繼續求求其其是是但但馬馬虎虎隨隨便便

• 虎虎, 真係唱喎.

• 朵朵、高速, 妳們好&各位午安

• 我都就快去食tea啦...早前食左粥不過好似唔多夠...唔知係唔係因為凍呢?
    <br>順便整杯奶茶~ hehe
    <br>糕糕~ 午安呀

• 小貓咪
    <br>佢地話舊版食 post,叫我開版新嘛

• <br>幫我打懵佬針??

• 點解 d 咳水好似川貝琵琶膏 + 五花茶咁味.....-______-"""

• karl replied @ 2009-03-09 2:48 pm
    <br>
    <br>點解 d 咳水好似川貝琵琶膏 + 五花茶咁味.....-______-"""
    <br>=============
    <br>係咪深黑啡咁嘅色?

• 係呀.....

• <br>14歲媽媽上載懷孕照 惹網民抨擊
    <br>(明報)3月9日 星期一 05:05
    <br>
    <br>【明報專訊】講述少女懷孕生活、極具爭議的日劇《14歲媽媽》,前年感動無數香港觀眾。銀幕下,本港出現一名現實版14歲媽媽,她決定誕下嬰孩,認為「就算我無能力湊都可以畀人領養,唔一定要殺咗佢(胎兒)」。現於「母親的抉擇」宿舍待產的她,前日將懷孕肚皮照上載到網上討論區,撰文倒數小生命降臨,卻遭多名網民粗言惡語圍攻,指摘她濫交、禍害下一代。
    <br>
    <br>母親的抉擇發言人表示,少女承認在自由活動時無知地將個人資料公開,惹起爭論,事發後情緒非常低落,需要接受輔導,幸未影響胎兒。
    <br>
    <br>警方科技罪案調查組表示,正跟進有人涉嫌非法轉載14歲媽媽個人資料,又提醒市民必須合法及負責地使用互聯網,所有刑事法例適用於虛擬世界。
    <br>
    <br>「母親的抉擇」宿舍待產
    <br>
    <br>該名懷孕少女在個人網誌表示,去年懷有15歲男友的骨肉,男方涉與未成年少女性交被判社會服務令,但不肯向胎兒負責。少女說:「佢勁講啲嘢hurt我,我最後一次求佢都無反應!」她後來入住母親的抉擇宿舍待產。
    <br>
    <br>宿舍發言人指出,少女有寫網誌記錄懷孕生活,但從來無鼓勵未婚懷孕,字�埵瘨“騤g常流露對過去的反思。
    <br>
    <br>少女在網上承認3度進出女童院,曾有多名男友,又懺悔過去曾玩弄一名男孩子的感情,但她自稱為了胎兒,已改掉很多壞習慣。不過,部分網民對少女過去的人生履歷非常反感。
    <br>
    <br>被責濫交 禍害下一代
    <br>
    <br>前日下午5時許,少女將自己的懷孕肚皮照上載到網上討論區,興奮地向網民宣布腹懷女胎,預料兩個月後出世。有網民將其相片及網誌轉載,多人粗言惡語指摘她性觀念開放,懷孕產子恐禍害下一代,但亦有網民說:「我唔支持14歲有咗,但好支持佢負責任!落仔與唔落之間的掙扎我哋無人知!」
    <br>
    <br>家計會每年平均接獲2700宗未婚懷孕求助,當中只有約5%選擇產子,16至18歲求助者佔兩成,16歲以下佔3至4%,年齡最小只有13歲。母親的抉擇呼籲年輕人建立正確性觀念,又認為網絡的言論對很多人造成傷害,青少年應避免在網上透露個人資料,以免成為下一個受害者。
    <br>
    <br>發言人強調,旗下宿舍設課程教導今次的少女做個好媽媽,亦有教授及監察宿員上網。她若產女後無力供養,他們可安排家庭永久寄養嬰兒。
    <br>
    <br>明報記者 覃純健
    <br>

• <br>幫我打懵佬針??
    <br>=========
    <br>
    <br>來一針提升"懵"之功效...hehehe

• 老闆.
    <br>你post既新聞,,,係今日好多人都討論
    <br>係唔係做得岩..14歲生bb

• karl replied @ 2009-03-09 2:51 pm
    <br>
    <br>係呀.....
    <br>==================
    <br>係行內呢隻藥水算掂架喇, 不過, 佢有個外號叫-------馬尿. 睇完唔好噴呀!

• 糟糕 replied @ 2009-03-09 2:58 pm
    <br>
    <br>來一針提升"懵"之功效...hehehe
    <br>
    <br>---------------
    <br>男人懵懵地係幾可愛o既! XDDDD

• chingching01 replied @ 2009-03-09 3:02 pm
    <br>
    <br>老闆.
    <br>你post既新聞,,,係今日好多人都討論
    <br>係唔係做得岩..14歲生bb
    <br>
    <br>------------------
    <br>"就算我無能力湊都可以畀人領養"<<<< 我從來無諗過可以甘諗囉@~@

• highway replied @ 2009-03-09 3:08 pm
    <br>
    <br>係行內呢隻藥水算掂架喇, 不過, 佢有個外號叫-------馬尿. 睇完唔好噴呀!
    <br>
    <br>隔甘耐.....無咩可能仲噴到卦~~

• 胖虎~~ 你次次都唔打歌名o既?!

• 男人懵懵地係幾可愛o既! XDDDD
    <br>====================
    <br>
    <br>同意. 但強調係"懵", 唔係蠢.
    <br>
    <br>*此項條款豁免共事者, 若不, 絕對會氣死.
    <br>
    <br>

• 朵朵..
    <br>虎虎隻歌.."一事無成"..
    <br>
    <br>"就算我無能力湊都可以畀人領養"<<<< 我從來無諗過可以甘諗囉@~@
    <br>係佢諗得單純..其實落bb同生bb都係對佢自己身體都唔好..
    <br>

• 14歲媽媽上載懷孕照 惹網民抨擊
    <br>
    <br>^== 睇過
    <br>
    <br>佢爭在未舉起 v 字手勢
    <br>
    <br>想唱返首 lmf o既 x la 星
    <br>
    <br>"x到你以為自己好x型~"

• 去完食tea...睇完段咁既野, 個心打左個突...
    <br>依個世界真係一個我好陌生下既世界......

• 報個靚到先XDDDDDDDDDDD

• <br>
    <br>^== 菁姐
    <br>唔好咁la!!

• 晚上好~

• baggioowen replied @ 2009-03-10 12:10 am
    <br>
    <br>

<br>
    <br>^== 菁姐
    <br>唔好咁la!!
    <br>可能好重貨~~
    <br>

• 你係快閃黨乎?!

• 女子帶同愛犬蹈海亡
    <br>10.03.2009 00:54
    <br>
    <br>一名約三十歲女子,晚上十時同愛犬,在紅磡大環山對開海傍墮海。她其後被消防救起,送院後證實死亡。
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>^== 隻狗如果識講野, 應該係話: "可唔可以唔死呀?"

• 隻狗如果識講野, 應該係話: "可唔可以唔死呀?"
    <br>←佢都無話隻狗有無死....!?

• Goooood Morning~~~~~~~~~~~~~~

• karl replied @ 2009-03-10 9:10 am
    <br>
    <br>隻狗如果識講野, 應該係話: "可唔可以唔死呀?"
    <br>←佢都無話隻狗有無死....!?
    <br>
    <br>>>>>>可能隻狗識游水,所以無事:P

• KARL & 虎虎
    <br>
    <br>早晨!!

• karl, 死左啦隻狗~
    <br>你見好d冇?
    <br>忌安我又係依邊叫下你先 ))))))

• 攪事攪事攪事

• 空間 replied @ 2009-03-10 10:05 am
    <br>
    <br>攪事攪事攪事
    <br>
    <br>>>>>嘩....等禾去報官先,kakakakaka

• 唔好唔好唔好
    <br>
    <br>唔係我一陣去搵你

• 空間 replied @ 2009-03-10 10:24 am
    <br>
    <br>唔好唔好唔好
    <br>
    <br>
    <br>>>>>揾禾做乜呀????想請禾吔飯呀,wakaka)))))

• 大家早晨~~
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>第4頁就食post?!@~@

• 胖虎 replied @ 2009-03-10 10:32 am
    <br>
    <br>>>>>揾禾做乜呀????想請禾吔飯呀,wakaka)))))
    <br>
    <br>---------------------
    <br>你就好啦~~ 有人搵你食飯!!!
    <br>

• ............我連野都搵唔到搭訕呀!!!

• 各位早押∼∼

• 小貓咪~ 早晨呀!!!

• 胖虎 replied @ 2009-03-10 10:32 am
    <br>
    <br>空間 replied @ 2009-03-10 10:24 am
    <br>
    <br>唔好唔好唔好
    <br>
    <br>
    <br>>>>>揾禾做乜呀????想請禾吔飯呀,wakaka)))))<﹣﹣﹣﹣聽者有份 我地又要!!!嘿

• 朵朵 早唷!!!

• 小貓咪~ replied @ 2009-03-10 11:39 am
    <br>
    <br>>>>>揾禾做乜呀????想請禾吔飯呀,wakaka)))))<﹣﹣﹣﹣聽者有份 我地又要!!!嘿 
    <br>
    <br>胖虎係東莞喎...........

• 朵朵 replied @ 2009-03-10 11:36 am
    <br>
    <br>胖虎 replied @ 2009-03-10 10:32 am
    <br>
    <br>
    <br>---------------------
    <br>你就好啦~~ 有人搵你食飯!!!
    <br>
    <br>>>>>空間兄,唔介意請埋妳嘅,kakaka

• >>>>揾禾做乜呀????想請禾吔飯呀,wakaka)))))<﹣﹣﹣﹣聽者有份 我地又要!!!嘿 
    <br>========================
    <br>有人請食飯,咁就要即刻返黎喇.
    <br>
    <br>朵朵, 小貓咪 早晨!

• 朵朵 replied @ 2009-03-10 11:41 am
    <br>
    <br>胖虎係東莞喎...........<﹣﹣﹣﹣唔係唷 係子丹請吃飯JA∼ ((因佢想去找虎虎 請食飯JA∼ 咁我地咪齊齊走去粘粘餐LO∼ 佢星期五會回港痳!!!到時我地齊齊有口福

• 朵朵 replied @ 2009-03-10 11:41 am
    <br>
    <br>小貓咪~ replied @ 2009-03-10 11:39 am
    <br>
    <br>
    <br>胖虎係東莞喎...........
    <br>
    <br>>>>>>朵朵)))))))))禾返黎香港咪請law,kakakaka

• highway 早唷!!!

• 胖虎 replied @ 2009-03-10 11:43 am
    <br>
    <br>>>>>空間兄,唔介意請埋妳嘅,kakaka
    <br>
    <br>慷他人之慨甘話啦~~

Log in to reply