純粹傾偈

• 死肥妹 replied @ 2009-03-28 1:26 am

民仔 replied @ 2009-03-28 1:17 am

人地唔開心.... 你地兩條友又打情罵俏

成日都係架啦, 唔好理人地喇

------------------------------------

又比人話啦honey........ :(

• 我係覺得將來發生其他事,

佢都會以隱瞞或欺騙嘅方式處理,

一係佢呃我一世,

但成日俾我知道男朋友講大話,

我接受唔到呢∼

• 我覺得上面 mady 其實講得無錯的

而家呢個社會, 男人要搞三搞四有幾難?

非不能也, 不為也

如果佢堅持唔交待, 你只可以相信

當然會有 hard feeling, 但仲可以靜觀甚變既

• 有紅雞蛋食wor

• Sandy

您對愛情的執著同堅持對方忠誠於您係對架..

講明係Ex,何解要時時見面時時通電...如果親密成甘..甘就不應該是Ex了...

現任是您嗎?對嗎?

• 我係覺得將來發生其他事,

佢都會以隱瞞或欺騙嘅方式處理,

一係佢呃我一世,

但成日俾我知道男朋友講大話,

我接受唔到呢∼

(手快快打錯咗名,SOR∼)

• 突然間, 空氣凝重了

• 佢ex搬屋搵佢開支票,學車買保險都搵佢介紹,事無大小都搵佢,只因為佢地係好朋友 =_=

• giddamnit replied @ 2009-03-28 1:33 am

突然間, 空氣凝重了

-----------------

唏~ 傾下計咋嘛/無野無野~

• Sandy

Anyways,您自己好好想清楚吧...''當局者迷..旁觀者清''晚安.

• 甘依家ex知道你存在避忌緊啦係咪﹖

• 你地d交流好認真

• 我應該以咩態度對待呢件事好呢?

• BABY,

多謝你提點呀。

GD NITE∼

• hi, back....

This thread is really fast and difficult to catch up! haha

• 其實可以講D輕鬆野嘅:)

• 好多時相處耐咗~佢哋會覺得冇所謂~會覺得唔需要再氹~

• 講咩都無問題

只係我無愛情呢方面既經驗姐

搭唔到咀~.~

• 你問返你老婆你咪好快CATCH UP 到囉, 嘻嘻。。

• Sandy replied @ 2009-03-28 1:36 am

我應該以咩態度對待呢件事好呢?

----------------------------------

做好女友本份/keep住愛你bf錫你bf囉

• JL replied @ 2009-03-28 1:23 am

It is interesting to see that suddenly everyone uses English in this discussion!

IMHO automan's comment is not exactly fair. Being a girlfriend has certain rights and privileges, and that does include the right to know about the relationship and interactions between her boyfriend and his ex-gf. This is rather normal and I do not think Sandy is exerting any undue pressure on her boyfriend.

Sandy, I agree that he should really talk to you especially on this kind of matters

--------------------

Frankly speaking, there is no right or any privilege to know the interaction between the partner and his fds.

• Sandy replied @ 2009-03-28 1:38 am

你問返你老婆你咪好快CATCH UP 到囉, 嘻嘻。。

-----------------------------------

笑左出黎/你個sandy都幾精靈架喎

• 我唔細架喇,諗住搵老公,係緊張D。

我男朋友OVER 30架喇,

所以令我有錯唔嘅期許,

而家我調整緊心理。

• 男人就係咁,女朋友就唔可以同男性朋友好FRIEND,

佢地會話全世界男人接近女人都係有目的,

約你食飯一定係溝你,

但女仔約男仔呢?

不過係做個朋友之嘛,

總之我唔鍾意個女仔咪得囉,

女朋友一定要信任佢架喎。

• 呀.... 一講到揾老公大家都緊張

• automan

我覺得事無不可對人言,唔係話咩都要報告,

但無必要隱瞞,你都要相信伴侶對你係信任嘅

• ok, fine

88 everyone

• 民仔原來你一路都monitor住架haha

• 搵個同你行埋下半生路嘅人喎,

緊係緊張啦。

唔想求其。

• giddamnit

多謝你嘅意見,聽完舒服咗好多。

• I don't want to argue too much on that.

Sandy,

I don't want to make to many comments, coz what we can see now is only one side of the coin, but not both. I just want to give you some comments that may not favour your side and let you to think.

我諗你平時係一個幾敏感同小心眼的人, 當然我知你盡量做到自己最好.

但係呢個情況下你不自覺都會要求你bf做到你心目中的某的要求. 但如果對方睇法唔同就會變成壓力.

你男友其實可能係個good guy. 樂天同冇機心, 所以同ex可以做到好朋友, 心中無愧. 你平時擔心的事對佢來講可能真係唔需要擔心, 所以佢叫你唔好諗咁多.

講真, 如果你知道佢同佢ex咁fd, 如果你又嘗試positively 去了解佢地的關係and try to fd with his ex. 可能....係可能..你都同佢ex做到朋友亦唔會好似而家咁.

只係想你嘗試從另一面去諗.....

In the worst case, he might be a bad guy, i don't know.

• Sandy replied @ 2009-03-28 1:46 am

automan

我覺得事無不可對人言,唔係話咩都要報告,

但無必要隱瞞,你都要相信伴侶對你係信任嘅

What is privacy......In fact, there is no concept of privacy in chinese relationship.

• 0恩,我honey講得岩架,唔好為左過去既ex,而影響一段好地地既感情,唔值得喎

揀老公當然唔可以求其啦,但係亦唔好過份執著,容許你bf有d缺陷美啦~

• 講完!

衰婆呢?

死啦! Tonight i answer you too much and ignored my 衰婆 and honey.

• Honey 粒聲都冇出過就走左啦!

• 哈哈/我頭先出左去溝左一陣仔呀

• automan

你講得啱,我都想過同佢EX做朋友,我唔介意。

不過個頭開得唔好,

當時有個唔知我同佢係男女關係嘅人話我知,

見到我男朋友响公開嘅場合拖住嗰個女仔,

我諗人哋唔知我識佢,唔會特登中塲佢,

當時我失去理志,同佢嘈交,

可能因為咁樣,佢覺得隱瞞我係最好嘅做法。

• mady replied @ 2009-03-28 1:55 am

哈哈/我頭先出左去溝左一陣仔呀

----------------

你個衰婆又去溝仔, 我英文都仲係爭好遠, 好多野都唔可以用英文表達. 唉..

• Sandy replied @ 2009-03-28 1:56 am

automan

你講得啱,我都想過同佢EX做朋友,我唔介意。

不過個頭開得唔好,

當時有個唔知我同佢係男女關係嘅人話我知,

見到我男朋友响公開嘅場合拖住嗰個女仔,

我諗人哋唔知我識佢,唔會特登中塲佢,

當時我失去理志,同佢嘈交,

可能因為咁樣,佢覺得隱瞞我係最好嘅做法。

Anyway, try to think in different perspective. You will find the way out.

• automan

咁你快D同你老婆甜言蜜語一下啦, 我都要時間去消化下你地講嘅野。

mady

多謝你地咁耐心同我傾偈,THX!!

• 見到我男朋友响公開嘅場合拖住嗰個女仔 <--- 拖住﹖﹖﹖﹖﹖﹖﹖

• 衰婆....擦完背我又想啦......

• automan replied @ 2009-03-28 1:57 am

mady replied @ 2009-03-28 1:55 am

你個衰婆又去溝仔, 我英文都仲係爭好遠, 好多野都唔可以用英文表達. 唉..

honey 你寫既雞腸係我眼裡面係最好既~

• automan replied @ 2009-03-28 2:00 am

衰婆....擦完背我又想啦......

------------------------------------

你想食蕉定橙呀haha~~~~

• mady

嗰個人係咁講,當然,我男友否認啦,

仲話我唔信佢。

• mady replied @ 2009-03-28 2:00 am

automan replied @ 2009-03-28 1:57 am

mady replied @ 2009-03-28 1:55 am

---------------------------------

衰婆你擦背都係最好既...不過我又想要啦! 快的.....

• 總之成件事都處理得好差呀>_<

• Sandy replied @ 2009-03-28 2:02 am

mady

嗰個人係咁講,當然,我男友否認啦,

仲話我唔信佢。

甘就有dd古怪喎/除非你朋友有short sight啦

• automan replied @ 2009-03-28 2:02 am

mady replied @ 2009-03-28 2:00 am

automan replied @ 2009-03-28 1:57 am

---------------------------------

衰婆你擦背都係最好既...不過我又想要啦! 快的.....

耶~~~ 你要咩唧~~~~

• Sandy,

No need to listen...Try to feel what kind of person he is from your heart.

Log in to reply