你依家條仔先咁講啦~

一係就話人: 人地緊係未同你求婚你先咁講啦~

一係就話人: 你第時一定後悔.

咁自己選擇條生路行下都唔得咩

• Phoebe replied @ 2009-09-26 12:47 pm

現代人未必會將愛情或婚姻擺係第一二位,版主你咁講好睇低現代女性喎

好明顯你既質素有限同埋大男人主義

係咩?

我歡迎大家傾計既, 你有唔同見解可以大家拎出黎參考下 =]

• 國務院示:

本帖內容所述有嚴重歧視女性,以及侮辱女性,

不尊重女性爲國家及社會所作出之努力及貢獻

現根據中國國家憲法第一百二十五條第二章有關

女性權益之第三節內容,呼籲版主立即停止一切

有關本版所述及之內容及歧視行為。

二零零九年九月二十六日

• 做人要有一定目標同實現自己既理想才不枉這生

做人最要係要活得開心,自己一個人都可過得逍遙自在,兩個人係一齊,外人可能覺得美滿,但係咪真係開心幸福真係只有自己知

可能我比較另類同獨立,我鍾意去睇下世界,我有自己既理想,我會用盡畢生力量去實踐佢

login to reply

looks like your connection to she.com messageboard was lost, please wait while we try to reconnect.