男人、愛情、安全感 == 女人想要既東西

• 一段係BLOG 見到既一段文章

遇到個好男人,難!遇到個懂愛人的男人,難!遇到你愛他、他也愛你的男人,更難!好,就算給你找到這樣的一個男人,最後的一關「安全感」可以過得了嗎?懂得愛人不一定只愛你一個啊!除此,太美好的一切,女人反會覺得不真實,會懷疑自己有的安全感… 或許女人天生不相信自己可享有幸福吧?渴望擁有幸福,卻不相信自己可以這樣幸運,不相信自己手裡拿著的就是自己想要的,多可悲?

PS: 我都係一個男人

• 其實人生萬事都係一樣,總唔可能盡如人意

唯有盡量保持樂觀心態,再順其自然

同埋...叫自己唔好成日亂諗野~~~

• but I am boring

so I want find SL

who can with me

• OL,

HOW BORING?

• 咁要睇下個男人可唔可以比到安全感個女人勒~~

• women always have emotional problem...aiii...

no matter how many times you remind yourself, still have emotional problem

• csls0518 replied @ 2009-05-12 1:40 pm

咁要睇下個男人可唔可以比到安全感個女人勒~~

有左安全感又可能覺得佢悶, 冇情趣

• cathaycat replied @ 2009-05-12 1:41 pm

women always have emotional problem...aiii...

no matter how many times you remind yourself, still have emotional problem

所以要有"自知之明",唔好成日麻煩到身邊既人囉^^"

• 女人比較麻煩, 哈

• 安全感呢家野,信則有,不信則無

• GT replied @ 2009-05-12 1:43 pm

csls0518 replied @ 2009-05-12 1:40 pm

咁要睇下個男人可唔可以比到安全感個女人勒~~

有左安全感又可能覺得佢悶, 冇情趣

=================================================================

安全感唔等於無情趣架, 最大問題係男人比唔比到安心個女人, 唔關情趣事

• earthworm replied @ 2009-05-12 1:50 pm

安全感呢家野,信則有,不信則無

--------------------------

信則有,不信則無..........

低能仔

你嚇鬼咩.......

• 毒男一號

你可以選擇唔信架!呵呵呵~~~

• earthworm, 你其實真係可以唔駛理一 d 搞事既人架, 亦唔駛咁認真~~

• earthworm replied @ 2009-05-12 1:50 pm

安全感呢家野,信則有,不信則無

____

on9 嫁

• csls0518 replied @ 2009-05-12 4:16 pm

earthworm, 你其實真係可以唔駛理一 d 搞事既人架, 亦唔駛咁認真~~

__---------------

d屎蟲係要比串都冇人阻到佢

• 我最愛子都係$$$$$$$$$....既安全又專一....

• 點解做好男人都會比人hurt?

• hurtman

好男人既定義係乜野?

• 好男人既定義係乜野?

該當硬的時候是當硬.......該綿軟的時候是綿軟~~~

login to reply

looks like your connection to she.com messageboard was lost, please wait while we try to reconnect.