獨 居 一 族

• hi,大家好! 落街行左個圈,好多人,好似行年宵咁.

• 隨意傾幾句....

• 唔再shopping一於留係屋企,睇吓有冇人係到?

• HI~

• hi 為食貓, 今日唔出街襯熱鬧?

• 就係怕人多..

• Emma_MM replied at 2010-11-13 3:27 pm
    <br>-----------------------------------------------------------------
    <br>hi 為食貓, 今日唔出街襯熱鬧?
    <br>=================================================================
    <br>There are too many people on the streets.
    <br>
    <br>I'd rather go back to SZ at around 7 o'clock.

• 呢到夠靜局啦,靜到拍烏蠅...
    <br>今日你有咩攪作呀?

• hi 186,
    <br>我知你一定北上會佳人啦^^
    <br>其實今日都好多港人北上尋歡,一樣係人多!

• 186, 通常香港仔都係呢D時間屈上去...尋日股票大跌,你有無走甘D貨/再入貨?
    <br>
    <br>版主, 係屋企會有咩攪呀..都係上下網..做"星期六宅女"算

• 琴日放工坐車時,聽見後面位男士講電話,
    <br>我估佢同老婆或女友嗌交,佢好勞氣咁話:
    <br>"亞媽都唔駛我報告行蹤,幾時輪到你",
    <br>跟住又講"亞媽同我有血源關係,你有咩?"
    <br>我講得幾好笑,你地會唔會同另一半咁講野呢?
    <br>
    <br>

• 為食貓 replied at 2010-11-13 3:36 pm
    <br>-----------------------------------------------------------------
    <br>186, 通常香港仔都係呢D時間屈上去...尋日股票大跌,你有無走甘D貨/再入貨?
    <br>
    <br>版主, 係屋企會有咩攪呀..都係上下網..做"星期六宅女"算
    <br>=================================================================
    <br>
    <br>我尋日見到通天酒差大跌,於是在2.1元追入左30000股,並將1.38元購入的卓悅在1.43放左50000股,手上的現金只夠入多一注,好可能係建行,亨泰或者東方航空,等佢跌多些先

• 可能我吾鍾意人CHECK 住晒,所以我都吾鍾意甘對人..
    <br>你知..有D人真係好煩..問人係邊..去邊..好多野問,比人感覺好8掛/吾信任..
    <br>不過甘同一另半講野都好吾尊重,擺明人地外人,既然係甘吾好追女仔啦,永世都同家人一齊好了..!要知道鬧交既說話咩都講出口,好HURT人,講左收吾番..到時後悔都無用!

• 基本上係大漲小四格局,震走些細胆的,才有平貨執!最後我手上的股票,價錢橫行,我早幾日先忍痛放左50000股亨泰(1.07買入,1.46放出),馬上追左港交所),今日i-money郭思治都叫追貨!年底上望220-250!升到220我放1000股,升到240我放埋另1000股,再全數撈返亨泰或者卓悅

• 建行趺穿7.3我都會撈貨

<br>嘩!你曬晒冷出黎話俾人知,你咁有錢入咁重貨,唔怪得北方佳麗對你"踏"晒糖啦...kakaka
    <br>

• 為食貓, 你今晚會唔會下廚,整d佳餚自己歎吓?

• 186cm replied at 2010-11-13 3:48 pm
    <br>為食貓 replied at 2010-11-13 3:36 pm
    <br>186, 通常香港仔都係呢D時間屈上去...尋日股票大跌,你有無走甘D貨/再入貨?
    <br>
    <br>
    <br>我尋日見到通天酒差大跌,於是在2.1元追入左30000股,並將1.38元購入的卓悅在1.43放左50000股,手上的現金只夠入多一注,好可能係建行,亨泰或者東方航空,等佢跌多些先
    <br>=============================================================
    <br>你都講得幾清楚..賣入幾多都講埋,次次都幾萬股..你玩左好短時間就甘有心得..!!如果無蝕有少少賺..近期真係沽左分分鐘都仲可以錨底添!
    <br>

• Emma_MM replied at 2010-11-13 3:57 pm
    <br>186
    <br>嘩!你曬晒冷出黎話俾人知,你咁有錢入咁重貨,唔怪得北方佳麗對你"踏"晒糖啦...kakaka
    <br>================================================================
    <br>你錯啦!佢經濟條件,我真係發夢想像唔到,以我既收入同佢既財富相比,簡直......唔怪得之佢永遠爭住比錢,又唔介意我無身家!
    <br>
    <br>之前唔知,只當佢小康,今早去了她家,至覺得自己好似高攀左人地......
    <br>
    <br>我收入都算係好,事實都算略有所成,但同佢比,都係......相形見絀
    <br>
    <br>

• 今晚我就返爸媽屋企食飯,明天先至下廚,順便pack起d 第二日帶返公司.

• 186cm replied at 2010-11-13 3:55 pm
    <br>建行趺穿7.3我都會撈貨
    <br>=============================================================
    <br>
    <br>我由$6睇住佢升..估吾到佢甘快上$8,不過$7我都吾會入住..市好梗吾覺貴..
    <br>who know 之後發生咩事..既然錯過晒$6價位..我要見7樓下先入啦..HAHA,
    <br>(當時吾入原來,係嫌佢升得慢)

<br>
    <br>我既意思係 係網上同陌生人傾計,無須咁詳細透露自己投資計劃,或個人資料,正所謂防人之心不可無.
    <br>
    <br>以上只是我少少意見,如果你覺得無所謂,就當我無講過啦.

• 為食貓 replied at 2010-11-13 4:04 pm
    <br>你都講得幾清楚..賣入幾多都講埋,次次都幾萬股..你玩左好短時間就甘有心得..!!如果無蝕有少少賺..近期真係沽左分分鐘都仲可以錨底添!
    <br>我個人認為唔會跌太多,23900左右就會企穩,再衝至26000點!所以先至換港交所,我好唔捨得放亨泰架!
    <br>
    <br>我d錢九成係從銀行借過來炒的!我自己的儲蓄都幾乎給前妻了!其實我窮到死,先至咁肉緊炒股!

• Emma_MM replied at 2010-11-13 4:17 pm
    <br>186
    <br>
    <br>我既意思係 係網上同陌生人傾計,無須咁詳細透露自己投資計劃,或個人資料,正所謂防人之心不可無.
    <br>
    <br>以上只是我少少意見,如果你覺得無所謂,就當我無講過啦.
    <br>多謝忠告及提點

• Emma , 我吾煮啦..無咩idea..我有一係好想整,否則就係出去食/煮個麵算..
    <br>
    <br>186 , 貸款炒甘激..不過好刺激喎! 想問你地最近會吾會將強積金既組合調配一下,因為今年回報已不俗,是否應該見好就收,把強積金投資在股票上的沽出轉回保本基金??
    <br>

• 早晨! 又新一天開始...

• good morning

• 為食貓 replied at 2010-11-13 4:42 pm
    <br>Emma , 我吾煮啦..無咩idea..我有一係好想整,否則就係出去食/煮個麵算..
    <br>
    <br>186 , 貸款炒甘激..不過好刺激喎! 想問你地最近會吾會將強積金既組合調配一下,因為今年回報已不俗,是否應該見好就收,把強積金投資在股票上的沽出轉回保本基金??
    <br>
    <br>關於强積金,我不熟,我答不到你!
    <br>
    <br>另外,貸款炒是因為不想錯失時機,這種低息、易貸、股樓狂漲的日子百年難得一逢,不過我猜股市仍會升,理由是QE1, QE2的錢出來了,這些熱錢總要找投資渠道,而環顧世界,歐美經濟仍然不振,東南亞又時有政局動蕩、南北韓之關係緊張,只有中國,經濟穩定增長,而且政局穩定。
    <br>
    <br>美國佬想其他貨幣貶值,令自已不用還債還得那麽辛苦,我看它還會推出QE3,QE4,甚至QE5,絕對不是夢,推出了,自己貨幣貶值,其他幣值秩序大亂,其實世界各國都敢怒不敢言,再過二十年吧,中國在經濟上就能和美國平起平坐,現在美元兌人民幣,1:6.6,明年底大概可到1:6.3,後年大概可到1:6,如果你想身家水漲船高又像我一樣睇好中國,我就已哂冷,貸了你想像不到的數字,食住升浪,炒到年底或明年初,當人人都瘋了,人人都看漲,沒警覺時,就不要再玩了,可能會錯失那幾千點,但輸起來可能再幾年才能扳平!
    <br>
    <br>財經專家大部分認為年底會炒上26000-27000點,明年首季會上到28000-29000點,這次升浪可到32000點,我自己保守一點,年底我會把三分之一股票放出獲利,明年農曆年前後再把餘下三分之一股票放出獲利,只會留下三分之一股票,大部分會是值得長揸或股息高的,如江蘇滬寧高速、亨泰、領匯之類的,高息股或長線股!
    <br>
    <br>

• Hi,我又返黎喇,記唔記得我呀Emma,以為入錯財經網添 :P

• 為食貓 replied at 2010-11-13 4:42 pm
    <br>Emma , 我吾煮啦..無咩idea..我有一係好想整,否則就係出去食/煮個麵算..
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>貸款炒唔算激!我既睇法係,假設我每個月扣除生活開、供樓、供養父母之外,還有25000元,儲一年就300000元,利息得果雞碎咁多,三年之後都唔夠一百萬!
    <br>
    <br>但貸款炒股,1000000元分六年還,同樣每月供款,每期都係萬幾元,比25000元少,而且馬上有1000000在手投資!
    <br>
    <br>你會問,眼光錯了怎辦?所以我會把貸款部分留下作應急,部分買人民幣,在深圳開户幾做定期,大部分投入股票,而投入股票的那部分,算有點運氣吧,已夠全年供樓、今年交稅、以及貸款的往後六年的利息了!
    <br>
    <br>即是說,貸款炒股代替定期存款的決定,到目前還是對的!

• Emma, 原來你甘早起身...我整晚醒又幾次又可瞓番..中午先起身..哈哈
    <br>
    <br>186, THANKS 你回覆,有QE2..陸續有QE3..4,也不出奇..有得賺給自己定個
    <br>止賺位先行獲利也不錯,只係世事難料..沒有人知上星期五會跌500點,也不知道星期一股市開高定低!不過你有GUTS..正如你所講,十年難得既機會,真係要把握,上一次是97吧..!!我也要好把握!

• 為食貓 replied at 2010-11-14 2:47 pm
    <br>Emma, 原來你甘早起身...我整晚醒又幾次又可瞓番..中午先起身..哈哈
    <br>
    <br>186, THANKS 你回覆,有QE2..陸續有QE3..4,也不出奇..有得賺給自己定個
    <br>止賺位先行獲利也不錯,只係世事難料..沒有人知上星期五會跌500點,也不知道星期一股市開高定低!不過你有GUTS..正如你所講,十年難得既機會,真係要把握,上一次是97吧..!!我也要好把握!
    <br>星期五跌得不夠多,再跌多五百點才有點看頭

• 漲了幾千點,才回那500點,不回個1500點,不夠過癮啊!

• 186cm replied at 2010-11-14 2:52 pm
    <br>漲了幾千點,才回那500點,不回個1500點,不夠過癮啊!
    <br>不要那麼得戚..我會把你幹掉..丫

• May, HI,版主好似吾係度..介意一齊傾計嗎?
    <br>
    <br>186, 吾係上左玩咩,甘怏落番黎? 點係深圳開户??除非係國內人!!

• 昨晚已去了,買了好多東西,番規CD和番規DVD,男士潔臉膏(很便宜)
    <br>
    <br>昨晚吃了毛家飯店,今早去了香格里拉飲早茶,好便宜又好吃

• 186cm replied at 2010-11-14 3:06 pm
    <br>昨晚已去了,買了好多東西,番規CD和番規DVD,男士潔臉膏(很便宜)
    <br>
    <br>昨晚吃了毛家飯店,今早去了香格里拉飲早茶,好便宜又好吃
    <br>
    <br>聽落都知好開心..真係去旅行甘!(..即日來回,好似都係男士專利甘..)
    <br>因為我好少上去,除非係鴨仔團,去旅行..

• 為食貓 replied at 2010-11-14 3:00 pm
    <br>點係深圳開户??除非係國內人!!
    <br>
    <br>我在羅湖商業城的建設銀行開户的!
    <br>
    <br>開户香港人也可以。只需回鄉卡+存款現金,馬上開户,還有專人教你網上理財!

• 186cm replied at 2010-11-14 3:19 pm
    <br>為食貓 replied at 2010-11-14 3:00 pm
    <br>點係深圳開户??除非係國內人!!
    <br>
    <br>我在羅湖商業城的建設銀行開户的!
    <br>
    <br>開户香港人也可以。只需回鄉卡+存款現金,馬上開户,還有專人教你網上理財!
    <br>
    <br>只可建設?
    <br>甘米可以上網買A股..

• 好似唔可以買A股,只係儲蓄!人民幣港幣外幣加活期及定期

• hi~~186cm
    <br>
    <br>又係我, 不過...又唔記得個alias. 我係男, 應該唔係好多男同你傾過請計!

• 男女都無所謂,我都不是來泡妞的! ^^

• 唔單建設,其他銀行都可以!揀建設係因為佢星期六日都開門!

• 係啦
    <br>
    <br>你係QQ泡左個來港專業人仕嘛!
    <br>
    <br>近來同佢點? 如魚得水?

• 正和她QQ中,唔講佢啦!費事又比人圍。嘻嘻!
    <br>
    <br>風花雪月好了!

• 係人都知啦..186無所不談..
    <br>

<br>
    <br>我係又唔記得個alias
    <br>
    <br>今日我用-2cm-

• 為食貓 replied at 2010-11-14 3:49 pm
    <br>係人都知啦..186無所不談..
    <br>Emma提示得好架!
    <br>
    <br>我心直口快,寫得太多自己,係幾危險架!
    <br>
    <br>仲有,會令人誤會我哂命,真係應收下口,少講自己

• 承蒙不棄,霸住Emma條thread先!

• 186cm replied at 2010-11-14 3:53 pm
    <br>為食貓 replied at 2010-11-14 3:49 pm
    <br>係人都知啦..186無所不談..
    <br>Emma提示得好架!
    <br>
    <br>我心直口快,寫得太多自己,係幾危險架!
    <br>
    <br>仲有,會令人誤會我哂命,真係應收下口,少講自己
    <br>
    <br>依家知都未遲~~~~

Log in to reply