心中的歌~~

• exactly replied @ 2009-01-23 1:52 pm

嘩....sex...咁早morning Q...

仲要1見我就閃~~~~有d野喎....唔通....haha

• passby replied @ 2009-01-23 1:53 pm

大弟 replied @ 2009-01-23 1:51 pm

哈哈哈....你又冇金城武咁有型,又唔識講法文,剩係得5千年收入錢ar??

你去學下攀石先啦, 哈哈!!!!

今朝9点幾妳巳經online.....

係sex版揾仔吖....黑人....哈哈

================================

邊條thread呀? send黎睇下..

亞姐岩岩起身ja wo

======================================

吖~~唔通我眼花....哈哈哈...

唔通我甘朝飲大左"香片"....哈哈哈...唔通.....

• 喂...send條link黎睇啦...賤人

唔通乜能野呀??!!!

• passby replied @ 2009-01-23 2:00 pm

喂...send條link黎睇啦...賤人

唔通乜能野呀??!!!

哈哈哈~~~唔洗甘燥wo....

• 唔燥架...今日第一句...哈哈!!!

• passby今日未出火...哈哈

大弟去sex版攪掂咗....哈哈

• exactly replied @ 2009-01-23 2:05 pm

passby今日未出火...哈哈

大弟去sex版攪掂咗....哈哈

係喎..轉頭"化名"過去玩9d死kid子都好吖

• 咁埋轉'細弟"攞...哈哈

• exactly replied @ 2009-01-23 2:10 pm

咁埋轉'細弟"攞...哈哈

梗係扮女啦....吖..呢個"偷食c奶"....哈哈哈哈!!!

• exactly replied @ 2009-01-23 2:10 pm

咁埋轉'細弟"攞...哈哈

==========================

轉做"CLAY弟"岩佢洗多d wor, 哈哈

• 哈哈....等我睇吓搵唔搵到邊個係你先...

• 大弟,你個化名係"kk"..

• 未扮吖...haha

• exactly replied @ 2009-01-23 2:29 pm

大弟,你個化名係"kk"..

============================

哇, 玩大踢爆呀!!!

• 不如扮呢個吖"知書識禮賤c奶"吖.....哈哈哈哈!!!

• 弟 replied @ 2009-01-23 2:35 pm

不如扮呢個吖"知書識禮賤c奶"吖.....哈哈哈哈!!!

=============================================

哈哈哈,賤呀!!!!

• passby replied @ 2009-01-23 2:40 pm

弟 replied @ 2009-01-23 2:35 pm

不如扮呢個吖"知書識禮賤c奶"吖.....哈哈哈哈!!!

=============================================

哈哈哈,賤呀!!!!

哈哈哈~~~襯曬妳啦...haha

• 我未嫁架....大弟哥~~

嫁左頂多都係"知書識禮靚闊太" ja, haaaa

• exactly replied @ 2009-01-23 2:29 pm

大弟,你個化名係"kk"..<===========no.....

passby replied @ 2009-01-23 2:34 pm

exactly replied @ 2009-01-23 2:29 pm

大弟,你個化名係"kk"..

============================

哇, 玩大踢爆呀!!!

係既無"咕咕".....^^

• passby replied @ 2009-01-23 3:27 pm

我未嫁架....大弟哥~~

嫁左頂多都係"知書識禮靚闊太" ja, haaaa

============================================

有件甘既事....我唔信....除非...haha

send幅相黎睇睇~~~haha

• 嘜睇相就知人哋嫁咗未嘅咩???

• exactly replied @ 2009-01-23 6:53 pm

嘜睇相就知人哋嫁咗未嘅咩???

佢係靚闊太....咪諗住欣賞下囉....haha

• 賤格....哈哈

• 單車

曲:柳重言

詞:黃偉文

編:柳重言

不要不要假設我知道

一切一切也都是為我而做

為何這麼偉大 如此感覺不到

不說一句的愛有多好

只有一次記得實在接觸到

騎著單車的我倆 懷緊貼背的擁抱

難離難捨想抱緊些 茫茫人生好像荒野

如孩兒能伏於爸爸的肩膊 誰要下車

難離難捨總有一些 常情如此不可堆卸

任世間再冷酷 想起這單車還有幸福可借

經已給我怎會看不到

雖說演你角色實在有難度

從來虛位以待 何不給個擁抱

想我怎去相信這一套

多疼惜我卻不便讓我知道

懷念單車給你我 唯一有過的擁抱

如孩兒能伏於爸爸的肩膊

哪怕遙遙長路多斜

你愛我愛多些 讓我他朝走得堅壯些

你介意來愛護 又靠誰施捨

如孩兒能伏於爸爸的肩膊 誰要下車

難離難捨總有一些 常情如此不可堆卸

任世間怨我壞 可知我只得你

承受我的狂或野

• 葡萄成熟時

作曲:Vincent chow /anfernee cheung

填詞:黃偉文

編曲:Adrian chan

差不多冬至 一早一晚還是有雨

當初的堅持 現已令你很懷疑 很懷疑

你最尾等到 只有這枯枝

苦戀幾多次 悉心栽種全力灌注

所得竟不如 別個後輩收成時

這一次你真的很介意

* 但見旁人談情何引誘 問到何時葡萄先熟透

你要靜候 再靜候 就算失收 始終要守

# 日後 儘量別教今天的淚白流

留低 擊傷你的石頭 從錯誤裡吸收

也許 豐收 月份尚未到你也得接受

或者要到你將愛釀成醇酒 時機先至熟透

應該怎麼愛 可惜書裡從沒記載 終於摸出來

但歲月卻不回來 不回來 錯過了春天 可會再花開

一千種戀愛 一些需要情淚灌溉

枯毀的溫柔 在最後會長回來

錯的愛 乃必經的配菜

repeat * #

想想天的一邊 亦有個某某 在等候

一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

別讓 寂寞害你傷得一夜白頭

仍得不需要的自由 和最耀眼傷口

我知 日後 路上或沒有更美的邂逅

但當你智慧都蘊釀成紅酒

仍可一醉自救 誰都心酸過 那個沒有

• 大弟你去邊度搵咁多歌詞出黎架???

• not hard to download from Net

• oh...tks LAM sir...

• my pleasure

• 原來LAM sir你又係叫林夕...幸會幸會...

• I am Mr. LEUNG, actually

• 哈哈...做嘜咁夜仲唔訓呀??

• writing songs ma

• 歌詞

時光倒流

曲:許冠傑

詞:許冠傑

編:

但願時光可倒流 流倒當初相識你那段時候 你回眸 傳暖流

時間像怎麼多都不夠 但願時光可倒流 流倒當初喜歡你那段時候

手牽手 心心相扣 喁喁細語跟你柔情萬縷 流回往日甜夢裡 鮮花

歌舞共美酒 幾許歡笑忘盡困憂 流回多少個深秋 海鷗飛處共泛舟

只想跟你情共永久 但是時光不倒流 如何面對這一刻跟你告別時候

這段情來到盡頭 從前愛意此際巳難復有 但是時光不倒流

延長下去只加深苦痛更是難受 可否還我自由 饒恕我這個舊朋友

轉身走 母再逗留 忘記我這個舊朋友

• 歌詞

財神到

曲:許冠傑

詞:許冠傑/黎彼得

編:

財神到 財神到 好心得好報 財神話 財神話 搵錢依正路 財神到 財神到

好走快兩步 得到佢睇起你 你有前途 闔府慶新歲喜氣盈盈

齊賀你多福蔭壯健強勁 又祝你今年慶獲榮升 朝晚多多歡笑錦繡前程

願夫婦恩愛體貼入微 成日有吉星照 百事無忌 共親友相見說話投機

充滿新春喜氣歡暢揚眉 賀所有鴛侶花結並頭 還望各位工友百業成就

大家冇爭鬥快樂無憂 聽只歌輕鬆嚇 拋卻恨愁 大眾慶新春 望財神到

• 大弟我黎啦...恭喜你發大財!!!

• exactly replied @ 2009-01-25 10:49 pm

大弟我黎啦...恭喜你發大財!!!

哈哈哈~~~多謝多謝....^^

• 有無邊度要去豆利是呢???

我可以做住你女朋友去豆埋一份架...哈哈

• 計落淨係收你屋企人都幾和味呀...hehe

• exactly replied @ 2009-01-25 11:08 pm

計落淨係收你屋企人都幾和味呀...hehe

妳真"機警"喎....haha

• 機關算盡...哈哈

• 歌詞

曾在你懷抱 - 林姍姍

曲:林慕德

詞:盧國沾

沉默過後 令我不願再說話 長路你陪我 陪著上斜坡 街燈掩映

照你臉上 看到你怨恨我 我冷著臉無力的發問:(你怨什麼)

從未這樣 共你講著悔氣話 曾在你懷抱 情焰透熊火 火中你我

流過熱汗 彼此也快樂過 每個段落難道不會犯一次錯

能否再講清楚從新再開始來過 如這是你的心願 長路但願再陪我

明知我捨不得 明知你愛戀我 如這是對的話 抱緊我

• 歌詞

少女的祈禱

曲:陳輝陽/好好笑

詞:林夕

編:陳輝陽/好好笑

沿途與他車箱中私奔般戀愛 再擠逼都不放開

祈求在路上沒任何阻礙 令愉快旅程變悲哀

運氣兩次綠燈都過渡了 與他再愛幾公裡

當這盞燈轉紅便會別離 憑運氣決定我生死

祈求天地放過一雙戀人 怕發生的永遠別發生

從來求順利遇上好景降臨狀態 如何能重拾信心

祈求天父做十分鐘好人 賜我他的吻 如憐憫罪人

我愛主 同時亦愛一世人 祈求沿途未變心

請給我護蔭 為了他 不懂禱告都敢禱告 誰願眷顧這種信徒

用兩手遮掩雙眼專心傾訴 寧願答案 望不到

唯求與他車箱中可抵達未來 到車毀都不放開 無論路上歷盡任何的傷害

任由我決定愛不愛 祈求天父做十分鐘好人 賜我他的吻 如憐憫罪人

我愛主 同時亦愛一個人 祈求 沿途未變心 請給我護蔭 為了他

不懂禱告 誰願眷顧這種信徒 太愛他怎麼想到這麼恐怖 對綠燈去哀求哭訴

然而天父並未體恤好人 到我睜開眼 無明燈指燈 我愛主 為何任我身邊愛人

離棄了我 我下了車 你怎可答允

• 你....被"情傷"呀??

• 直頭"內傷"吖....

我訓啦...^^

• 你又傷...唔會瓜...

• 大弟...你聽日好似番屋企吔飯喎??順便同亞伯友豆番封利是俾你個指腹為婚嘅老婆我呀(有利是豆我暫時認頭先啦)...hehe

• exactly replied @ 2009-01-27 2:11 am

大弟...你聽日好似番屋企吔飯喎??順便同亞伯友豆番封利是俾你個指腹為婚嘅老婆我呀(有利是豆我暫時認頭先啦)...hehe

==================================================

吖~~~妳甘好記性既...好...1陣幫妳"攞埋利是"啦..哈哈哈!!!

• 講啲內傷嘢黎聽吓啦...

• exactly replied @ 2009-01-28 7:55 pm

講啲內傷嘢黎聽吓啦...

挑....唔記得左咯...哈哈哈

Log in to reply